Dünyaya ‘birlik’ mesajı verilecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dünyaya ‘birlik’ mesajı verilecek
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Mevlana'yı Anma Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gönen, bu seneki anma törenlerinde tüm dünyaya 'Birlik' mesajı verileceğini bildirdi.

Sütiş Eskişehir
Mesajında, Mevlana Celaleddin Rumi’nin ülke topraklarında yetiştiğini, Anadolu’dan tüm dünyaya yayılan evrensel bakışı ve eserleriyle insanları sevgiye, birliğe, hoşgörüye ve kardeşliğe davet ettiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, “Yüzyıllar boyunca tüm dünyada yüzlerce araştırmaya konu olan hayatı, sayısız dile çevrilmiş eserleri ve öğretileri günümüzde halen tüm insanlığa ışık tutmaktadır. ‘Gel gel yine gel, ne olursan ol yine gel. Yüz kere eğer tövbeni kırsan yine gel’ dizeleriyle, insanları dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden birlik olmaya, kardeş olmaya, barışa ve hoşgörüye çağıran Mevlana, 13. yüzyılda yaşamış olmasına rağmen eserleri ve düşünceleri çağları aşmış, merhameti ve koşulsuz insan sevgisiyle sadece İslam alemini değil, diğer dinlerdeki insanları da kendine hayran bırakmıştır” ifadelerini kullandı.

Ana tema ‘Birlik Vakti’
Rektör Gönen, bu seneki anma törenlerinin ana temasından da bahsederek, “ ‘Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil’ ve ‘Yolumuzda riyazat yok; burada hep lütuf var, bağış var’ sözlerindeki birlik ve beraberlik mesajı Mevlana Hazretlerinin bu seneki anma törenlerinin de ana temasını oluşturmaktadır. ‘Birlik Vakti’ sloganı çerçevesindeki Mevlana’yı Anma etkinliklerine katılacak olan ülkemizden ve dünyanın dört bir tarafından gelen Mevlana dostları ‘Birlik Vakti’ temasının en güzel örneğini oluşturacaklar. Ülkemize ve tüm dünyaya ‘Birlik’ mesajları verecekler. 13. yüzyıldan günümüze uzanan ve tüm insanlığa ışık tutan mesajlarıyla kalplerimize sevgi tohumları eken, gönüller sultanı Hz. Mevlana'yı 743. Vuslat yıl dönümünde saygı ve rahmetle anarken, eserlerinin ve öğretilerinin ülkemize ve tüm insanlığa birlik, sevgi ve barış getirmesini temenni ederim” diye belirtti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi