Çürük stadı niçin açtınız?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çürük stadı niçin açtınız?
A
a

Eskişehir CHP Milletvekili Utku Çakırözer geçtiğimiz haftalarda arıza yaşanan Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nu Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, “Yeni stat ise en az 1 buçuk ay kullanılamayacak. Eskişehir’de seyircisinin önünde oynayamaz hale geldi. Küme düşerse hesabını kim verecek?” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor haberleri: Eskişehir CHP Milletvekili Utku Çakırözer Bakan Kasapoğlu’na Eskişehirspor’un saha içi maçlarını nerede oynayacağını sordu. Çakırözer, “Anadolu’nun yıldızı Eskişehirspor kendi evinde statsız kaldı. Zaten zor durumda olan takımın şimdi saha içi maçlarını nerede oynayacağını bilmemesi kulüp yönetimini, efsane oyuncuları ve cefakar taraftarı daha fazla sıkıntıya sokmasın. Sezonun ikinci yarısına mucizelerle başlayan efsane takıma bir darbe de stadyumdan gelmesin” dedi.

ÖVGÜYLE BAHSETMİŞLERDİ

Çakırözer, “Anadolu Yıldızımız Eskişehirspor’umuzun yüzlerce galibiyet kazandığı Atatürk Stadyumu yıkılarak yerine Yeni Atatürk Stadyumu yapıldı. İktidar yöneticileri övünerek bahsettiler bu stadyumdan. Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir mitinglerinde ‘UEFA standartlarında çok modern bir stadyumu Eskişehir’e kazandırıyoruz’ dedi.

İLK KARDA BU HALE GELDİ

Yöneticiler tarafından ‘TOKİ’ye yaptırdık ve anahtar teslim anlaşma sağlandı. Bize her şeyi hazır şeklinde teslim etmelerinden sonra, bizim kullanım hakkımız ve sorumluluğumuz başlayacak’ açıklamaları yapıldı. Ardından bu stadyumda
Eskişehirsporumuzun maçları oynanmaya başlandı. Ama daha 3 yıl geçmeden stadyum ilk yoğun karda yıkıldı. Böyle mi çok modern stadyum oluyor? Ya maç oynandığı sırada bu hasar gerçekleşseydi ne olacaktı?” dedi.

BUNUN SORUMLUSU KİM?

Yaşanan süreci Meclis gündemine taşıyan CHP’li Çakırözer, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Stadyumun ‘anahtar teslim’ alındığına ilişkin açıklamaları hatırlatan
Çakırözer, “Stadyumun ihalesi kimler tarafından yapılmıştır? Stadyumun yapımı ve alımı aşamasında kimlerin imzası bulunmaktadır? Stadyumu teslim aşamasında rapor tutulmuş mudur? Stadyumun teslim alınma aşamasında herhangi bir hata olduğuna ilişkin bilgilendirme yapılmış mıdır?” diye sordu.

KÜME DÜŞERSE KİM HESAP VERECEK?

Eskişehirspor’un yüzlerce galibiyet kazandığı 65 yıllık Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun da Millet Bahçesi için yıkıldığını anımsatan Çakırözer, “65 yıllık stadın hiçbir sorunu yoktu. Yeni stat ise en az 1.5 ay kullanılamayacak. Anadolu’nun yıldızı Eskişehirspor kendi evinde statsız kaldı. 1. Ligde zor durumda olan Eskişehirspor, Eskişehir’de seyircisinin önünde oynayamaz hale geldi. Küme düşerse hesabını kim verecek?” dedi.

Stadyumda meydana gelen hasarın sorumlularının kimler olduğunu soran Çakırözer, Bakan Kasapoğlu’ndan şu sorulara yanıt istedi:

TOKİ yeni stadı hangi müteahhit firmaya yaptırmıştır? Bu firmanın daha önce spor kompleksi tecrübesi var mıdır? Stadın toplam proje bedeli kaç TL’dir? Stadyumun teslim alınmasında herhangi bir kusura rastlanmamış mıdır? Rastlandıysa stat nasıl kabul edilmiş ve açılmıştır?

Stadyumun kabulüne TOKİ mi, Gençlik ve Spor Bakanlığı mı onay vermiştir? Stadın 3 yılda çökmesinin ardından kabule imza atan kamu görevlileri hakkında herhangi bir inceleme/soruşturma başlatılmış mıdır?

Stadyumun teslim alınmasının ardından geçen 3 yıl içinde herhangi bir bakım/onarım işlemi yapılmış mıdır? Bakım/onarım işlemleri kim tarafından yapılmaktadır?

Çökmenin ardından stadyumun yeniden hizmete açılması için bir planlama yapılmış mıdır? Bakım onarım işlemleri kim tarafından yapılmaktadır? Bakım onarım işlemelerinin süresi için yapılan planlama nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOKİ tarafından başka kentlerde yapılan statlarda da benzer sorunlar var mıdır? 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nurullah 31 Ocak 2020 03:23

Chp eskisehir milletvekili curuk stadi niye actiniz diyo.. Sayin milletvekili 200 milyonun ustunde borc var. Bu kadar eskisehir sevdalisi isen bize icraat goster. Bahane uretme. İsiniz gucunuz laf ebeligi baska bisey yok.

0 0 Cevap Yaz
ESESLİYİZ 22 Ocak 2020 13:47

KONUNUN BİR DE SÖYLE BİR ŞEKLİ VAR: İÇERDE OYNADIĞIMIZ MAÇLARDA RAKİP BİZİM TARAFTARI GÖRÜNCE DAHA Bİ GAZA GELİYOR SANKİ DAHA Bİ İŞTAHLI OYNUYORLAR BU YÜZDEN DİYORUM Kİ BELKİ SEYİRCİSİZ OYNAMAK BİZE DAHA İYİ GELEBİLİR. TAMAM TARAFTAR BİZİM TAKIMI DA ATEŞLİYOR KABUL EDİYORUM AMA DEDİĞİM GİBİ RAKİPLERDE DİĞER DEPLASMAN MAÇLARINA NAZARAN BİZE KARŞI SAHAMIZDA DAHA Bİ OYUN OYNUYORLAR.

4 3 Cevap Yaz
Hakan 22 Ocak 2020 13:35

Stadyumun yapanlara elbette teşşekkür ediyoruz.İtirazımız tam da tarftara ihtiyaç olduğu dönemde tamiratı neden geçikiyor eğer tamirat zaman alacaksa Üniversite stadyumunun eksiği ne ise neden geç kalınıyor.Takıma taraftar desteği hem de bu dönemde çok önemli

0 8 Cevap Yaz
Haber 22 Ocak 2020 12:44

Harcanan paraya yazıklar olsun kontrol eden ekibe yazıklar olsun Eskişehirspor bu sıkıntılı gününde çarasiz bırakanlara yazıklar olsun

1 9 Cevap Yaz
Muhtara cevap 22 Ocak 2020 12:19

Yerli uçakta, 2015 yılında göklerdeydi. Ne hikmetse uçak göklerden bir türlü inemedi 5 yıl geçti tam 5 yıl. Uyutuluyorsunuz be kardeşim, yapacak olan adam şimdiye kadar otomobili yapardı. Madem otomobil yapacaklar, türkiyede dövizin sudan ucuz olduğu zamanlarda niye yapmadı? Neden saab markasının prototiplerine milyar dolarlar ödenerek satın alındı ve proje rafa kaldırıldı? Adamlar koltuk gitmesin diye, hergün ayrı bir hikaye okuyorlar. Yüzde elli civarı enflasyona, yüzde sekiz gösteren adamlar bunlar. Hala inanıyorum diyorsan, o senin bileceğin iş...

5 10 Cevap Yaz
serhat 22 Ocak 2020 11:57

çürüşmüşlük ne yazık ki yapılan eserlere de yansıyor. bu tür durumlarda hesap soracak bir makam yoksa her türlü pisliğin içine gireriz.

1 9 Cevap Yaz
fazıl 22 Ocak 2020 11:22

Maça gitmemiş o havayı teneffüs etmemiş içinde eses ruhu olmayanlar yorum yapmasın

1 11 Cevap Yaz
can 22 Ocak 2020 11:21

Şimdi biz staddan bahsediyoruz bazıları yerli otomobilden ruh sağlığı bozuk insanlar ne çok aramızda

1 9 Cevap Yaz
pompeo 22 Ocak 2020 11:19

Hükümet ceyape'den olsaydi cati cökmezdi yaani ...

8 2 Cevap Yaz
hee 22 Ocak 2020 10:26

nankörlükte üstümüze yok bırak eski şehire eski ler yakışır insanoğlu bir hata yapmış bilerek veya bilmeyerek ne malum o rada da sizin parmağınız olmadığı bundan nemalanmaya kalkanlar hee valla tanıyoruz hepinizi öldürür yakarsınız sonra ağıt yapıp ağlarsınız

20 3 Cevap Yaz
serdar

Sen hiç maça gittinmi

0 10
DKC

Ağzından çıkanı kulağın duysun tosunum. Ortada bir yanlış varsa elbette eleştirilecek. Öyle milletin milyarlarca lirasını harcayıp stadyum yapacaksın, seçim zamanları gelip birde Eskişehire stadyumu biz yaptık biiiiz biz bizzz diye hava atacaksın. Öyle yağma yokk. Alışmışsınız kimsenin hesap sormamasına, başkasının ağzıyla gelip milleti holiganlıkla suçlamaya. Zaten size kim hesap sorsa, o kişi vatan haini oluyor. Soracaklar tabii, burası muz cumhuriyeti değil....

3 13
Fuat Abi

Eski stad kalsaydı keşke yenisi iş sınırlarını zorluyor

1 3
eseslee 22 Ocak 2020 10:10

Ağzına sağlık Utku Çakırözer

3 14 Cevap Yaz
Muhtar 22 Ocak 2020 09:55

Stat da hasar varsa yapılır. Merak etmeyin bayramınız uzun sürmez.Siz 2023 de piyasaya çıkacak yerli otomobillere ne kusurlar bulacağınızı şimdiden düşünün.Çok zavallısınız...

20 5 Cevap Yaz
Mukhitaryan

Kusur varsa bulunur halledilir hacı şimdiden niye psikopatça düşünelim. Çok asilsin!

0 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi