Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Eskişehir'de

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Eskişehir'de
A
a

Azerbaycan'dan Türkiye'ye uzanan ve 'Enerjinin İpek Yolu' olarak adlandırılan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Eskişehir'de katılacağı törenle açılacak.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi yakınlarındaki MS2 Ölçüm ve CS5 Kompresör İstasyonu'nda gerçekleştirilecek açılışa ilişkin TANAP'tan açıklama yapıldı.  Açıklamada şöyle denildi:
"Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğalgazın öncelikle Türkiye'ye, ardından Avrupa'ya taşınmasını hedefleyen TANAP'ın açılış törenine, paydaş ve dost ülkelerden devlet ve hükümet başkanları, enerji bakanları, enerji şirketlerinin yöneticileri ve üst düzey bürokratlar katılacaklardır. Son yıllarda ortak bir vizyonla Hazar Havzası'nın dünya ile bütünleşmesini sağlayacak büyük projelere imza atmış olan Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan, bölgesel işbirliğini daha da ileriye taşımak için gerekli çabayı göstermektedirler. Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum petrol ve doğalgaz boru hattı ile Bakü-Tiflis-Kars demiryolunu takip eden ve Güney Gaz Koridoru'nun belkemiğini oluşturan TANAP, bu çabaların somut örneklerinden biridir. Güney Gaz Koridoru projeleri, gerek ülkemizin enerji arz güvenliğinin sağlanması, gerek Avrupa'nın enerji arz güvenliğine katkıda bulunulması bakımından büyük önem taşımaktadır. Hazar kaynaklarının güvenli ve ekonomik güzergâhlardan dünya pazarlarına taşınması, bölgede işbirliği ve karşılıklı güvenin yaygınlaşmasına da beraberinde getirecektir."

DİKKAT!

Bugün bu cadde ve sokaklar kapalı olacak;

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran Salı günü ilimizi ziyaretleri nedeniyle yapılacak etkinliklerde alınacak trafik ve güvenlik tedbirleri kapsamında; Eskişehir Valiliği çevresindeki cadde ve sokaklar, Mustafa Kemal Atatürk Caddesi, Eski Atatürk Stadyumu çevresindeki Taşköprü Caddesi, Öğretmenler caddesi ve Stad Sokak, Gazi Yakup Satar Caddesi, Hasan Polatkan Caddesi, Sivrihisar Caddesi, Yunus Emre Caddesi, Lise, Odunpazarı ve Akarbaşı Kavşağı civarı, Kemal Zeytinoğlu Caddesi, Atatürk Bulvarı üzerinde araçların park etmesine izin verilmeyecek, ayrıca bu caddeler geçişler esnasında zaman zaman trafiğe kapatılacaktır. Vatandaşlarımızın 12 Haziran Salı günü saat 00:00’dan itibaren araçlarını yukarıda belirtilen caddeler üzerine park etmemeleri ve trafiğe kapatılacak caddelere alternatif güzergahları kullanmaları, alınan trafik tedbirleri doğrultusunda yetkililerin uyarılarına riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir” diye belirtildi.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP ) Nedir?

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, TANAP, projesinin amacı, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınmasıdır. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturmaktadır.

TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacaktır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacaktır. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacaktır. TANAP Doğal Gaz Boru Hattı sistemi; 19 kilometresi Marmara Deniz geçişi olmak üzere toplam 1850 km ana hat ile Türkiye içerisindeki çıkış noktalarına olan bağlantı hatlarının işletmesinde kullanılmak üzere sayı ve nitelikleri aşağıda belirtilen yer üstü tesislerinden oluşmaktadır:

7 adet kompresör istasyonu,
4 adet ölçüm istasyonu,
11 adet pig istasyonu,
49 adet blok vana istasyonu ve Türkiye’deki ulusal doğal gaz şebekesini beslemek üzere 2 adet gaz çıkış istasyonu
                          
Projede yer üstü tesislerine ilaveten geçici olarak kullanılmak üzere işçilerin konaklayacağı kamp sahaları, boru depolama alanları ve erişim yolları da tesis edilecektir.
 
Kaynak : anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
memduh 12 Haziran 2018 08:36

Milletin bir yerlerine sokar gibi, inatla gösterdiğin parmağını çek oradan!" Çek! Hangi ahlak ihtilyacının eksikliğini tamamlıyorsun o işaretle? Diploma hırsızlığını gözümüze başka türlü sokamıyor musun?

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi