Çok yanlış bir iş, keşke yaşanmasaydı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çok yanlış bir iş, keşke yaşanmasaydı
A
a

Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, Antalya’da lüks bir otelde düzenlenen komiteler toplantısı için “Çok yanlış bir iş, keşke yaşanmasaydı. 17 bin insanın zorlukla, alın teriyle toplanan aidatlarla öyle bir toplantı yapılması çok hoş değil” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ES TV’de Murat Taşkın ve Cihan Yıldırım’ın sorulanı yanıtlayan Tekgöz, Ticaret Odası’nın Antalya’da düzenlediği toplantı için şöyle konuştu:


Erdoğan Tekgöz: Çok yanlış bir iş, keşke yaşanmasaydı


“Çok yanlış bir iş, keşke yaşanmasaydı. Bu hatalar üyelerin gözünde çok farklı görünüyor. Herkes bunu konuştu, konuşuyor. Olaya iki açıdan bakıyoruz. Bu bir seçim yatırımıydı. Evet, seçim yatırımı... Arkadaşlarımız hata yaptılar. 17 bin üyemiz var bizim. Esnaf bana borcunu gösteriyor, oy kullanamıyoruz diyor. Yüzde 36-38’lerde bu rakam. Üyeler ‘Ben 300 lirayı, 100 lirayı ödeyemezken 17 bin kişinin hakkı olan bir parayla komitelerde görevli 300 kusur kişilik bir grubun Antalya’da tatil yapması, adı tatil diye geçtiği için tatil diyorum komite toplantısı yapılması ne kadar etik? Seçim önü... Bu nasıl bir yönetimsel mantıkla yapılıyor? Sonrasında ‘gerekiyorsa biz cebimizden ödeyelim’ falan gibi popülist bir yaklaşımlar falan doğru değil.  Ama ben bunu çıkıp basının önünde nasıl tartışabilirim? Beni de eleştiriyorlar. Bunları neden söylemiyorsun diye... Ben bunu söylersem kurumu da itibarsızlaştırıyorum. Evet, yöneten arkadaşların hataları var. Ki kendileri de anlamışlardır. Kendileri de yanlış yaptıklarını biliyorlardır. Çünkü bilmeseler ‘biz bunu cebimizden ödeyelim’ demezlerdi. Bunun gibi onlarca yanlış var. Çok şükür, odamızsın parası vardır. Ama biz Eskişehir Ticaret Odası Başkanı veya yönetimiysek Eskişehir’in ticaretinin gelişmesi için bu parayı harcamamız lazım. Şehrimize gelip bir çibörek yiyen turisti bile sevgiyle kucaklarken bizim 400 kişilik bir ekibimizin gidip Antalya’da para bırakması ne kadar etik? Esnafımız toplantıya gelirken tramvaya binse, yolda bakkaldan alışveriş yapsa... Eskişehir’de otel mi yok? Eskişehir’deki toplantı salonlarının sandalyelerinde çiviler mi var? Aşçımız mı yok? Buradaki bütün ticaret canlanır. Oda yönetimi olarak bunu yapamıyorsak kimden neyi bekleyeceğiz? Bu tür hatalar çok tekrarlanıyor. Geziler var... 2014’ten beri kaç yönetim kurulu üyemiz kaç yurt dışı seyahate gitti? Üyelerimizin fuarlara gitmesini tartışmıyoruz. Doğrudur yanlıştır onu da ayrıca tartışmalıyız. Üreticilerimiz fuarlarda yer açsa, pazarlayan değil pazarlanan olarak gitsek. Komite toplantıları hep Eskişehir’de yapılır. Eskişehir’de yapılması gerekir. Bunun şehir dışında yapılmaması gerekir. 17 bin insanın zorlukla, alın teriyle toplanan aidatlarla öyle bir toplantı yapılması çok hoş değil.”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi