E müfredat nedir? E müfredat işlemleri ve MEBBİS öğretmen girişi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç E müfredat nedir? E müfredat işlemleri ve MEBBİS öğretmen girişi
A
a

e-Müfredat Nedir? e-Müfredat'a nasıl giriş Yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı ile ülkede kullanıma sunulan E-Müfredat, son zamanlarda sistemde yaşanan sıkıntı nedeniyle çok konuşuluyor. Peki e-Müfredat şu an aktif mi? MEBBİS öğretmen girişi ve e-Okul öğretmen girişi nasıl yapılır?

Sütiş Eskişehir

E-Müfredat nedir? E-Müfredat’a nasıl giriş yapılır? Son günlerde E-Müfredat yaşanan sistem sıkıntısı nedeniyle çok konuşuluyor. Peki şu an E-Müfredat aktif mi ve MEBBİS öğretmen girişi ve e-Okul öğretmen girişi nasıl yapılır?

Birçok öğretmen E-Müfredat neden açılmıyor sorusuna cevap arıyor. Peki, E-Müfredat ile ilgili son durum nedir? E-Müfredata giriş yapamayan öğretmenler, konuyla ilgili çözüm arayışlarına devam ederken e-Müfredat hakkında Google aramaları gündemden düşmüyor. e-Müfredat’ta yaşanan sorun devam ederken E-Müfredat sisteminde yaşanan giriş ve modül kullanım problemleri hakkında Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitelerinden olan e-Müfredat üzerinden yapılacak işlemler belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı sisteme giriş yaptıktan sonra izlenmesi gereken yol konusunda açıklama yaptı.

E-MÜFREDAT’A NASIL GİRİLECEK?

ZÜMRE ÜZERİNDEN YAPILMASI GEREKEN 18 MADDE 

Öğretmen, MEBBİS sistemi üzerinden giriş yaptıktan sonra, sırayla yapması gereken işlemler aşağıda yer alıyor. 

Sisteme girmek için tıklayınız

İlk olarak sisteme giriş yapıldıktan sonra ‘Yıllık Plan’ sayfasında işlemler doğrultusunda hareket etmeli. 

‘Yıllık Plan’dan sonra Eğitim Kurumu İşlemleri sayfasına gitmeli.

Kurul Tanımlama yapmalı

Tanımlama yapıldıktan sonra Kurul/Zümre Adı bölümünde Zümre Öğretmenler Kurulu seçilme durumu olacaktır.

Seçilme durumundan sonra Kurul/Zümre Tarihi bölümünden tarih ve saat seçimi yapılmalıdır.

Dikkat edilmesi gereken hususlardan biri ise; Kurul/Zümre Açıklaması kısmının uygun açıklama ile doldurulması gerekmektedir. (İlköğretim Matematik Zümre Toplantısı belirtilen saatte öğretmenler odasında yapılacaktır gibi.)

İşlemler bittikten sonra ‘kaydet’ butonuna basılmalıdır.

Oluşturulan ‘zümre toplantısı’ kaydının sol başında bulunan kalem simgesine tıklanır, ayrıntılı işlemler tamamlanır.

Toplantıya katılacak olan öğretmenler seçilerek katılımcı ekle denir. Listede adı olmayan öğretmenleri eklemek için TC kimlik numaraları manuel olarak eklenir.

Seçilen kişilerden zümre başkanının adı tıklanarak “Başkanı Kaydet” butonuna basılır. Aynı işlem yedek başkan içinde geçekleştirilir.

Yönetmelik ve Yönergede olan gündem maddelerinden toplantıda görüşülecek olanlar işaretlenerek “Gündem Ekle+” butonuna tıklanır.

Yönetmelik ve Yönergede olmayan gündem maddeleri eklemek için ilgili kısma yazıp “Yönetmelik ve Yönergede Olmayan Gündem Ekle+” butonuna tıklanır.

Gündem maddelerinin sıralamasını yapmak için ilgili madde mouse’un sol tuşu basılı tutularak istenilen yere taşınabilir.

Gündem maddelerinin sayı sıralamasını sağlamak için “Sıralamayı Tekrar Oluştur.” butonu tıklanır.

Toplantının katılımcılara duyurulması için “Kurul/Zümre bilgilerini katılımcıların görebilmesi için onaylıyorum.” Seçeneği işaretlenerek kaydet butonuna basılır.

Bütün öğretmenler gündem maddelerine onay verdikten sonra kişisel şifresi ile “Yıllık Plan/Eğitim Kurumu İşlemleri” bölümünden “Kurul Toplantı Bilgilendirme” kısmında ilgili toplantını sol başındaki kalem simgesi tıklanarak açılan sayfa “Kurul/Zümre toplantısı sona ermiştir.” Seçeneğini işaretleyip kaydet butonuna basmalıdır.

Yönetici tarafından toplantı uygun bulunduktan sonra kişisel şifresi ile “Yıllık Plan/Eğitim Kurumu İşlemleri” bölümünden “Kararlar ve Sonuçları” kısmında ilgili zümre toplantısının her bir maddesi için “Karar olumlu sonuçlandı.” Seçeneği işaretlenip “Karar Sonucu” kısmına karar sonucu işlenip kaydet butonuna basılmalıdır.

E-MÜFREDAT AÇILMIYORSA NE YAPILACAK?

MEB’e bağlı tüm okullarda görevli yönetici ve öğretmenler il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden, adı geçen yönergeler hükümleri ve ekleri takvime göre yürütmeleri gerekecek. Ancak, söz konusu Yönergelerde geçen e-Kurul ve Zümre Modülü Ankara ilinde il ve ilçe olarak tümünde, eğitim kurumu düzeyinde ise bazı ilçeleri kapsamında http://e-mufredat.meb.gov.tr adresindeki Yıllık Plan Modülü üzerinden pilot uygulama ile hizmete sunulmuştur. Sistemin tüm eğitim kurumlarına yaygınlaştırılabilmesi için bir dizi hizmet içi eğitim çalışmalarının yapılması, kademeli olarak sisteme giriş yapılmasının sağlanması, sistemin teknik ve idari yönetimi ile sistem üzerindeki yük testinin izlenmesi ve sonucuna göre tüm illerimizin sisteme dâhil edilmesi gerekmektedir.

Bu nedenle, söz konusu modül 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı içinde; öncelikle pilot uygulamanın yapıldığı Ankara ilinde il, ilçe ve eğitim kurumları; Bursa, Konya, Gaziantep, Kayseri, Giresun ve Kırşehir illerinde ise eğitim kurumları hâriç il ve ilçe düzeyinde kullanılacak, gerekli görülen hizmet içi eğitim çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak, pilot uygulamalar genişletilecek, eğitim kurumu/ilçe/il düzeyinde sistemin teknik ve idari yönetimi ile yük testi izlenecek, ilerleyen zaman dilimi içinde tüm eğitim kurumlarımız sisteme dâhil edilmiş olacaktır.

Henüz sisteme giriş yetkisi bulunmayan il/ilçe millî eğitim müdürlüklerimiz ile eğitim kurumlarımız sistem üzerinden yapmaları gereken iş ve işlemlerini, sisteme giriş yetkileri verilinceye kadar yapılageldiği şekilde yürüteceklerdir .

Yönetici ve öğretmenlerimize önemle duyurulur.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi