Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı, artık...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı, artık...
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Covid-19 ile mücadele kapsamında yurt genelinde alınan yeni tedbirleri açıkladı

Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Covid-19 ile mücadele kapsamında yurt genelinde alınan yeni tedbirleri açıkladı.

İşte yeni tedbirler:
“Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valilik izinine bağlanmıştır. Kamu olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışmaya geçilecek. Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacak. Piknik alanları ormanlar ören yerler gibi alanlar hafta sonları kapalı olacak, hafta içi de buralarda hiçbir şekilde toplu olarak bulunulmayacak.”
"Askerlerimiz 14 gün karantinaya uygun şekilde celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacak. Yurtdışı uçuşlar tamamen sona erdi. Tüm illerimizde valilerimizin başkanlığında pandemi kurulu oluşturulacak alınan tedbirler takibi yapılacak. Burada alınan tedbir takip edilecek."
"Bu tedbirlerin başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli büyükşehir olmak üzere 30 büyükşehrimizin tamamında titizlikle uygulanması kararı uygulamaya geçmiştir."
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ne desem 27 Mart 2020 23:18

Şehirler arası seyahat kısıtlaması ile uçak ,tren, Otobüs ile yolculuklar mı kastediliyor. Yoksa ferdi otomobil seyahatleri de bu kapsama dahil mi?. Net bir açıklama yok. Geç kalındı geç. Her yer, kapılar yol geçen hanı olduktan sonra. Dünden bügüne 2069 yeni vaka tespit oldu. Logaritmik olarak aşırı katlanarak artıyor. Çinde 2 gündür vaka tespit edilmemiş. İlk günden çok katı tedbirler alındı. Mahalleleri karantinaya almışlar giriş çıkışı yasaklamışlar. Tek noktadan acil giriş çıkış ancak izinle yapılıyor. Ya biz. Allah milletimize yardım etsin.

0 1 Cevap Yaz
dağ çiçeği 27 Mart 2020 22:59

Bu alınmış ilave kararlar, maalesef geç kalınmış kararlardır. 2 hafta önce alınması yolunda çok söylenip durduk. O zaman vaka sayısı 3 dü. Şimdi 5698 oldu. Avrupada bazı ülkeler sokağa çıkma yasağı ilanını çoktan yaptılar. Hudut kapılarımız hava alanlarımız yol geçen hanı oldu. Ancak şimdi kapatıldı. Neyin hesabını yapmışlardı da, iş işten geçtikten sonra bu kararı aldılar. Bir açıklasalarda öğrensek. Hızlı test kiti getirdiler Çinden. Tüm hastanelere dağıtmak için. Bilim kurulu üyesi TV de açıkladı." Bu hızlı kitlerin çok yanıltıcı sonuç verdiğini test ettik" O nedenle dağıtmadık. İspanya bu hızlı kitleri önceden kullandığından Salgının önünü alamadılar, hızı yayılım bundan oldu" dedi. Bu millet kime güveneceğini inanacağını bilemez hale düşürüldü. Ayrıntı bilgiler saklandığı inancı halkımızda yaygın durumda. Endişe ile bekliyoruz.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi