Dolar neden yükseliyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dolar neden yükseliyor?
A
a

Dövizdeki yükseliş durmak bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde 5 lirayı geçen dolar kuru dün 6 lirayı da aştı. Rekor seviye olarak 6,80 TL'yi gören dolar hakkında son gelişmeler merak ediliyor. Dolar dün yaşanan artışta 1 lira dolaylarında arttı.

Sütiş Eskişehir
Döviz kurlarındaki yükselişin hızı dün gün boyunca inanılmaz boyutlara ulaşırken vatandaşlar dolar ne kadar oldu sorusunu soruyor. 24 Saat içinde dolar büyük bir artış gerçekleştirerek 6.80 TL seviyelerine ulaştı. Daha sonra tekrar 6.40 lira civarına inen dolar haberin yapıldığı an itibariyle 6.41 TL seviyerlerinde geziyor.

DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar: 6.414 TL
EURO: 7.326

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; işlemciler, piyasada hacmin çok yüksek olmadığını ve bu nedenle de en ufak işlemlerin bile büyük dalgalanmalara neden olduğunu söylüyor.

Ayrıca Financial Times gazetesinde dün yer alan bir haber, lira üzerindeki aşağı yönlü baskının daha da artmasına neden oldu. Gazete, Avrupa Merkez Bankası'nın euro bölgesinin en büyük bankaları arasında bulunan BBVA, UniCredit ve BNP Paribas'nın liradaki sert düşüşten etkilenme olasılığının yarattığı riskten kaygı duyduğunu bildirdi.

“TAHVİLLERDE CİDDİ SATIŞ BASKISI VAR”

Sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Gedik Yatırım Algoritmik İşlemler Müdür Yardımcısı Gizmen Nalbantlı ABD ile ilişkilerin piyasayı belirleyen unsur olduğunu söyledi. Nalbantlı sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, “ABD ile ilişkilerdeki problem yaptırım uygulanacağı beklentileri ile kurda yeni zirveler görmeye devam ediyoruz. Kurda likidite düşük olduğundan dolayı aşağı yukarı sert hareketler oluyor. Ayrıca uluslararası tahvillerde de ciddi satış baskısı var. Hem Türk bonoları, hem bankaların çıkardığı tahviller ciddi yükseliş halinde.” dedi.

TÜRKİYE’DE YÜKSELEN DOLAR DIŞ BASININ GÜNDEMİNDE

BBC: REKOR KAYIP

Birleşik Krallık'ta kraliyet beratı altında ve devletin parasal desteğiyle yayın yapan BBC, “Türk lirasında rekor değer kaybı” başlığı ile verdi. Türkiye’nin beş yıl önce yatırımcıların dikkatini çektiğini belirten BBC, TL’nin son durumu hakkında yabancı yatırımcıların artık bölgeye eskisi kadar olumlu yaklaşmadığını vurguladı

RUSSIA TODAY: YATIRIMCILAR ENDİŞELİ

Merkezi Rusya’da olan ve devlet desteği ile uluslararası yayın yapan Russia Today yayın kuruluşu ise krizi, “Dow (Dow Jones Borsası Endüstri Endeksi) 200’e düştü, Gelişmekte olan pazarlar çöktü” başlığı ile servis etti. ABD borsasının Türkiye ve ABD arasındaki krizden etkilendiğini belirten yayın, “Wall Street kıyım yapmaktan kaçınamıyor. Yatırımcılar dünya üzerindeki belirsizlik sebebi ile endişeli” ifadelerini kullandı.

THE GUARDIAN: İNGİLİZ TATİLCİLERİN YENİ GÖZDESİ

İngiliz menşeli The Guardian ise krize farklı yaklaştığı haberinde, Türk Lirası'nın Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesi üzerine, İngilizlerin tatil için Türkiye’yi tercih etmeye başladığını aktardı. The Guardian, “Sterlin Euro ve Dolar karşısında ısrarla zayıf kalmaya devam ederken, İngiliz tatilciler paraları ile Türkiye’de daha çok şey yapabileceklerini anladı. Tur şirketleri Türkiye için rezervasyonların arttığını aktardı” ifadelerine yer verdi.
 
Kaynak : sozcu.com.tr
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hasan 12 Ağustos 2018 20:33

Arabadan,uçağa,saatten bilgisayara,doğalgazdan kömüre,petrole,balıktan ete ,cevizde soğan a patatese köpek mamasından ilaça ,muzdan domates tohumuna vs.......yurt dışından geliyor.Yurt dışında da TLgeçmiyor. DOLAR NEDEN ARTIYOR??????

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi