Dolar dibe vurdu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dolar dibe vurdu!
A
a

Dolar/TL bugün 3.5310`a kadar gerileyerek yılın en düşük seviyesini gördü. Borsa İstanbul`da BIST 100 endeksi ise 95.330,25 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Sütiş Eskişehir
Dün yurt içinde ve yurt dışındaki birçok ülkede piyasaların 1 Mayıs dolayısıyla kapalı olduğu günde 3.55 seviyelerinde seyreden dolar/TL , bugün 3.5310'a kadar gerileyerek yılın en düşük seviyesini gördü.

Kur şu dakikalarda 3.53 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL ise 3.86'dan işlemde.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 3.5480 lira, euronun satış fiyatı ise 3.8670 lira olmuştu.

Analistler, artan risk iştahından en çok gelişmekte olan ülke varlıklarının etkilendiğini belirterek, Güney Afrika randı ve Güney Kore vonunun  ardından Türk lirasının dolar karşısında en fazla değer kazanan gelişmekte olan ülke para birimi olduğunu vurguladı.

Analistler, geçen haftanın son işlem gününde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamalarının, piyasalara, sıkı duruşun korunacağı mesajını vermesinin TL'yi desteklediğini kaydederek, ABD  Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore ile ilgili söylemlerinin de yatırımcıların risk algısını azalttığını dile getirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bugün başlayacak ve kararı yarın açıklanacak toplantısının, döviz kurlarının yönü  üzerinde etkili olacağını ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3.5160 seviyesinin destek, 3.5750 seviyesinin direnç konumuna geldiğini bildirdi.


BORSA REKORUNU YENİLEDİ

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 95.330,25 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Yeni haftaya, dün resmi tatil olması nedeniyle bugün başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi, geçen hafta kapanışına göre yüzde 0,6 artarak  95.330,25 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Küresel piyasalarda artan risk iştahı ile haftaya pozitif bir  başlangıç yapan BIST 100 endeksi, gördüğü en yüksek seviye rekorunu kırmasının ardından saat 11.40 itibarıyla 95.200 seviyelerinde dengelendi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi