Depremin üzerinden 10 gün geçti ama...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Depremin üzerinden 10 gün geçti ama...
A
a

Geçtiğimiz 23 Kasım'da 5,9 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Düzce'de, son günlerde artçı sarsıntılar yaşanıyor. 10 gündür evlerine girmeye korkan depremzedeler, yaşamlarına çadırlarda devam ediyor. Bazı depremzedeler yemeklerini çadırda yapıyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz 23 Kasım'da 5,9 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Düzce'de, son günlerde artçı sarsıntılar yaşanıyor. 10 gündür evlerine girmeye korkan depremzedeler, yaşamlarına çadırlarda devam ediyor. Bazı depremzedeler yemeklerini çadırda yapıyor.
Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından dışarı çıkan ve korktukları için evlerine dönmek istemeyen depremzedeler, AFAD tarafından kurulan çadırlarda konaklıyor. Son günlerde yaşanan artçı depremlerin ardından panik olan vatandaşlar, evlerine girmeye korkuyor. Ekipler tarafından tüm ihtiyaçları karşılanan depremzedelere, Türk Kızılay tarafından yemek de dağıtılıyor. Çadırda kalan bazı vatandaşlar ise kendi yemeklerini kendileri yapıyor. Çadırda yemeklerini pişiren vatandaşlar, bulaşıklarını da burada yıkıyor.

"Eve girmeye korkuyorum"
23 Kasım'dan bu yana çadırda konaklayan Gönül Bayraktar, "Binam hasarlı. Gelen ekipler dışarıdan bakıp hafif hasarlı raporu verdiler. Ben de eve girmeye korkuyorum. Bu nedenle çadırda kalıyorum. Çadırda yaşamak zor. Şu ana kadar hiç kimseden yardım almadım. Hep kendim pişirip yiyorum. Kolay değil tabii, evden çıkıp da çadır hayatı yaşamak çok zor. Burada her şeyimi kendim yapıyorum" dedi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi