Ahmet Ataç 15 02 2024

Dpü’Nün Projesine Tarım Ve Orman Bakanlığından Destek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dpü’Nün Projesine Tarım Ve Orman Bakanlığından Destek
A
a

Dpü’Nün Projesine Tarım Ve Orman Bakanlığından Destek

Sütiş Eskişehir
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Akçiçek’in yürütücülüğünü yaptığı “Kütahya İlinde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması” isimli proje, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun bulundu.
Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Akçiçek’in yürütücüsü olduğu ve “Kütahya İlinde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması” isimli proje Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenmeye layık görüldü. Projeyle Kütahya halkının doğal biyolojik kaynaklardan faydalanarak geliştirdiği ilaç, maya, boya gibi geleneksel ürünlere ilişkin bilgilerin derlenmesi ve geleneksel bilgi veri sistemi oluşturulması hedefleniyor.
Sağlık, beslenme, tarım, hayvancılık ve endüstriyel üretim alanlarında geleneksel bilgilerin koruma altına alınacağı projenin sonucunda, Kütahya’nın biyolojik çeşitliliğine dayalı geleneksel bilgiler kullanılarak, ürünlerin patentinin yabancılar tarafından alınması önlenebilecek ve geleneksel bilgilere dayalı katma değeri yüksek yeni ürünlerin geliştirilmesine yönelik Ar-Ge faaliyetleri için veri ve bilgi sağlanmış olacak.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi