DÜNYA SU GÜNÜ'NE SUSUZ GİRDİLER

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç DÜNYA SU GÜNÜ'NE SUSUZ GİRDİLER
A
a

150 yıldır susuz olan Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Taşlıca Mahallesi, ’Dünya Su Günü’ne susuz girdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eşek sırtında bir buçuk asırdan bu yana taşıma su ile hayatlarını sürdüren mahalle sakinleri ’Dünya su Günü’ne yine susuz girdiler.

dünya su günü

1800’lü yılların ikinci yarısında kurulan 150 haneli ve 600 nüfuslu Taşlıca köyü kurulduğundan beri su sorunu yaşıyor. İlçeye 56 kilometre uzaklıktaki mahallede 150 yıla dayanan susuzluk sorununa, 2008 yılında 1 milyon lira harcanarak yapılan ’Yağmur Suyu Biriktirme Göleti’ de çare olmadı. Sık sık su pompasının bozulması nedeniyle susuzluk çeken mahalle sakinleri çareyi yine kuyu suyunda buldu. Mahalle halkı Muğla’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından umutlarını CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne bağlamıştı. Ancak MUSKİ, geçen süre zarfında bu beklentileri karşılayamadı. Bölgede kış mevsiminde ise çok az yağmur yağdı. Gölette 2 aylık yetecek suları kalan mahalle sakinleri hayallerini yine başka bahara bıraktı.

muğla marmaris taşlıca köyü

Dünyanın her yerinde 22 Mart tarihinde çeşitli aktivitelerle kutlanan ’Dünya Su Günü’ bu sene 23. yılında. Birleşmiş Milletler’in hayatımızda suyun önemini vurgulayarak içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması amacıyla ilan ettiği Dünya Su Günü’nde artık dünya üzerinde su kaynaklarının azalması endişe verici bir boyuta ulaşmış durumda.

Sağlıklı suyu en güvenilir ve kolay şekilde tüketiciyle buluşturmayı amaçlayan Waternet, resmi verilerden derlediği araştırmasında, temiz su kaynaklarının yok olmasıyla dünyayı bekleyen tehlikeyi gözler önüne seriyor. 2030 yılında su sıkıntısı çekmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi