Ahmet Ataç 15 02 2024

Demokrasiye sahip çıktık!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Demokrasiye sahip çıktık!
A
a

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Valilik Meydanı’nda özel bir program düzenlendi. Binlerce vatandaşın katıldığı programda vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını coşkuyla sallayarak, demokrasiye sahip çıktı.

Sütiş Eskişehir
Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişiminin altıncı yılında 251 şehit ve 2 bin 193 gazi tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de çeşitli etkinliklerle anıldı. Vilayet Meydanı’ndaki törende Eskişehirliler dayanışma örneği gösterdi.

BİNLERCE VATANDAŞ
Vilayet Meydanı’na gelen binlerce vatandaş, tören öncesi çalan marşlarla ve türkülerle ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Mehter takımı tarafından gösteri yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende şehitlerimiz için Kur-an’ı Kerim tilaveti okundu.

NESİLDEN NESİLE AKTARILMALI
Vali Erol Ayyıldız:  Çanakkale Savaşı başta olmak üzere, Sakarya’yı, Dumlupınar’ı, şanlı zaferlerimizi ve son olarak 15 Temmuz’un ardındaki ruhu iyi anlamalı, aziz vatanımızın ne kadar kıymetli olduğunun da farkında olmalıyız. Bu anlayışı da nesilden nesile aktarmalıyız” dedi.

SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ
AK Parti Milletvekili Nabi Avcı: “O işbirlikçiler bu 15 Temmuz hezimetini sineye çekecekler diye düşünmeyiniz. Özellikle genç kardeşlerime bilhassa hatırlatmak istiyorum. Su uyur, düşman uyumaz. Onun için çok uyanık olmak ve tarihimizi çok iyi bilmek gerekiyor”

EGEMENLİK MİLLETİNDİR
MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak: “Cumhur ittifakı Türkiye’nin kalkınması ve bakası için görev üstlenmiştir. Bu birlik, devletin ebedi müddet varlığı Kızıl Elma lüksünün teminatıdır. Türk milleti bir daha bunlara imkân vermeyecektir. Egemenlik kayıtsız, şartsız Türk milletinindir.”

DEMOKRASİ ZAFERİ
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan: “Vatandaşımızla ve devletine bağlı asker ve polisiyle demokrasi zaferi kazanılmıştır. Devleti ele geçirmeye çalışan FETÖ’cü hainlerin yaptıkları karşında milletimiz çocuklarından vazgeçmiş, özgürlüğünden vazgeçmemişlerdir”

SÖZ KONUSU VATAN
MHP İl Başkanı İsmail Candemir: “Demokrasiye pranga vurulmak istenmiş. Türk milleti kalbinden hançerlenmiştir. Hain terör örgütü mensupları Türk milletine ölüm saçmışladır. Hiçbir inanmışlık karşısında bu hainler duramaz. Söz konusu vatan olduğunda Türk milleti için gerisi teferruattır.

CUMHURBAŞKANI’NIN KONUŞMASI İZLENDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşma Vilayet Meydanı’nda bulunan sinevizyonlardan izlendi. Daha sonra Eskişehirli sanatçı Mithat Körler konser verdi. Gece yarısından sonra da tüm camilerde salalar okundu.

KİMLER KATILDI?
Törene Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Önder, Muh. Hv. Kuvvetleri Komutanlığı Vekili Hv. Plt. Tuğgeneral Kemal Turan, AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Önder, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Anadolu Üniversitesi Rektörü Fuat Erdal, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Tuncay Döğeroğlu, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi