Dosyaları kapatmazsak Eskişehirspor elden gidecek!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dosyaları kapatmazsak Eskişehirspor elden gidecek!
A
a

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören kulüple ilgili merak edilenleri yanıtladı, çok kritik açıklamalar yaptı!

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor haberi: Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören, tesislerde basın mensuplarının karşısına çıktı. Akgören, gündemdeki konularla ilgili kritik açıklamalarda bulundu ve Eskişehirspor'un alacaklılarıyla ilgili dosyalar kapatılmazsa kulübün elden gideceğini söyledi!
Yeni sezonun başlamasına az bir süre kaldığı için camiamızın bilgilendirilmesini istedik. 24 Kasım’da aldığımız kulübümüzün durumunu anlatmak istiyorum. İçler acısı bir durumdaydı, suyu, elektriği, yemeği olmayan deplasmana gitmekte zorlanan bir kulüp devraldık. Futbolcularımızın maça giymeye forma bulamıyorlardı. Taraftarımız ve bazı ilçe başkanlarımızın desteğiyle forma sağlanıyordu. Kısa vadede hemen bu zorlukları 2-3 gün içerisinde giderdik. 

Tesislerin borçları ödeniyor
Tesislerimizin 5-6 senelik elektrik borcu giderildi. 9 aylık görevimizde tesislerde yaşanan eski sıkıntılar şimdi yaşanmıyor. Göreve geldiğimizde yabancı oyuncular ile yapılan kontratlara ödeme yapmamız imkansızdı. Bu ayrılıkları yapmak zorundaydık. 8 tane futbolcu ile yollarımızı ayırdık. 8 milyon civarında tasarruf yaptık. Tesis personeli konusunda da tasarrufa gittik. 
Göreve geldikten sonra kulüpte yaptığımız işler sayesinde kulübe 10 milyonluk tasarruf sağlamış olduk. Biz göreve geldiğimizde şampiyonluk vaat etmedik. Kulübü yaşatacağız dedik. Borçsuz, hacizsiz, kimseye el açmayan bir kulüp hayal ediyoruz. Bunların temellerini atıyoruz. Camiamıza, odalarımıza, iş adamlarımıza, siyasi liderlerimize ihtiyacımız var. 
Bazı kesimler bu 9 aylık bu buhranlı günleri unuttuğunu gördük. Zaman zaman bunu biz hatırlatacağız. Buhranlı sürecin ilk etabını alnımızın akıyla atlattık. Bende istiyorum kulüp şampiyonluğa oynasın hedef kovalasın. Ama biz hiçbir zaman hayal satmayacağız. Ortada büyük sıkıntılar var. Biz ağlayıp sızlamıyoruz tüm sıkıntıları içimizde halletmeye çalışıyoruz. Biz şov yapmayacağız. 

Valimizi iki kez ziyaret ettik
Şehrimize yeni bir valimiz geldi. Sayın valimizin gelmesine en çok biz sevindik. Kendisini iki kez ziyaret ettik. Kendisi de tesislerimize geldi. Kendisinden aldığımız enerji ve pozitif konuşmaları bizi çok umutlandırdı. Valimize kulübümüzün bütün sıkıntılarını anlattım. Tüm rakamları verdim. Projelerimiz hakkında kendisine bilgiler verdim. Çok büyük projeler hazırladık ancak bildiğiniz gibi dünya ve ülkemizin başında daha büyük bir sıkıntı var. Şu an bu dev projeleri hayata geçiremeyeceğiz. 

ESSTORE bombası!
ESSTORE kaldırıyoruz artık. Çünkü eski başkan Osman Taş ile bir türlü irtibat kuramadık. Tesislerimizde store açacağız. Bir dergi problemimiz var. Dergiye abone olan var ancak çoğu mağdur edilmiş. Yönetim kurulu olarak bu sıkıntıyı kaldıracağız. Altyapıyı çok ciddi bir şekilde ele aldık. Altyapı bu kadar sahipsiz kaldığı süreçte A takıma bu kadar oyuncu veriyorsa, biz altyapımıza profesyonel yaklaştığımızda ve sahip çıktığımızda çok daha iyi oyuncular verir. 
Altyapımıza Fabrika ismini verdik. Şu an ki tesislerimizi altyapıya bırakıp, A takımı daha modern ve günümüz şartlarına uygun bir yere taşmak istiyoruz. Bunla ilgili planlarımız var. Kulübümüzün göğüs sponsoru ETİ olacak. Formamızın sırtındaki sponsor ise Vestel oldu. Formamızda kol reklamı HDI Sigorta’da olacak. Tüm sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. 
Göreve geldikten sonra şehrimizin belediyelerimizden, üniversitelerimizden, organize sanayi odasından, esnaf odalarımızdan çok ciddi destekler aldık. Eğer geçmişten bu şehirde probleminiz yoksa destek görürsünüz. Çok şükür biz destek gördük. Ümit Hastanesi bu süreçte sağlık sponsorumuz olmadı. Çünkü Kovid-19 döneminde affını istedi. Bu zamana kadar verdikleri desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Yeni bir özel hastaneyle sözleşme imzalayacağız. 
9 ayda 6 milyon 870 bin lira harcama yaptık. Bu paraların büyük kısmı yönetim kurulu arkadaşlarımız ve sponsor olan kişiler tarafından toplandı. Kulübümüzün 8 Eylül’de mali genel kurulu var. Lig kısa sürede başlıyor ondan 8 Eylül’de yapılmasını düşündük. Bir an önce mali kongremizi yapalım ve artık önümüze bakalım çünkü lig başlıyor. 
Göreve geldiğimizden itibaren personelimizin 7 aylık ödemesini yaptık. 2 aylık bir ödememiz kaldı bunu en kısa zamanda ödeyeceğiz. 

Dosyalar kapanmazsa Eskişehirspor elden gidecek!
Kulüp lisansı için 12 tane farklı kriterleri yerine getirmeniz gerekiyor. 2 buçuk aydır 10 tane kriteri yerine getirdik. Kaldı 2 tane kriter. Başarılı olmamız çok zor. SGK ve vergi borcu ile futbolculardan alınacak imzalar konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Toplam 120 dosya var. 
FIFA’daki dosyalarımızın 6-6 buçuk milyon Euro dosya var. Boffin, Odonkor, Pinto Akaminko, Kulach, Bokila’dan puan silme ve küme düşürme cezası an meselesi. 6-7 dosyayı çözmemiz gerekiyor. Eskişehirspor’un kurtulması için bu FIFA’daki dosyaların ortadan kaldırılması lazım. Parayı bulduğumuz anda ilk işimiz bu dosyaları kaldırmak olacak. Net olarak söylüyorum bizden şampiyonluk beklemeyin. Bu dosyaların kapatılması şampiyonluk kadar değerli… TFF’de 95 tane sıkıntılı dosyamız var. Biz bu dosyaları kapatmadan şampiyonluğa oynayamayız. Biz hayal satamayız. 
Hadciz, Mezenga, Mongongu, Tanese, Dossa, Figueras, Felix, Bienvenü, Akaminko, Dede, Junio, Ben Khalifa, Odonkor, Patrik Mor, Pinto, Gekas, Okriashvili, Kulach, bunlara ödeme yapmamız lazım. Dosyaları kapatmazsak kulüp elden gidecek arkadaşlar. Transferi açmak, hedefe oynamak demek hayal satmaktan başka bir şey değil. 
Pinto’ya 3 gün sonra 50 bin Euro ödeme yapmamız gerekiyor. Şu an bir para toplanmadı. Akaminko’ya ödeme yapmak zorundayız, kendisiyle görüşüyoruz.




Eskişehirspor'un kırmızı çizgisi!
Takımımıza inanıyoruz ve güveniyoruz. Artık altyapıdan gelen ve a takımda forma giyen futbolcular bu ligin futbolcusu oldu. bu takım ligde kalacak biz buna inanıyoruz. Kaleci Ekrem, Mevlüt, Erdal, Alperen ve Feyzi takıma katılmadı. Kendilerini defalarca çağırdık. Onları yönlendiren menajerler yüzünden arkadaşlar Süper Lig sevdasına kapılmış durumdalar. Kendileriyle artık görüşmüyoruz. Eskişehirspor forması bu kadar kolaylaştırılamaz. Eskişehirspor’u cepte görüyorlar. Yok öyle yağma. Geri dönerlerse biz kabul eder miyiz onu bilmiyoruz. 
Bu 4 arkadaş geri dönse kümede kalma şansımızın daha fazla artacağını biliyoruz. Ama Eskişehirspor’un gururunu asla çiğnetmem. Eğer böyle olacaksa küme düşmeye de razıyız. Gelirlerse en az 3-5 maç kadroda olmayacaklar. Bizim için Eskişehirspor forması arması küme düşmekten daha önemli. 
Transferi açabiliriz, ama rakamlar çok büyük. Biz asla Eskişehirspor’u başka bir kulübe aktarmayacağız. Bu işi yapamadığımızı anladığımız gün kongre kararı alırız. Eğer Eskişehir’de yeni bir takım oluşturmak isteyen varsa profesyonel bir takım kurmak istiyorlarsa bizden sonuna kadar yardım göreceklerdir. Ama Eskişehirspor’un ismini değiştirip başka bir kulüp olmasına karşıyız. Bu kırmızı çizgimiz değil, kıpkırmızı çizgimizdir. 


Kulüp lisansı için görüşmeler sürüyor
Kulüp lisansı için görüşmeler sürüyor. Belki pandemi nedeniyle kulüp lisansını bu sene muaf geçebilirler. Böyle bir durum söz konusu inşallah bu gerçekleşir. Aktif Bank’ta bir belirsizlik var. Onlardan net rakamları istiyoruz ama net borcumuzu bize veremiyorlar. Biz bu yüzden hemen harekete geçtik. 3 avukat arkadaşımızla Aktif Bank ile farklı bir yerlere gidebiliriz.

Eskişehirspor'a isim sponsoru olabilir
İsim sponsoru konusunda görüşmeler yapılıyor ancak verilen paralar oldukça çok düşük. Eğer istediğimiz paralar verilirse isim sponsoru olabilir.

Mehmet Özcan'a düşük teklif geldi
Mehmet Özcan için resmi bir teklif geldi ancak teklif düşük kaldığı için kabul etmedik. Kulübün ismini veremeyiz. Metehan için Lask Linz kulübü ile prensipte anlaşma sağladık. Kendisi 18 yaş altı olduğu için bunda problem yaşıyor. Bu problemin kaldırılmasını bekliyoruz.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi - Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kurtuluş 26 Ağustos 2020 19:54

Liderlik yapacak biri çıkacak ..atacak 5 -10 milyonu..Yanına da 500 bin veya 1 bir milyon verecek 20-30 adam buldu mu olur. EsEs kurtulur. O zaman taraftar daha fazla devreye girer.Transfer yapılır ,hedef oluşturulur.Süper lige çıkar ..herkes de verdiği parayı misliyle alır.Böyle bir babayiğit aranıyor Eskişehir de.ÇIKAR MI ÇOK ZOR. Çıkarsa kahraman başkan olur.

1 18 Cevap Yaz
Haksever 26 Ağustos 2020 18:39

Kulübe isim sponsoru şart kulüple nerdeyse bütünleşen ve forma reklamı veren Eti biraz daha kulübe sahip çıkarsa isim sponsoru olur ve destek verir

1 0 Cevap Yaz
SALİH 26 Ağustos 2020 15:55

Çorumdan sevgiler Es Esime.Yardım gecesi düzenleyin.Hemen katılalım.Saygılar

6 2 Cevap Yaz
Para para

Niye vereceksin hoşcan versin halil versin şimdiki başkanda ozamanlar oradaymış versinler. Takım düzelsin ortalıkta görünmeyen bunlar piyasaya çıkarlar. Bu esksporun durumu onlara kara leke onunla yaşayacaklar herkes esk sporu mahvedenler diye anacak şimdiki başkan dahil.

1 7
SALİH 26 Ağustos 2020 15:53

Fenerbahçe Beşiktaş gibi Sayın Mithat KÖRLER önderliğinde canlı yayın yardım gecesi neden düzenlenmiyor.Yapın katılalım.Belkide çıkarız bu çukurdan.

7 2 Cevap Yaz
Nicola 26 Ağustos 2020 14:52

E başkan sorunları anlatıyorsun da çözümleri anlatmıyorsun.. Sorunları hepimiz az çok tahmin ediyoruz zaten.. Başkanlık Yemekhane de yemek çıkartabilmekse tamam başarılısın.. Ama resmen kulübü süründüreceğim param yok diyorsun sonra da destek istiyorsun.. İstifa et! Allahını peygamberini seviyorsan..

1 8 Cevap Yaz
Den.Faruk 26 Ağustos 2020 11:39

Eskişehirspor üzerinden 1 kuruş haksız para kazananın , futbolcuların üzerinden 1 kuruş komisyon alanın Allah belasını versin

1 16 Cevap Yaz
Ümit YALÇIN 26 Ağustos 2020 11:20

Bu borçları kimin tarafından yapıldığını biliyorsunuz Kamuoyuna açıklayın artık Ünal ve Hoscani kollamayin artık hesap versinler

1 10 Cevap Yaz
eses_lee 26 Ağustos 2020 10:42

SEN DEĞİLMİYDİN MESUT HOŞCAN'I BAŞKAN SEÇİLDİĞİ GÜN YÜRÜYEREK PORSUK'A GETİRİP KUTLAMA YAPAN? SEN MESUT SAĞ KOLUSUN YEME BİZİ. SENİ VIP TRÜBÜNÜNDE YANIMDA DÖVDÜLER NİYE DÖVDÜLER Bİ CVB VER BAKALIM

1 14 Cevap Yaz
korhancan

sayın eses_lee kardeşim söylediklerine katılıyorum yanlız bu vip tribünü olayını açıklarsan bu yorumları okuyan kardeşlerimiz aydınlanacaktır ve bilinçlenecektir.

0 14
eses_lee 26 Ağustos 2020 10:38

HEY AMİGO! ŞAYET KULÜP İÇİN FAYDALI OLMAK VE BİRŞEYLER YAPMAK İSTİYORSAN İLK YAPMAN GEREKEN İSTİFA ETMEN OLMALIDIR. SONRASINDA ALSIN KULÜBÜ KAYYUM GEÇMİŞİN İLGİLİLERİNE HESABINI SORSUN. OLMADI MI A.Ş. OLUNSUN DERNEK STATÜSÜNDEN KULÜP KURTULSUN

1 11 Cevap Yaz
eses56 26 Ağustos 2020 09:17

Eskişehirspor bu borçlardan kurtulamaz...Kurtulamaz.En akıllı seçim ya KAYYUM veya ŞİRKETLEŞME !!.. Gelen yönetim -bir nevi - dilencilik yapacaksa bu iş yürümez...Bu ekonomik dar boğazda bu borçları gögüsleyebilecek Eskişehir'de kimseyi BULAMAZSINIZ...Hayalci olmayalım , Eskişehir bu sene sonunda küme de düşer...Çünkü kadromuz dar...Bunu peşinen kabul edeceğiz , kulübümüze biz , taraftarlar ancak ve ancak KOMBİNE ALMAK suretiyle çorbaya TUZ katabiliriz.

1 7 Cevap Yaz
ali yaşa 26 Ağustos 2020 08:19

kulüp gidecek demeyin gitti zaten

1 8 Cevap Yaz
bilek26 26 Ağustos 2020 04:16

aktifbanka ne kadar borç olduğunun bilinememesi ne demek bu nasıl iş. Hani federasyondan kuruş gelmeyecek hep el konulacak demekteydiniz peki federasyon el koyunca kime ne kadar veriyor o paraları hiç kimseye hiç bir bilgi vermiyorsunuz metehan kaça hangi şartlarla transfer edildi yine gizli siz orada ne yapıyorsunuz belli değil etiden vestelden kol reklamından para alıyorsunuz yada alıcaksınız ne kadar ? neyeye nekar ödenecek hiç bir açıklama yok . Bu basım açıklaması ne anlatıyor hiç bir şey söylemiyorlar sadece işte buradayız demekten başka bir şey değil ayrıca hiç bir şeyin hesabı verilmiyor şefffalık sıfır sonra bize para verin diyorlar, amaçları ne iyi niyetliler mi yoksa başka mı futbolcuları gönderdik 6m tasarruf ettik diyor ama aylarca o futbolcuları bizi bıraktılar diye yerden yere vurdular 3 gün önce evet demişti sonra ne oldu yok bizi bıraktı anlaşmadı yok parasını toptan istedi lafları neydi. Bu mali kongre kesinlikle seçimli olmalı hoca acil değişmeli.

1 8 Cevap Yaz
Hasan 26 Ağustos 2020 01:02

Başkan senin anlattığına göre kulup bitmiş.Taraftar ne yapsın. Kulubü batıranlar şimdi çıkarsınlar.Mesut Hoşcan belki iyi niyetli idi.can havliyle o kadar pahalı ve boş transferi kim yaptırdı.Nerede yönlendirenler. İyi günde var olanlar zor günde de bekliyoruz. Atın ortaya 1-2 milyon..30 kişi olsanız 60-70 milyon eder .ama kulup yarın tahtayı açar ,kurtulur.Haydi er meydadına..Ya da zorlamaya gerek yok kayyuma..

1 9 Cevap Yaz
Başkan 25 Ağustos 2020 22:17

Başkan iyi güzel anlatmışsın da para diyorsun bunlara sebep olan hoşcan ve ünal onlar biz sebep olduk diye veriyorlarmı para onların harcamaları. Onlar nerde yine başkalarından istiyorsun.

1 8 Cevap Yaz
Mehmet ilhan 25 Ağustos 2020 20:17

Bi gidin artık yeter birilerini kolucaz diye kulübü çıkmaza soktunuz

2 24 Cevap Yaz
tasin 25 Ağustos 2020 19:46

arkadşlar bunlar halil ve hoşcan koruyucuları ve nerde otaraftarlar der başkanı konya yı desteklesin giti saten konya taraftarı burakın bu ayakları

1 18 Cevap Yaz
Bülent 25 Ağustos 2020 18:55

Başkana katılıyorum: Düşeceksek de kalacaksak da onurumuzla,Emeklerinize sağlık

17 3 Cevap Yaz
Komik Başkan 25 Ağustos 2020 18:53

Yaptığımız hiç bir şeyin reklamını yapmadık 😁 Dur Başkan ben yapayım reklam Öncelikle futboldan anlamayan dostumu hoca yaptım, sonra geçen seneki tüm futbolcuları dağıttım jessse gibileri falan verdim Cimbom’a geçtim, sonra kedin düştük diye gençleri Kasımpaşa olmak üzere satmaya çalıştımdüşme kalkınca patladım. Gençlerin bazılarıyla anlaşamadım zaten umrumda değiller kimse bana bir şey demiyor, bofin aile dostuma verecek param olmadığı için attım dirinin kucağına oda küstü ama olsun, sonra Metehan’ı sattım söylemem kaça olduğunu reklam olur , etiden kalabaktan para aldım söylemem ben bu işi çok iyi biliyorum Mesut Hoşcan abimin sağ koluydum ben, fifa Dosyaları nerden çıktı anlamadım ama biz YEMEK ÇIKARTTIK altyapıyı fabrika yaptık ağaç diktik, -3 neymiş Sinan Başkan bile yedi , transferi açamam olsa dükkan senin , ama biz tribünden geldik şimdi ben yarın Murat. Basına gelince yazamazlar hiç bir şey çünkü biz tribünden geldik

4 16 Cevap Yaz
ESESIM 25 Ağustos 2020 18:52

Sadece,kıpkırmızı çizgimizi çiğnetme yeter,o kıpkırmızı çizgi icin isterse ikişer ikişer küme duselim

6 2 Cevap Yaz
pompeo 25 Ağustos 2020 18:12

yani bu günler ... daha iyi günlerimiz ... Osman pusuda bekliyo ... Kulüp battiktan sonra armayi da alir .. Yunusemresporu .. Eskisehirspor yapar ..

4 9 Cevap Yaz
eses 25 Ağustos 2020 18:02

madem kulüp borç ile uğraşıyor neden teknik ekibin hepsi dışarıdan sayın başkan ve yönetim siz Eskişehirli değilmisiniz. bu arkadaşların parasını kim veriyor..... bu takımı çalıştıracak Eskişehirde Antrenör yok mu.... işte kulüp bu anlayış yüzünden bu durumda sayın başkan ve yönetim.. o yüzden ağlamayın aranızda parayı toplayın borçları ödeyin o zaman... bizim dışardan gelen arkadaşlara destek ve para verecek durumumuz yok artık bunu anlayınnnnnnnnnn.........

5 12 Cevap Yaz
Es26 25 Ağustos 2020 17:54

Böyle yaşamak falan olmaz kardeşim. Olay bitmiştir artık çok net. Cidden gerçek eskisehirsporluysan al olağanüstü kongre git kayyuma kulübü bu hale getirenlerden hesap sorulsun. Tarihte seni altın harflerle yazsın mustafa akgoren. Varsa yüreğin yap bunu. Kulüp şu anda rezil olmaktan başka bişey yapmıyor. Hergün olecegimize bi gün ölelim tam ölelim bitsin şu işkence.

3 19 Cevap Yaz
ess 25 Ağustos 2020 16:43

başkanın, "para bulursak transfere değil borçlara harcarız" ifadesini anlıyor ve hak veriyorum. ancak yine Eskişehir fk ya sıcak bakmamasını, bunun bir ahlak meselesi olduğunu ifade etmesini garipsiyorum. çünkü iş ahlak meselesine gelirse, kulüp ahlakından ziyade kulübü bu borçlara sürükleyenlerin ahlakı ve top oynamadan para talep edenlerin ahlakı devreye giriyor. ahlaksız olanlara neden ahlaklı davranalım?

12 17 Cevap Yaz
korhancan 25 Ağustos 2020 15:52

Bu açıklamalar=Kem küm lütfen acilen istifa edin kendinizi ve yönetiminizi daha fazla rezil etmeyin.

3 31 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi