Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Üniversiteler yaza kadar kapalı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Üniversiteler yaza kadar kapalı
A
a

Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Diyarbakır'da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, felakette yaşamını yitiren yurttaşların sayısının 21 bin 43'e, yaralı sayısının da 80 bin 97'e yükseldiğini duyurdu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da Kayapınar Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı Çadır Kenti ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

DEPREMDE CAN KAYNI 21 BİN 43

10 binlerde ifade edeceğimiz binalar oturulamaz hale gelmiştir. Can kaybı 21 bin 43'e ulaşmıştır. 80 bin 97 insanımız da yaralı olarak kurtarılmıştır. Bu depremde maalesef Diyarbakır'da 320 bina kullanılamaz hale gelmiştir.

ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİM

Üniversitelerin tamamının KYK yurtlarına ait yurtlarını bu işler için kullanacağız. Yaz mevsimine kadar üniversiteleri tatil ediyoruz, uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler. Üniversiteleri bu yolla tadil ederek KYK yurtlarını misafirhane gibi kullanacağız.

2 gün önce Osmaniye'deydim 2200 kişilik yurt binası pırıl pırıl. Depremzedeler o yurtlarda ağırlandı. Yeme içme her şey orada. Oradaki vatandaşların mutluluğuna şahit oldum. Burada da 6663 kapasite var. 

CELP TARİHLERİ ERTELENDİ

Deprem bölgesinde ikamet eden veya deprem bölgesi illerinin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 11 Şubat 2023 22:22

Üniversite leri kapatmayınnnnnnnnn eğitime devam çocuk lar gençler geleceğimiz

0 1 Cevap Yaz
Çiftelerli 11 Şubat 2023 22:19

Üniversite lere dokunmayın gençlerimize kıymayın

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi