Doğalgaz sorunu yılan hikayesine döndü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Doğalgaz sorunu yılan hikayesine döndü!
A
a

Yıllardır mahallesinin Çoraklık Mevkii’ne doğalgaz gelmesi için mücadele eden Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, 20 Aralık 2018’de Eskişehir Valiliği tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen dilekçeye hala yanıt gelmediğini söyledi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri...

Tepebaşı ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi’nin çoraklık Mevkii’nin doğalgaz sorunu yılan hikâyesine döndü. Dört yıldır doğalgaz için mahalle sakinleriyle birlikte kapı kapı dolaşan Muhtar Açıkgöz, Tepebaşı Belediyesi tarafından bölge ile ilgili kamu yararı kararı verildiğini Valilik tarafından da söz konusu kararın uygun görüldüğünü ifade etti. 18 Aralık 2018 tarihinde 18252 sayılı dilekçenin Valilik tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildiğini fakat hala dilekçeye herhangi bir yanıt verilmediğini hatırlatan Açıkgöz, “Bizim Eskişehir bazında bir sıkıntımız kalmadı. Valilik nezdinde Toprak Koruma Kurulu bizim buradaki araziyi tarımı arazisinden zaten çıkardı. Tepebaşı Belediyesi’nden kamu yararına kararı yazısını da aldık. Bununla beraber Toprak Koruma Kurulu burayı tarım arazisi vasfından çıkararak Valilik aracılığıyla Ankara’ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdi. Ankara ile yaptığım son görüşme 31 Ocak itibariyle 7 Şubat’a kadar. Ankara’daki Bakanlığın bütün bölümleriyle tek tek görüştüm. Yazının hala Ankara’da olduğunu ve bize bir cevap gelmediğini söyledim. Biz yaklaşık dört yıldır burasıyla uğraşıyoruz. Buranın doğalgaza ihtiyacı var. Geçtiğimiz günlerde KOAH hastası bir oğlumuz vefat etti. Bizim ivedilikle burada doğalgaza ihtiyacımız var. Bakanlıktan gelecek bir tek yazıyı bekliyoruz. Eskişehir ile hiçbir sorunumuz kalmadı” diye konuştu.

İNSANLAR MAĞDUR

Doğalgaz sorunu üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Açıkgöz, “Dört yıldır bu işin içindeyim, bu mahallenin vatandaşlarıyla bu işin sonuçlanmasını istiyorum. Bu insanlar mağdur. Belediyelerle yakından uzaktan alakası yok işin. Burada imar barışından yararlanıp iskân alan insanlar bile şu an doğalgaz alamıyor. Aslında imar barışının amacı kaçak elektriği ya da inşaat elektriği, suyu doğalgazı açılamayanların sorunlarını çözmekti. Ama o yasa burada imar barışından yararlanan insanlara bile verilmedi. Tam bir buçuk yıl önce gönderilen yazının sonucunu alamadık” şeklinde konuştu.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kazım 9 Şubat 2020 13:25

O mahallede hersey eksik sadece dogalgaz olsa iyi . Ama belediye baskani uyuyor

0 1 Cevap Yaz
DKC 8 Şubat 2020 14:02

Ülkenin tümden başının belası olan bürokrasi yüzündendir. Tabi siyasetin herşeye gücü yetmiyor, fakat bürokrasiyide ortadan kaldıracak bir parti yok ki! Bak mesela benim oturduğum mahallede belli bölgeler sit alanı, hatta bir ara odunpazarı çankaya arasında yapılacak teleferik projesi vardı. Proje rafa kalktı neden peki, bürokrasi yüzünden. Yoksa doğayı koruma, tarihi koruma falan feşman tamamı hikaye, keyfekeder uygulamalar bunlar.

3 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi