Diri: Eskişehirspor'a ihanettir

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Diri: Eskişehirspor'a ihanettir
A
a

Gençlerbirliği'nin maçlarının Eskişehir'de oynanması kararının ardın Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri'den açıklama geldi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Diri, "Şuan şehrin en büyük sorunu olan ESES'imize karşı yapılan ve Eskişehir Halkına karşı ihanettir" dedi.

İşte o açıklama:

"Bizler Eskişehir halkı ve Büyük Eskişehirspor taraftarları olarak; Sporun birleştirici ruhunu her daim ön plana çıkartan, Türkiye'de tribün kültürünü başlatan, Anadolu Yıldızı payesini almış tek takım olan, İstanbul Hegomanyasına bugün olduğu gibi geçmişte de kafa tutan ve İstanbul dükalığının tahtını sallayan, Ülkemizi Avrupa kupalarında mücadele ettiğimiz dönem St. Johntsone gibi takımlara misafirperveliğimiz sayesinde ülkemizin ve şehrimizin adını tüm dünyada FAİRPLAY ruhuyla duyuran, Tribünlere kattığımız yeniliklerle tüm dikkatleri üzerine çekerek bunu son yıllarda BandoEses ile süsleyerek zirveye taşıyan ve Milli takımımızı ülkemizde en iyi ağırlayıp en iyi desteği veren. Mazisi başarılarla ve gururla dolu olan saf temiz sevdasını yaşatmaya çalışan kutlu bir davanın neferleriyiz.

Ancak; Dün yayınlanan ve belli olan Gençlerbirliği takımı Gençlik Spor Bakanlığının onayı ve Gençlik Spor Müdürlüğünün kararıyla bundan böyle maçlarını Eskişehir de oynayacak.

Bu karar Eskişehirimize çok güzel bir stadyum kazandıran ve Cumhurbaşkanımızın methiyelerine nail olan Eskişehirspor taraftarının duruşuyla Ankara'da gururlanan değerli hükümet yetkililerininde dikkatini çekmiştiğini umuyoruz. Eskişehirsporumuzun yaşam mücadelesi verdiği ve kimsenin destek olmadığı şu süreçte Gençlerbirliği takımını şehrimize getirmek ve olası bir şampiyonluklarını burada kutlatmayı düşünmek, şuan şehrin en büyük sorunu olan ESES'imize karşı yapılan ve Eskişehir Halkına karşı İHANETTİR.

Bu stadyum tüm stadyumlar arasında en dikkat çekenlerden birisi. Şüphesiz bunda en büyük etken ES-ES taraftarıdır. Eskişehirspor taraftarının olmadığı bir maçı pazartesi 20:00'da izleyeceğiz. Kerametin stadyumda değil içini dolduran sevdalı yüreklerde olduğunu umarım daha net anlayacaklardır. 
Eğer Eskişehirsporumuzun bu yaşadıklarına seyirci kalıp, şehrin tüm seçilmişleri protestolara maruz kalmamak için huzurlu bir şekilde maç seyretmek amacıyla Gençlerbirliği maçlarına gideceğini düşünüyorsa; Bizlerde bundan sonra Eskişehirspor olarak komşumuz Afyon'da maçlarımızı oynamak istiyoruz. Bu stadyumu bize kazandırdıkları için başta Nabi Hocamıza teşekkür ediyoruz ama içinde Eskişehirspor taraftarı ve halkı olmayan bir stadın ne kadar anlamsız olacağını da bu pazartesi 20:00'da göreceklerini biliyoruz.

Bu açıklamamızı Gençlerbiriliğine düşmanlık olarak asla algılamayın. Gençlerbirliği ile hiçbir problemimiz yoktur. Aksine geçmiş yıllarda iyi diyaloglarımız olmuştur. Ancak bize daha da külfet olacak ise şimdiden bizler gerekli bilgilendirmeleri yapalım. Önümüzde önemli bir milli maç var bu maç öncesi zaten yetersiz olan zeminimiz daha da zarar görecektir. Dünya kamuoyunda da 2024 adaylığı esnasında kötü bir izlenimi olacaktır. Ayrıca ülkemizde gerilimin yüksek olduğu bu ortamda birlik ve beraberliğe zarar vermek isteyecek diğer takım taraftar veya şahısları olabilir.
Bu yüzden gerekli uyarıları da yapma gereği duyuyoruz.

"Zira bu zamana kadar futbol ile ilgili alınan kararlarda en çok söz sahibi olması gerekirken sözü hiç dinlenmeyen fikri asla sorulmayan Tribüncü diye adlandırılan bizlere de bu konular ile ilgili danışılmalıdır. Tribün kültürünün ne olduğunu bilmeyen; hayatında stadyuma locadan veya VİP tribünden başka yerde maç izlememiş, hatta maça gitmemiş olan ve taraftarın ruh halini bilmeyen toplumdan ve yaşadığı dünyadan kopuk insanların taraftar adına karar alıyor olması bu sporun ruhuna ve hayatın döngüsüne yapılan bir saygısızlıktır.

Açık tribünde yağan karın altında kalmak, yağan yağmur da beraber ıslanmak; kapalı tribünde sesin kısılana kadar tezahürat yapıp galibiyeti kutlamak, mağlup olduğunda arma aşkına ve futbolcuların alın terine saygı göstererek marşlar söylemek ne demek ! bunu bilmeyen bir kültürün insanları tarafından bu 6222 gibi kanunlar ve futbolun ruhuna aykırı bu kararlar hazırlanmıştır.

İşte tribündeki taraftarı asıl isyan ettiren budur. Herkes gelip gider bu düzen de değişir; ama kulüpler ve bu sporun cazibesi baki kalır. Yeter ki onunla uğraşmayı bırakıp seyrin keyfini çıkaralım.

Futbol; oyunun emekçileri futbolcular ve yağmur çamur kar kış kıyamet dinlemeden binlerce kilometre yol gidip o tribünde yerini alan taraftarlarındır."

Tabi ki Gençlerbirliği’nin burada oynamasının hep olumsuz yönleri yok. Eğer ki Gençlerin burada oynaması; şu zor günler de Eskişehirspor'umuza destek getirecek, kaynak sağlayacak ve imkanlar açılmasına vesile olacaksa başımızın üstünde yeri var. Gençlerbirliği'nin burada oynaması sonucu şehrimizde her hafta maç olacaktır. Hem Gençlerbirliği hem rakip takımları hem de Eskişehirspor'umuzun rakipleri her hafta şehrimizde olacak ve dolayısıyla şehir ekonomisine ve marka değerine katkı sağlayacaktır. Ayrıca yakında oynanacak olan Milli maçları da göz önüne aldığımızda kentimizde faaliyet gösteren iş dünyasına, esnafına para kaynağı sağlayacaktır. Bu kriz dönemin de şehrimize katkısı büyük olacaktır. Tabi ki bu durumu fırsata çevirerek değerli yetkililerimiz stadyum isim hakkını daha kolay verebilirler diye düşünmekteyiz. Ayrıca şehir esnafımız da bu süreçte Eskişehirspor'umuza gereken desteği sağlayarak ESES taraftarının da daha sağduyulu olmasını ve hem kendilerinin hem de ESES'imizin kazanmasını sağlayabilirler. Bu olayı fırsata dönüştürebilecek kapasitede seçilmişlerimizin olduğunu biliyoruz. Umarım bu durumu birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, birlik beraberliği tesis etmek için kullanırız. Şehrimize ve ESES’imize bu durumun fayda getirmemesi halinde sorumlusunun şehri yönetenlerinin ve seçilmişlerinin olacağını beyan ederiz. 3-5 kişi zengin olsun diye bu şehrin sömürülmesine sessiz kalmayız.

Eskişehirimizin en büyük markası Eskişehirsporumuza sahip çıkmak tüm halkımızın görevidir.

Kamuyouna saygılarımızla duyururuz."
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bekir yıldırım 13 Eylül 2018 12:19

kimin malını kimden kıskanıyon, stat devletin, ister gençlere verir, ister konya'ya ,sizin karışma hakkınız yok maçlarda taşkınlık yapıp ceza getirmeyin klübe o yeter.

2 1 Cevap Yaz
Davut 13 Eylül 2018 12:12

Elbette Gençlerbirliği Eskişehirde maç yapabilir.Sıkıntı bu değil.Mesele EsEs yok sayılarak tepeden inme olması üzdü.

0 0 Cevap Yaz
sezai 12 Eylül 2018 22:30

Ancak bu kadar saçmalanır.

2 2 Cevap Yaz
Mehmet KILINÇ 12 Eylül 2018 19:43

🇹🇷 Kardeş takım GENÇLERBİRLİĞİ'nin ne zararı olurki heryönüyle ESKİŞEHİR'e faydalı olacaktır.🇹🇷

1 1 Cevap Yaz
Eses 12 Eylül 2018 18:29

Zemıne bir şey olmasa bari.

2 6 Cevap Yaz
EsEs 12 Eylül 2018 18:14

EsEs taraftarı kesinlikle gitmez. Gençlerbirliğii de burada şampiyonluk kutlayamaz.

9 4 Cevap Yaz
Selçuk Kaya 12 Eylül 2018 17:11

Helal sana Murat Diri

13 4 Cevap Yaz
Oşhamafe 12 Eylül 2018 17:06

İstanbul'da yaşayan bir EsEs taraftarı olarak neden tepki gösterildiğini anlamış değilim.Gelecek iki-üçyüz taraftarın kime ne zararı olur?

4 13 Cevap Yaz
Marmara kazim 12 Eylül 2018 16:38

Adamlar gelsin oynasin ne var bunda.Minibuscusunden tut simitcisine kadar esnaf para kazansin.Bu dusunceyle hareket etmeye devam ettikce yanliz kalacaksiniz.Yunusemre'nin hosgoru sehrine bu yakismaz!

5 15 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi