ECDAT MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ECDAT MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ
A
a

Vali Güngör Azim Tuna, Seyitgazi’de bulunan Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Külliyesi’ni ziyaret etti. Şücaaddin Veli Külliyesi Sosyal Tesisleri inşaatında incelemeler yapan Vali Tuna, yetkililerden bilgi aldı.

Sütiş Eskişehir
Vali Tuna’ya ziyaretlerinde; Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Şeyh Şücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Balcı ve ilgili kişiler eşlik etti. Şeyh Şücaaddin Veli’nin ve Seyyid Battalgazi’nin önemli şahsiyetler olduğunu söyleyen Vali Tuna, “Ecdadımızdan bize miras kalan bu güzel eserlere sahip çıkıyoruz” dedi. Türk Dünyası Vakfı tarafından külliyenin yanına yaptırılan sosyal tesislerin inşaatını inceleyen Vali Tuna, “Hak yolunda olan insanların gönülleri ve kapıları herkese açıktır. Gönlü burada olan binlerce insanımız, manevi büyüklerimize hürmetini ve sevgisini göstermek için çok uzak diyarlardan buraya geliyor. Bizim amacımız gönlündeki sevgiyi buraya kadar taşıyan insanımıza burada rahat edeceği bir ortam sunmak. Bu açıdan, Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Külliyesi’nin korunmasını ve sosyal tesisler inşaatının biran önce tamamlanmasını, Türk Dünyası Vakfı olarak çok önemsiyoruz. Eskişehir’in kültür miraslarını ön plana çıkararak yaptığı çalışmalarla kültürel mirasımıza sahip çıkan Türk Dünyası Vakfı, bundan sonra da bu tür çalışmalara destek vermeye devam edecektir. Türk Dünyası Vakfı,  2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği döneminden kalan misyonu devam ettirmektedir” diye konuştu.

Desteğe teşekkür
İnsanların ibadetlerini yapacakları ve çeşitli ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir proje yaparak toplumun hizmetine sunduklarını açıklayan Vali Tuna, insanlar arasında küskünlük ve dargınlığın olmadığı, huzur, barış ve kardeşliğin içi içe yaşandığı bir dünya dileyerek sözlerini bitirdi. Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şeyh Şücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Balcı da, geçmişten gelen kültürlerine sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını ifade etti. Başkan Balcı, derneğin çalışmalarına her zaman destek olan Vali Tuna’ya teşekkürlerini ilettiği konuşmasında, asıl amaçlarının külliyeyi ziyaret eden insanlara yardımcı olmak olduğunu söyledi. Daha sonra Vali Tuna, Kaymakam Avcı ve Belediye Başkanı Kalın, Seyyid Battalgazi Türbesi’ni ziyaret etti.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi