Dpüsem Sertifikalarıyla Dpü’De E-Devlet’Te

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dpüsem Sertifikalarıyla Dpü’De E-Devlet’Te
A
a

Dpüsem Sertifikalarıyla Dpü’De E-Devlet’Te

Sütiş Eskişehir
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Sürekli Eğitim Merkezinin (DPÜSEM) verdiği eğitimlerde başarılı olan katılımcılar için hazırladığı sertifikalara e-Devlet üzerinden erişim sunmasıyla DPÜ’de bu platformda hizmet veren kuruluşlar arasında yerini aldı.
DPÜSEM’in e-Devlet sistemine geçişi ile ilgili bilgi veren Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, "DPÜSEM olarak ihtiyaç duyulan birçok alanda Üniversitemizin misyon ve vizyonu doğrultusunda eğitimler vererek, eğitimli, nitelikli insan yetişmesine katkı sağlıyor ve eğitim alanlara sertifikalar veriyoruz. Eğitim alanların sertifikalarıyla ilgili e-Devlet üzerinden kolaylıklar sağladık. DPÜSEM olarak yapmış olduğumuz eğitimler sonucu eğitim alanların aldıkları sertifikaların sorgulama ve doğrulamasını e-Devlet üzerinden yapılabilmesi için akreditasyon çalışmalarını tamamladık" dedi.
DPÜSEM’İN bu akreditasyonu gerçekleştirerek DPÜ’yü bu alanda Türkiye’nin ilk üniversitelerden biri haline getirdiğini belirten
Rektör Uysal, "DPÜSEM, Üniversitemizin birimleri içerisinde e-Devlet sistemine akredite olan ilk birim olma başarısını sağladı. Bundan böyle DPÜSEM’in eğitimini tamamlayan katılımcılar sertifikalarının sorgulamasını, doğrulamasını yapıp, karekodlu sertifikasına 7 gün 24 saat e-Devlet üzerinden ulaşabilecek ve basılı belge temin edebilecek“ şeklinde konuştu.
Gerçekleştirdikleri yeni hizmet hakkında bilgi veren DPÜSEM Müdürü Öğr. Gör. A. Bülent Gül, "DPÜSEM olarak, birçok örgün ve uzaktan eğitim faaliyetinde bulunmaktayız. Pandemi süreci bize gösterdi ki, kursiyerlerimizin basılı belgeye ulaşması büyük sorun. Bu problemden hareket ile ’Değer Katan Üniverisite’ sözümüzden yola çıkarak “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi her yerde, DPÜSEM e-Devlet’te” diyerek bu hizmeti vatandaşlarımıza sunduk. Yeni dönemde de atacağımız adımlarla Üniversitemize ve katılımcılarımıza değer katmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Daha sonra Rektör Kazım Uysal ve Genel Sekreter Vekili Atilla Batur, e-Devlet sistemi üzerinden kendileri adına hazırlanan örnek sertifikaları incelediler.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi