E- Devlet soyağacı sorgulama açıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç E- Devlet soyağacı sorgulama açıldı!
A
a

E- Devlet alt-üst soyağacı sorgulama hizmeti tekrar vatandaşların erişimine açıldı. Vatandaşlar E- Devlet sistemine giriş yaparak 'Alt-Üst Soy bilgisi' ekranına ulaşabilecek. E-Devlet soyağacı uygulaması ile 1800'lerin başına kadar soyağcı öğreniliyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
E- Devlet Soyağacı hizmeti açıldı!

E- Devlet'in birkaç gün önce teknik çalışmalar sebebiyle kapattığı soyağacı sorgulama hizmeti yeniden açıldı. Vatandaşlar E- Devlet alt-üst soy bilgisi sorgulama ile 1800'lü yıllara kadar soyağaçlarını öğrenebiliyorlar.
 

Soyağacı sorgulamak için tıklayın!


YOĞUNLUK YAŞANIYOR!

E- Devlet'in alt-üst soy bilgisi uygulamasının açılmasının ardından büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Uygulamaya girmek isteyen vatandaşlarımız alttaki görselde çıkan uyarı ile karşılaşıyor!


"Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama talebiniz alınmıştır


Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresinize bilgilendirme yapılacaktır. E-posta ve cep telefonunuzu doğrulamak için Bilgilendirme Tercihlerini kullanabilirsiniz."

Soyunu merak edenler sistemi kilitlemişti!

Türkiye’nin geçtiğimiz hafta en çok konuştuğu konulardan biri Altsoy-Üstsoy Bilgi Sorgulama” (Soyağacı) uygulamasıydı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün E-Devlet bünyesinde başlattığı uygulama kapsamında vatandaşlar geçmiş soy bağlarına dair kayıtları görebiliyordu. Uygulama öylesine ilgi gördü ki sistem bir gecede kilitlenmişti. E-Devlet hizmetinin verildiği turkiye.gov.tr adresi yoğunluktan dondu. Gece yarısından sonra bile siteye yoğunluktan girilememişti. Yoğunluk bütün E-Devlet sayfasının tamamını kullanılamaz hale getirince uygulamaya ara verilmişti. Şimdi bu kayıtları sağlayan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasının altyapısı güçlendirilerek uygulama yeniden hizmete gireceği açıklanmıştı.

4 milyon ziyaretçi

Sistemi kilitleyen yoğunluğa dair rakamlar da ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili birimindeki kayıtlara göre o gün E-Devlet uygulamasına 4 milyon kullanıcı giriş yaptı. Kayıtlara göre bu rakam daha önceki girişlerin en az 3 veya 4 katı... Zira E-Devlet’in günlük kullanıcı sayısı 1 ile 1.5 milyon arasında... Siteye giren 4 milyon kişiden sadece 737 bini sistem kilitlenmeden önce Altsoy-Üstsoy sorgulama sayfasına gidebilmiş. Bunların da sadece 310 bini işlemi başarıyla tamamlayıp kayıt alabilmiş...
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi