EAL Erasmus Projesi için Coimbra'da

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç EAL Erasmus Projesi için Coimbra'da
A
a

Eskişehir Anadolu Lisesi Avrupa Birliği projeleri Erasmus+ KA219 proje grubunda Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen "European Step to Stop Cyberbullying" adlı projenin ikinci çalışmasını gerçekleştirmek üzere 8 öğrenci, 2 öğretmen ve bir idareci olarak Portekiz'de okul ortağı Escola Secundaria Quınta dans Flores okulunda uluslararası çalışmalara başladı.

Sütiş Eskişehir
Proje ortakları olan Italya ve Yunanistan'dan da öğretmen ve öğrencilerin bulunduğu çalışmalar Portekiz Ekibinin hazırladığı karşılama töreni ile başladı.  Karşılama töreninde okul müdürü Lucıo Pratas'a Eskişehir'i ve okulların okulların ortaklığını temsilen lületaşı zeminde el yapımı dört okulun logosunun bulunduğu bir tablo okul müdürü Rıfat Günday tarafından takdim edildi.

Proje sorumlusu Portekizce öğretmeni Graça Trindade ve İngilizce öğretmeni Filomena Ferreira Okul çevresini gezdirerek işleyiş hakkında bilgilendirme yaptı.

"Siber zorbalık " alanında uzman kişilerin düzenlediği eğitimlere aktif bir şekilde katılan öğrenciler toplantının ilk gününde (19 Mart 2018)  Portekiz'de siber zorbalık alanında çalışmalar yapan  "Foundation for science  and technology" adlı kurum uzmanı Pedro Marques ve   "movement Campaign Against The Hate Speech" kampanya görevlisi ve uzman Margarida Saco tarafından verilen ve verimli geçen bir eğitime katıldılar.

Dün (20 Mart 2018) Coimbra Üniversitesi Psikoloji ana bilim dalında görev yapan Prof. Dr. Psikolog Armanda Matos'un konuşmacı olarak katıldığı seminerde siber zorbalık konusunda yapılan çalışma ve projeler hakkında bilgilendirilmeler yapıldı.

Eskişehir Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmenleri Ayşe Ürkel Boz ve Pınar Akın tarafından yönetilen Workshop'ta tüm ülke öğrencileri aktif bir şekilde siber zorbalığın tanımı, etkileri, türleri ve engelleyici tedbirler Hakkı'nda görüşlerini bildirdiler. Kahoot sisteminin araç olarak kullanıldığı Workshop eğlenceli bir şekilde geçti.

21 Mart tarihinde ortak ülkelerin eğitim sistemleri öğrenciler tarafından sunulmuştur.

Dört ülke eğitim sistemleri arasında büyük benzerliklerin yanısıra öğrenci yaş grupları, ders saatleri arasında farklılıklar da gözlendi.

Sunumların ardından Avrupa'nın en eski üniversitesi olan Coimbra Üniversitesi ziyaret edildi ve üniversite eğitim programları hakkında bilgiler alındı. 

20-27 Mart tarihlerindeki çalışma programı;
- Öğlene kadar misafir öğrenciler eşleştikleri öğrencilerle birlikte dersleri izliyor
- Öğleden sonraları "Siber zorbalık" önleyici çalıştay ve Work -Shop çalışmaları
- Çalışmalarda ülkelerin ulusal önlemleri
- AB tavsiyeleri
- Proje grubumuzda hazırlanacak tavsiyeler.

Çalışmaların Coimbra aşamasından sonraki bölümlerini açıklayan EAL Müdürü Rifat Günday şunları söyledi;
"Ortak okullar kendi okul ve şehirlerinde Bilgi ve deneyim paylaşımı yapacaklar. Nihai Metin İtalya ve Yunanistan toplantısının ardından yaygınlaştırma amaçlı internet ve basılı dergiler yoluyla dağıtımı yapılacak.(İngilizce-Türkçe).Biz de okulumuzda ve çevre okullarımız işbirliğiyle çalıştay-Seminer/Panel düzenleyerek bilgilendirme ve gençlere "Siber zorbalık" la başa çıkabilme becerileri kazandıracağız."
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi