Cumhur İttifakı listesindeki detaylar…

AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakının Belediye Meclis Üyesi Adayları belli oldu. Tabi burada en merak ettiğimiz listeler, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye meclis üyesi aday listeleriydi.

20 Şubat 2019 07:50
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakının Belediye Meclis Üyesi Adayları belli oldu. Tabi burada en merak ettiğimiz listeler, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye meclis üyesi aday listeleriydi. Merak ettiğimiz unsurlardan bir tanesi de, AK Partili isimlerin başkan adayı olduğu belediyelerin meclis listelerine, kaç tane MHP’li ismin yazılacağıydı. Listelerin açıklanmasıyla birlikte merakımız giderilmiş oldu…
*
Cumhur İttifakının Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Aday listesinde 10 MHP’li isim görüyoruz. Şöyle sıralayalım:
  • Mustafa Ünal, 3’üncü sırada.
  • Mehmet Kıyak, 7’nci sırada.
  • Selcen Kent, 11’inci sırada.
  • Eyüp Can, 14’üncü sırada  
  • Murat Destici, 19’uncu sırada.
  • Melek Öngül, 22’nci sırada.
  • Abdurrahim Akın Barış, 25’inci sırada.
  • Yılmaz Özyurt, 29’uncu sırada.  
  • Zeki Sarı, 33’üncü sırada.  
  • Selçuk Subaşı, kontenjan 2’nci sırada. 

*
Bu tabloya göre, Mustafa Ünal, Mehmet Kıyak, Selcen Kent ve Eyüp Can’ın, belediye meclis üyesi seçilmeleri garanti. Kontenjan adayı Selçuk Subaşı ise, meclis üyesi seçiminde AK Parti’nin en çok oyu alması koşuluyla meclise girebilecek. Ayrıca, Mustafa Ünal, Odunpazarı Belediyesi’nin mevcut MHP’li meclis üyelerinden.
*
Diğer taraftan, dikkat çeken bir şey daha söz konusu. Odunpazarı’nın mevcut AK Partili meclis üyelerinden hiç biri, 31 Mart seçiminin aday listesinde yok. Bu noktada öne çıkan iki isim var. Bir tanesi Ahmet yapıcı, bir diğeri ise Adem Kara. Ahmet Yapıcı, ileriye dönük İl Başkan Adaylığı veya Milletvekili Adaylığı düşünüyor olabilir. Adem Kara ise, kongre yapılması halinde Odunpazarı İlçe Başkanlığına Aday olabilir, kongre yapılmazsa başkan olarak atanabilir.   
*
Öte yandan, Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Aday listesinde, AK Parti teşkilatı içerisinde yöneticilik yapan kadınlara da yer verilmiş. Şöyle ki:
  •  AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, 2’nci sırada.  
  • AK Parti Odunpazarı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Büşra Yeşim Aslantaş, 6’ncı sırada.  
  • AK Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Seval Güler, 24’üncü sırada.
  • AK Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Bacakoğlu ise, 27’nci sırada.

Tabi sıralamaya göre seçilme şansı olan iki isim var: Özlem Yalçın ve Büşra Yeşim Arslantaş.
*
Son olarak şunu ifade etmekte fayda var: Cumhur İttifakının 
Odunpazarı listesinde, Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) hiç kimse yok. Hâlbuki BBP’nin etkili isimlerinden Ahmet Namık Akdoğan’ın meclis üyesi adayı olması bekleniyordu. Sadece Ahmet Namık Akdoğan mı? Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri’nin de Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Adayı olarak listeye girmesi öngörülüyordu. Ancak Diri, listede yer almadı.
*
Ha, bir de şu var: AK Parti’nin eski İl Başkan Vekili Murat Özcan, 1’inci sıradan aday olarak gösterilmiş. Yani listenin lokomotifi Murat Özcan oldu. Ayrıca Özcan, eski İl Başkanı Dündar Ünlü’ye olan yakınlığıyla da biliniyor. 
*
Gelelim, Cumhur İttifakının Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Adaylarına…
*
Öncelikle MHP’li isimleri sıralayalım:
  • Eyyüp Yılmaz, 4’üncü sırada.
  • Mustafa Şen, 17’nci sırada.
  • Leman Sivri, 18’inci sırada.
  • Cüneyt Aydemir, kontenjan 4’üncü sırada. 

*
Bu tabloya göre, Eyyüp Yılmaz’ın belediye meclis üyesi seçilmesi garanti. Kontenjan adayı Cüneyt Aydemir ise, meclis üyesi seçiminde AK Parti’nin en çok oyu alması koşuluyla meclise girebilecek. Ayrıca, Eyyüp Yılmaz, Tepebaşı Belediyesi’nde mevcut MHP’li meclis üyelerinden.
*
Diğer taraftan, dikkat çeken bir şey daha söz konusu. Tepebaşı’nın mevcut AK Partili meclis üyelerinden sadece ikisi, 31 Mart seçiminin aday listesine alındılar. Bir tanesi Mustafa Birsen, bir diğeri ise Orhan Durmuş.  
*
Öte yandan, Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Aday listesinde, AK Parti teşkilatı içerisinde yöneticilik yapan kadınlara ve gençlere da yer verilmiş. Şöyle ki:
  •  AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata, 3’üncü sırada.  
  • AK Parti Tepebaşı Kadın Kolları Başkanı Neşe Karademir, 5’inci sırada.
  • AK Parti İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aydın, 12’nci sırada.
  • AK Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Sezgin, 14’üncü sırada.

Bu sıralamaya göre, dört isim de kesin olarak meclis üyesi seçilecekler. 
*
Tabi, 13’üncü sırada yer alan Erkan Koca’ya ayrı bir başlık açmak gerekiyor. Namıdiğer Maviş, ALTES’in lideri, Eskişehirspor taraftarı üzerinde etkisi olan bir isim. Muhtemelen Eskişehirspor taraftarı üzerinde sempati yaratmak üzere böyle bir hamle yapıldı ve Maviş, seçilecek yerden aday gösterildi.
*
Ayrıca şunu da ifade edeyim: Cumhur İttifakının Tepebaşı listesinde, Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) hiç kimse yok. 
*
Unutmadan… Eski İl Başkanı Dündar Ünlü, Tepebaşı’nın listesinde de unutulmamış. Ünlü’ye yakın bir isim olan Hakan Keskin, kontenjan üçüncü sıradan aday olarak gösterilmiş. 
*
Bir bilgi daha verip, bugünlük MIH sütunlarını kapatıyorum. Tepebaşı Belediye Başkan Adayı yapılıp, son dakikada adaylığı elinden alınan eski İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca’ya yakın sadece bir kişi meclis üyesi adayı yapılmış. İsmail Yılmaz, 28’inci sırada ve seçilmesi imkansız. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Zafer 20 Şubat 2019 09:12

peki iyi partiden tepebaşında kaç kişi listeye girdi yada odunpazarında hdp li kaç kişi chp listesine alındı ?

11 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi