Türkiye'de en ucuz Eskişehir'de!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkiye'de en ucuz Eskişehir'de!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çiğ süt alım fiyatları ile üretim maliyetindeki ciddi artışlara rağmen, Türkiye’ye örnek olan projesi Halk Süt’ü kâr amacı gütmeden Eskişehirlilerle buluşturmaya devam edecek. Yeni düzenleme sonrası 5 litrelik pastörize sütün litre fiyatı 6,6 lira, 3 litrelik sütün litre fiyatı ise 7 lira olarak belirlendi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kırsal kalkınmayı destekleme projeleri ile ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticiye destek olan Büyükşehir Belediyesi, üretici ile tüketici arasında köprü görevi gördüğü projelerden biri olan Halk Süt ile de Eskişehirlilere Türkiye’nin en ucuz pastörize sütünü sağlıyor. 
Halk Ekmek, Halk Süt ve Halk Yumurta’ya gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “3 yıl önce başlattığımız Halk Süt projemiz halkımız tarafından büyük ilgi gördü. Bu ilgi artarak devam ediyor ve bizleri son derece mutlu ediyor. Bu projeyi hayata geçirirken temel amacımız bir yandan süt üreticisine, alternatif bir satış olanağı sağlarken, diğer taraftan da halkımızın, içinde hiçbir katkı maddesi olmayan, sağlıklı, güvenilir süte ekonomik olarak uygun koşullarda erişimini sağlamaktı. Çiğ süt alım fiyatında Ulusal Süt Konseyi tarafından %50’ye yakın artışa gidildi. Bu artışa ambalaj ve nakliye giderleri de dahil edildiğinde süt fiyatları iki hatta üç katına çıktı. Piyasada pastörize süt fiyatlarının litresi 10 lira ile 16 lira arasında değişiyor. Bizler de son fiyat artışlarını tüketicimize en az oranda yansıtmak için gayret gösterdik ve pastörize Halk Süt’ü kâr amacı gütmeden, maliyetine satabileceğimiz bir rakam belirledik. Son düzenleme ile pastörize sütümüz, büfelerimizde ve Üretici Marketlerimizde 3 litre 21 TL’den, 5 litre ise 33 TL’den satılıyor.” dedi.
Türkiye’deki en ucuz pastörize sütü Eskişehirlilerin tükettiğini ifade eden Başkan Yılmaz Büyükerşen, pastörize sütün yanı sıra tereyağı, lor ve peynirde de kâr amacı gütmeden satışlara devam edeceklerini ifade etti. Büyükerşen, 2022 yılının ilk aylarında soğuk zincirli büfe sayısını 28’den 48’e çıkaracaklarını ve artık hemen hemen tüm büfelerden vatandaşların süt, tereyağı, peynir gibi ürünlere ulaşabileceğinin müjdesini de verdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali baba 15 Aralık 2021 00:32

Sütün fiyatı zaten bu aralıkta bir fiyattan satılıyor.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi