Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'e gelebilir

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'e gelebilir
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir Şehir Hastanesi ile ilgili konuştu, hastanenin resmi açılışı için Eskişehir'e geleceğinin sinyalini verdi...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülhane Külliyesi Spor Salonu'nda Sağlık Bilimleri Üniversitesinin akademik yıl açılışında konuştu.

Şehir hastanelerini sağlık hizmetlerindeki reformların zirvesi olarak gördüğüne işaret eden Erdoğan, şu ana kadar Yozgat, Isparta, Mersin, Adana, Kayseri ve Elazığ'da 6 şehir hastanesini hizmete aldıklarını anımsattı. 
 

"Eskişehir Şehir Hastanesi yakında..."

Erdoğan, Eskişehir Şehir Hastanesi'nin ve Manisa Şehir Hastanesi'nin hasta kabulüne başladığını, yakında da resmi açılışlarını yapacaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

"Bu arada Bilkent'teki şehir hastanemiz de şu anda bitti, az önce Sağlık Bakanından da aldığım bilgiye göre, aralık ayı sonu itibarıyla Bilkent'teki şehir hastanemizi de açacağız. Dev bir şehir hastanesine Ankara bu şekilde kavuşmuş olacak. Şehir hastanelerimizle uzman doktorlarımız başta olmak üzere her alanda yetişmiş sağlık personeline olan ihtiyacımız, hakikaten bunu bir kenara bırakmak mümkün değil had safhada. Üstelik sağlık kurumlarımız artık kendi vatandaşlarımızın yanında, yurt dışından gelen çok sayıda hastaya hizmet veriyor." 

"Sağlık turizminde çok ciddi sıçrama yapacağız" 
Erdoğan, Türkiye'nin sağlık turizminde ve yurt dışına sağlık hizmetleri sunma konusunda her geçen yıl daha da ileriye giden bir ülke olduğunu ifade etti. 

"Şehir hastanelerimizle birlikte sağlık turizminde çok ciddi sıçrama yapacağız." diyen Erdoğan, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da başkalarına özenilmediğini, bu alanda Türkiye'ye gıpta ile bakıldığını söyledi. 

Erdoğan, bunun için ülkede hala en gözde yükseköğrenim alanı olan sağlık, eğitim ve öğretimine özel önem verdiklerini, Sağlık Bilimleri Üniversitesini kurmalarının sebebinin de bu olduğunu belirtti.


ESKİŞEHİR ŞEHİR HASTANESİ'NE NASIL GİDİLİR?
Eskişehir Şehir Hastanesi'ne Avrupa'dan ödül
Eskişehir Şehir Hastanesi'ni harika buldum!

 
Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi