Demiryol İş Sendikası'ndan TÜRASAŞ'a kadrolu personel çağrısı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Demiryol İş Sendikası'ndan TÜRASAŞ'a kadrolu personel çağrısı
A
a

Demiryol İş Sendikası Şube Sekreteri Hüseyin Çakmak, demiryolunun Eskişehir için son derece önemli olduğunu belirterek, personel yetersizliğinden yakındı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Demiryol İş Sendikası Şube Sekreteri Hüseyin Çakmak, demiryolunun Eskişehir için son derece önemli olduğunu belirterek, personel yetersizliğinden yakındı. TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nde üretim ve tamir-revizyon işlerinin taşeron firmalar eliyle yapıldığını iddia eden Şube Sekreteri Hüseyin Çakmak, bunun yerine kadrolu personel alınması talebinde bulundu. 

TAŞERON FİRMA ELEMANLARI ÇALIŞIYOR 
TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nün kentin en önemli değerlerinden biri olduğunu söyleyen Demiryol İş Sendikası Şube Sekreteri Hüseyin Çakmak, “Söz konusu taşeron firmaların fabrikamızdan emekli olan demiryolcuları bu işlerde çalıştırması ise durumu daha da giriftleştirmektedir. Çoğu çocukluk yaşlarından başlamak suretiyle ömrünü bu çatı altında geçiren emekli olmuş arkadaşlarımızın, emekli olduktan çok kısa bir süre sonra taşeron firma elemanı olarak aynı işlerinin başına geçmeleri ne kadar etiktir ve kendilerine ne kazandırmaktadır? Bilmiyoruz! Ancak bu durumun bir ömür ekmek yedikleri kurumumuza bir fayda sağlamadığını, hâlâ bu kurumdan ekmek yiyenler olarak ifade etmek durumundayız.” dedi.  

YENİ İSTİHDAM SAĞLANMALI
Kentin mülki amirlerine seslenen Hüseyin Çakmak, “Başta fabrika üst yönetimimiz olmak üzere, şehrimizin siyasi ve mülki erkanından, emeklisi ve çalışanı ile tüm Demiryolu camiası mensubu arkadaşlarımızdan ricamız TÜRASAŞ'a daha fazla istihdam yeni projeler için ellerinden gelen gayretin fazlasını göstermeleridir. Bugüne kadar özveri ile çalışarak hem Demiryollarının hem de ülkemizin kalkınmasında lokomotif güç olan Demiryollarının bugünden sonra da üzerine düşeni yapmaya hazır olduğu herkesin malumudur.” şeklinde konuştu. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi