Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Güveç Ustalarına Takdim Etti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Güveç Ustalarına Takdim Etti
A
a

Başkan Akçadurak, Gediz Güveci Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Güveç Ustalarına Takdim Etti

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kütahya’nın Gediz İlçesinde Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak’ın girişimleri sonucu Gediz Güveci, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi ve mahreç işareti almaya hak kazandı.
Güveciyle ünlü Gediz’in güveç ustalarının katkılarıyla alınan coğrafi işaret belgesini Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, başkanlık makamında düzenlenen törenle esnaflara Gediz Güveci Coğrafi İşaret Tescil Belgesini takdim etti.
Coğrafi İşaret Tescil Belgesi takdim törenine Belediye Başkan Yardımcısı Şule Bilgili ve Meclis Üyesi Sait Aydemir eşlik etti.
Kültür ve tarih kenti olan bölgenin en önemli termal ve kayak turizm merkezini içerisinde barından Gediz için önemli bir atılım olduğunu belirten Başkan Akçadurak; “Gediz Güvecimiz bölgemizin önemli değerlerinden bir tanesidir. Güveç ustalarımızın katkılarıyla böyle değerli bir ürünümüzü coğrafi işaret tescil belgesi mahreç işaretiyle taçlandırdık. İlçemizin meşhur tatlarını güvence altına alarak, ticari anlamda ilçemize katkı sağlanması amaçladık” şeklinde konuştu.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi