Ahmet Ataç 15 02 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açılışta önemli açıklamalar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açılışta önemli açıklamalar
A
a

Bilecik’in Söğüt ilçesinde Altın Maden Tesisinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bor üretiminde ve ihracatında dünya tarihinin en yüksek seviyesini yakaladıklarını söyledi. Erdoğan, “Eskişehir Eti maden yüzde 95 kapasiteyle çalışarak 2 milyon 650 bin ton rafine bor satışı yaptı. Böylece yaklaşık 1 milyar 300 milyon dolar gelir elde ettik” dedi.

Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilecik’in Söğüt İlçesindeydi. Gübretaş’a ait Altın madeni tesisinin açılış ve ilk Altın Dökümü Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Gübretaş Maden Yatırımları AŞ Söğüt Altın Madeni’nin ilk kısmının bugüne kadar yaklaşık 70 milyon dolar yatırım gerçekleştirilerek tamamlandığını kaydetti. Katılımcıları selamlayarak kendilerini bir araya getiren Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ile yönetimine teşekkür eden Erdoğan, Söğüt Altın Madeni’nin tüm ülke için hayırlı olmasını diledi.

YILLIK 2 BUÇUK TON ALTIN ÜRETİM KAPASİTESİ
Erdoğan, “Gübretaş Maden Yatırımları uhdesinde bulunan Söğüt Altın Madeni’yle ilgili yatırım sürecini 2021 yılı Ocak ayı itibarıyla başlatmıştık. Maden sahasında yapılan çalışmalar neticesinde 109 ton altın kaynağı ile 60 ton altın rezervi tespit edildi. Bir başka ifadeyle 3,5 milyon ons kaynağı 1,92 milyon ons rezerve tekabül eden bu altının bir an önce Türk ekonomisine kazandırılması için çalışmaları hızlandırdık. Maden sahasındaki yatırım faaliyetleri üç ayrı faz olarak toplam 500 milyon dolara ulaşacak şekilde planlandı. Bugüne kadar yaklaşık 70 milyon dolar yatırım gerçekleştirilerek projenin ilk kısmı tamamlandı. Daha önce söz verdiğimiz gibi tesis ilk altın dökümünü yapacak şekilde hazır hale getirildi. Bu tesis, ilk etapta yıllık 2,5 tona kadar altın üretme kapasitesiyle çalışacak. Kalan iki fazın yatırımlarını da üç yıl içinde neticelendirmeyi planlıyoruz. Böylece yıllık üretim miktarını inşallah yaklaşık 6,5 tona yükselteceğiz. Ülkemizin ortalama yıllık altın üretiminin 35 ton civarında olduğu dikkate alındığında söğüt altın madeninin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Burası tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk üç madenden birisi olacaktır ” diye konuştu. Söğüt Altın Madeni sahasında yaklaşık bin kişinin istihdam edildiğini anlatan Erdoğan, ilerleyen dönemlerde bu sayının bin 300’ü bulmasını beklediklerini vurguladı.

TARİHİN EN BÜYÜK KALKINMA HAMLESİ
Erdoğan, Türkiye’nin 2002 yılından itibaren tarihinin en büyük kalkınma ve demokrasi hamlelerini gerçekleştirdiğine işaret ederek son 20 yılda gerçekten büyük bir gayret ve samimiyetle çalışarak ülkeyi bölgesinin üretim ve ticaret merkezi haline getirdiklerini aktardı. Nerede bir eksik, sıkıntı veya geliştirilmeye muhtaç bir alan varsa hiçbirini ihmal etmeden hepsini çözüme kavuşturduklarını anlatan Erdoğan, “Göreve geldiğimiz Türkiye ile bugünün Türkiye’si arasındaki o devasa farkı meselelere, ideolojilerinin penceresinden bakmayan herkes görebiliyor. Bilhassa yaşı 35-40’ın üzerinde olan ve Ülkemizin eski sorunlarını bilen hatırlayan vatandaşlarımız iktidarlarımız döneminde yapılan hizmetlerin büyüklüğünün ne manaya geldiğini biliyor. Kalkınmanın temel alt yapısını oluşturan eğitim, sağlık, ulaştırma, enerji gibi alanlarda sadece 20 yılda kat ettiğimiz mesafe gerçekten takdire şayandır. Eğitimde binadan personele pek çok sorunu çözdük. Hastanelerimiz sağlık hizmetlerinde örnek gösteriliyor. Yollarımızın standardı birçok Avrupa ülkesinin üzerinde…” dedi.

SÖĞÜT YOLU İLE İGİLİ TALİMAT VERDİ
Söğüt ile ilgili yaşanan yol sıkıntısı konusunda Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya’da bilgi alan Erdoğan yolun yarın değil hemen şimdi yapılması için Ulaştırma ve Altyapı Adil Karaismailoğlu’na talimat verdi.

11 MİLYAR LİRADAN 93 MİLYAR LİRAYA ÇIKARDIK
Bor üretiminde ve ihracatında da dünya tarihinin en yüksek seviyesini yakaladıklarını işaret eden Erdoğan,  “Eskişehir Eti maden yüzde 95 kapasiteyle çalışarak 2 milyon 650 bin ton rafine bor satışı yaptı. Böylece yaklaşık 1 milyar 300 milyon dolar gelir elde ettik. Tüm bu hamleler sayesinde madencilik sektörümüzün gayri safi yurt içi katkısının son 14 yılda 11 milyar liradan burası çok önemli, 93 milyar liraya çıkardık.  Aynı şekilde son sekiz yılda binde 8 olan madenciliğin milli gelir içindeki payı, her yıl kademeli olarak artarken geçen yıl itibariyle yüzde 1,4’e yükseldi” diye konuştu.

SABOTAJLA KARŞILAŞTIK
Altın madenciliği konusunda cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını belirten Erdoğan, “Kıymetli maden sektörümüzün gelişmemesi için her yol denenmiştir. Tüm dünyada maden çıkarma yöntemlerine ses çıkarmayanların ülkemiz söz konusu olunca ortalığı nasıl ayağa kaldırdığını, milletimizi nasıl galeyana getirdiğini hatırlıyoruz. Türkiye’nin yer altı kaynaklarını gün yüzüne çıkarma ve ekonomimize kazandırma mücadelemizde biz de pek çok sabotajla karşılaştık. Gezi olaylarında sokak teröründe bizi yolumuzdan alı koymasına müsaade etmedik. Elimizdeki tüm imkanları seferber ederek kıymetli maden sektörümüzün önündeki engelleri tek tek kaldırmaya çalıştık. Böylece 2000 yılında nerdeyse sıfır olan altın üretimimiz 2020 yılında 42 tonla cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı” dedi.

Söğüt Gübretaş Altın Maden AŞ. Altın Madeni Üretim tesisinin açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Türkiye’nin heyecanla beklediği ve en büyük ilk üç maden arasında yer alan Söğüt Altın Madeni Tesisinin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşirken, Cumhurbaşkanı’nın son adresi Bilecik Cumhuriyet Meydanında gerçekleşecek olan toplu açılış töreniydi. Burada kente altyapıdan enerjiye kadar özel ve kamu olmak üzere yaklaşık 60 yatırımın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninde ilk olarak Bileciklileri selamladı.

HİZMETKAR OLMAYA GELDİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilecik’e kazandırılan yatırımlardan bahsetti ve son 20 yılda 20 milyar liralık kamu yatırımı yapıldığını kaydetti. Erdoğan, “Bilecik'te son 20 yılda toplam 20 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Biz sizlere efendi değil hizmetkar olmaya geldik. Ülkemizin altın talebinin yarısını kendi üretimimizle karşılayabileceğimiz bir seviyeye ulaştık. Rabbim bizlere inşallah onlara layık olmayı, onların mirasını yaşatmayı, onların bıraktığı emaneti daha ileriye taşımayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

BURSA VE ESKİŞEHİR GÜZERGAHINDAKİ YOL ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR
Bilecik’te pek çok hizmeti yerine getirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hükümete geldiğimizde Bilecik'te 22 kilometreyi 175 kilometreye çıkardık. 22 nerede 175 nerede! Bursa ve Eskişehir güzergahlarında yol çalışmalarının bir kısmını bu yıl bir kısmını seneye tamamlıyoruz. Bilecik Yüksek Hızlı Tren Garı'nı hizmete açtık. Biz sizlere efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Bu Bay Kemal SSK'nın genel müdürü iken bu hastanelere girilmezdi. Tarımda 7 bin 600 dekar alanı sulayacak Söğüt Çaltı'nın açılışını yapıyoruz. Çeşitli kurumlarımıza ait yatırımların resmi açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin üretimine, istihdamına, ihracatına katkıda bulanacağına inandığım 10 özel sektör yatırımının açılışını yapıyoruz. Bilecek buradan öyle bir ses verin ki, tarih boyunca Osmanlı bayrağının dalgalandığı her yerden duyulsun” vurgusu yaptı.

CHP BİZİ TAKLİT EDİYOR
Yeter söz milletindir sloganıyla Türkiye yüzyılı vizyonuyla yola devam ettiklerini belirten Erdoğan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, ‘CHP bizi taklit ediyor’ dedi. Erdoğan, “Biliyorsunuz seçimlere Türkiye yüzyılı vizyonuyla hazırlanıyoruz. Rahmetli Menderes 73 yıl önce emperyalistlerin ülkemizin operasyon aracına dönüşen tek parti faşizmine karşı ne demişti? Yeter söz milletindir! Demişti. Her ne kadar Menderes’in sonu idam sehpasında bitmiş olsa da bu söz yıllardır milletimizin yüreğinde yankılanmaya devam etmiştir. Şimdi bu CHP çıkmış bizi taklit ediyor. Yeter söz milletindir diyor. Bay Kemal biz bunu söyleyeli ne kadar oldu haberin yok mu?” şeklinde konuştu.

ES TV’DEN CANLI YAYIN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Söğüt’teydi. Gübretaş’a ait Altın Madeni Tesisinin açılış ve İlk Altın Dökümü Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Program ES TV Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin ve ES TV Kameramanı Mert Ergenç’in katkılarıyla ES TV ekranlarından canlı olarak yayınlandı. 

GENİŞ KATILIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından kesilen kurdele kente kazandırılan 60 yatırımın açılışı gerçekleşti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Bilecik programında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da eşlik etti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi