Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’i örnek gösterdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’i örnek gösterdi
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayında gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, konuşmasında Eskişehir’in savunma sanayisinde ciddi manada merkez konumuna geldiğini söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayında gençlerin katılımıyla düzenlenen iftar programına katıldı. İftar sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerin sorularını yanıtladı. Savunma sanayinde ilerlemelerin olduğun söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “1974’te bizim telsizimiz bile yoktu, Amerika’nın verdiği telsizlerle askerimiz Kıbrıs harekatını yaptı. Hemen bir susturma tekniğini uyguladı, malum dostlarımız bizim orada telsizlerimiz çalışmadı. Kıbrıs barış harekatından sonra o bize Aselsan’ı kazandırdı., kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Onu geçelim, bu döneme gelelim. Biz terör ile mücadelede özellikle insansız hava aracı istedik, stratejik ortağımızdan bize vermediler. Ben kendilerini ziyarette anlattığımı zaman vermediler. En sonunda Bush döneminde yaptığım görüşmede, bana 48 saatliğine tahsis edebiliriz dedi. İnsansız hava aracını çok da koordinat tespitinde kullanıyoruz, ondan sonrada uçaklarımız vuruş yapıyor. Bu bizi Türkiye kendi insansızı hava aracın üretir noktaya getirdi. Onunla kalmadık, arkadan SİHA’lar üretilir hale geldi. İHA’yı ve SİHA’yı ürettikten sonra terörle mücadelemiz katladı. Öyle bir noktaya geldik ki biz İHA ve SİHA’yı ihraç ediyoruz. Daha da öteye geçiyoruz, SİHA’nın balinasını üretiyoruz, bu felaket bir şey, her iki tarafına 1,5 ton ağırlığında bomba yerleşiyor ve insansız gereğini yapıyor.

Başbakan olduğum zaman savunma sanayinde yüzde 20 yerliydi, savunma sanayinde şimdi yüzde 68 yerlilik oranına ulaştık. Şimdi altyapı vesaire, bütün bunların mesela Eskişehir, ciddi manada merkez oldu, Ankara biz bunları yeterli bulmuyoruz. Yaptırım uygulama noktasına geldiğimizde hangi alanda neyin yaptırımı uygulayacağımızın hesabını yapmalıyız. Savaşında matematiği vardır. Şu anda Suriye’de yoğun bir şekilde gerekli dersleri veriyoruz. Vermeye devam edeceğiz. Artık biz acaba şunu verirler mi, vermezler mi diye düşünmüyoruz, çünkü elimizde var. Çok daha güçlü olmalıyız, güçlü olursak caydırıcılık çok önemli. Onu başarılı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi