Domatesleri Büyükerşen topladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Domatesleri Büyükerşen topladı
A
a

Büyükşehir Belediyesi’nin İç Anadolu’nun Çukurova’sı sayılan Sarıcakaya ve Mihalgazi’de geçtiğimiz Nisan ayında dağıttığı 263 bin domates fidesinden bereket fışkırdı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Fideler her bir çiftçiye 5 Bin TL üzerinde gelir getirirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen domates tarlasına dönüşen seraları ziyaret etti. Başkan Büyükerşen “Dağıttığımız domates fidelerinden çiftçilerimizin büyük verim ve iyi bir gelir elde ettiğini öğrenmek bizleri son derece mutlu etti” diyerek ekonomik açıdan sıkıntıda olan çiftçilere gelir sağlayacak proje çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. 

Büyükşehir Belediyesi tarımda yabancı ülkelere bağımlılığın giderek arttığı ve çiftçinin ürettiğinden para kazanamaz hale geldiği bu dönemde imkânları dâhilinde tarımsal üretime destek olmaya devam ediyor. Su, kanalizasyon ve yol gibi sorumluluklarının yanı sıra her konuda çiftçinin derdini dinleyerek çözümler üretmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınmaya yönelik ürettiği projelerle de çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Daha önce binlerce dut fidanını çiftçilere dağıtarak ipek böcekçiliğini yeniden canlandırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, tohumların pahalı olması sebebiyle yeterli fide alamayan köylülere dağıttığı 263 bin domates fidesi ile Sarıcakaya ve Mihalgazili çiftçinin yüzünü güldürdü.

Nisan ayında dağıtılan domates fidelerinin yetiştiği seraları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, fideleri alan çiftçilerle Sarıcakaya’da bir araya geldi. Fidelerden büyük gelir elde ettiklerini ve domateslerin çok verimli olduğunu belirten çiftçilerden Hasan Semerci “Yükselen maliyetler ile zor günler geçirdiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin fideleri imdadımıza yetişti. Fide başına 7-8 kilo domates elde ettiğimiz bu fideler sayesinde önemli bir kazanç elde ettik. Bizler Sarıcakayalılar olarak bu domatese ‘Büyükerşen Domatesleri’ diyoruz. Onun vizyonu ve şehircilik çalışmaları ile örnek şehir haline gelen Eskişehir’de, başlattığı kırsal kalkınma projeleri ile artık bizlerin de yüzünü güldürüyor. Başta Sayın Hocamız olmak üzere ipek böcekçiliği ve domates fidesi projelerinde emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de tarımın yanlış politikalar sonucu dışa bağımlı hale geldiğini, çiftçinin ürettiğinden para kazanamadığını belirten Başkan Büyükerşen “Ülkemizde tarım hızla yok oluyor. Düne kadar kendi kendine yetebilen ülkemiz, bugün yabancı ülkelerden her türlü tarım ürününü ithal eder hale geldi. Çiftçimizin yüzü artık gülmüyor. Bu da sofralarımıza yansıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak tarımı ve çiftçimizi desteklemek için yeni projeler üretiyor ve uygulamaya koyuyoruz. Sarıcakaya ve Mihalgazi’de dağıttığımız 263 bin domates fidesinden bölge yetiştiricileri 5 milyon liraya yakın para kazanacaklar. Ne mutlu bize!” şeklinde konuştu.

Daha önce ipek böcekçiliğini yeniden canlandırmak için dut fidesi dağıtımı yaptıklarını da hatırlatan Başkan Büyükerşen, diğer ilçelerde de tarımsal üretimi destekleyecek projelerin üzerinde çalıştıklarını belirtti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
memduh 24 Temmuz 2018 08:19

Eskişehir'de bulunan 'Yerli buğday' tohumunun Türkiye'ye sahiplendirilmesi ve İzmir örneğindeki 'Kooperatif Üretimi Projesinin Eskişehir'e taşınmasına gecikilmmeden geçilmelidir.

0 0 Cevap Yaz
Davut 24 Temmuz 2018 01:46

Türkiyenin aydın ve eşsiz bir belediye başkanına sahibiz..teşekkürler sayın Büyükerşen

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi