Düşen asansör davasında hapis kararı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Düşen asansör davasında hapis kararı
A
a

Eskişehir’de, oturduğu ikinci kattaki eve rahat inip çıkabilmek için yaptırdığı asansörün kopması sonucu engelli vatandaşın ölümüyle ilgili açılan davada yargılanan sanık 2 yıl 6 ay hapse mahkûm edildi. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında maktul Taşkın Bulut’un (48) yakınları, avukatı ve sanık E. B.’ın (57) avukatı hazır bulundu. Tutuksuz sanık E. B. ise davaya katılmadı. Savunmasını yapan sanık avukatı, müvekkilinin beraatını istedi. Mahkeme heyeti, asansörü yapan demir doğrama ustası sanığı ‘taksirle öldürme ve yaralama’ suçunu gerçekleştirmesi sebebiyle 2 yıl 6 ay hapse mahkûm etti. 

Olay 

Olay, Kumlubel mahallesinde geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleşti. Bir binanın 2. katında yaşayan ve bedensel engelli Taşkın Bulut için demir doğrama ustası Erol Bardak yasal olmadığı iddia edilen bir şekilde dış cephe asansörü yaptı. İkinci kattan aşağı inen asansörün kopması neticesinde yaşanan kazada Taşkın Bulut hayatını kaybederken eşi ve gelini olduğu belirtilen Asiye Bulut (38) ve Bahar Bulut (41) ağır yaralandı. Hakkında dava açılan E. B. gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi