Dev FETÖ operasyonu Eskişehir'e uzandı: Kamu görevlileri de var!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dev FETÖ operasyonu Eskişehir'e uzandı: Kamu görevlileri de var!
A
a

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, sözde “mahrem imam” konumundaki kişilerin de aralarında bulunduğu 18 şüpheli yakalandı. Yakalananlar arasında aktif kamu görevlileri de bulunuyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, sözde “mahrem imam” konumundaki kişilerin de aralarında bulunduğu 18 şüpheli yakalandı. Yakalananlar arasında aktif kamu görevlileri de bulunuyor.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturması kapsamında İstanbul başta olmak üzere Aydın, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin ve Tekirdağ’da eş zamanlı operasyon başlatıldı. İstihbari bilgiler ve geçmiş dönemde yapılan baskınlarda gözaltına alınan örgüt üyelerinin itirafları üzerinden yola çıkan polis, haklarında yakalama kararı bulunan 20 şüpheliden 18’ini yakalayarak gözaltına aldı.
Yakalananlar arasında Bylock kullananlar ile TSK içindeki sözde “mahrem imamlar” adlı hücre sorumluları da var
Yakalananlar arasında örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullanan FETÖ/PDY üyelerinin yanı sıra TSK içindeki “mahrem imam” diye tabir edilen hücre sorumluları ve aktif kamu görevlileri de bulunuyor. Soruşturma dosyasındaki detaylara göre, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgüt adına “mahrem yapılanma” diye tabir edilen hücre sorumlulularının, bu ortaokul ve lise öğrencilerini askeri okullara hazırladıkları ve askeri okul öğrencilerine sözde “imamlık” yaptığı anlaşılan 10 kişi belirlendi. Söz konusu hücre sorumluları hakkında yapılan geniş çaplı araştırmalarda, örgütsel iletişim modeli olan büfe ve ankesörlü aramaları üzerinden irtibat kayıtları ortaya çıkarıldı.
Bölge yapılanmasındaki hücre sorumluları da yakalandı
Belirlenen bu 10 şüphelinin dışında operasyon kapsamında gözaltına alınan diğer zanlıların ise örgütün özellikle İstanbul'da bölge yapılanmasında örgütsel mahiyette sorumlu düzeyde ve örgütün hiyerarşik yapılanmasında yer aldıkları kaydedilirken, aralarında FETÖ/PDY içinde gizli haberleşmede kullanılan Bylock yazışmaları tespit edildi.

Aralarında 5 kamu görevlisi de yer alıyor
Örgüt içinde faaliyet gösteren “bölge yapılanması”nda yer alan şüphelilerin, kendi adına olmayan GSM numaraları üzerinden Bylock kullandıkları ortaya çıkarıldı.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 18 şahıstan 5 şahsın aktif kamu personeli olduğu ve firari 2 FETÖ üyesinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü aktarıldı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yazık 18 Aralık 2021 09:59

Boy boy fotoğrafın varsa bakan vekil yada bürokratsın, yanlışlıkla biriyle telefonla görüştüysen suçlu. Sorana fetö ile mücadele var dersin.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi