Ahmet Ataç 15 02 2024

Çocuklarımızı tarikatlara kurban vermeyeceğiz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çocuklarımızı tarikatlara kurban vermeyeceğiz!
A
a

6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi ve istismar edilmesine tepki gösteren Eskişehir Barosu İnsan Hakları ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Duygu Akyol, “Çocuklarımızı, gençlerimizi tarikatlara, cemaatlere kurnam vermeyeceğiz” dedi.

Sütiş Eskişehir
İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlendirdiğine ilişkin fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından Eskişehir Barosu’ndan da açıklama geldi. “Bizler avukatlar çocuk istismarı vakalarında çocuğun rızası şeklindeki akıl beyanların iş kazalarında fıtrat masallarının normalleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz” diyen Avukat Duygu Akyol, “İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı yöneticilerinden bir şahsın 6 yaşındaki kızını bir tarikat müridiyle evlendirdiği ve bu çocuğumuzun yıllar süren istismara maruz kaldığı haberlerini herkes gibi biz de maalesef şaşkınlıkla, korkuyla takip ettik” diye konuştu.

HEP TOPA TUTULDUK
Tarikat ve cemaatlerin hiçbir anayasal alt yapısının olmadığını söyleyen Akyol, “Biz çok uzun zamandır Enes Kara intiharından da yola çıkarak tarikatların ve cemaatlerin karanlık yüzlerini gençlerimizi yutmaya çalıştığını burada bütün açıklamalarımızda belirttik ama maalesef belli kesimler tarafından hep topa tutulduk. Ancak Anayasa’nın 174. Maddesi açıktır. Tarikat ve cemaatler hiçbir anayasal alt yapısı olmayan, tamamen mevcut siyasi iktidar tarafından göz yumulan karanlık odaklardır. Bunu bir kez daha söylemenin sesli olarak söylemenin gerekliliğine inanıyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi tarikatlara, cemaatlere kurban vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

MÜCADELE GEREKİYOR
Eskişehir Barosu ve Türkiye Barolar Birliği olarak dava sürecini takip edeceklerine dikkat çeken Akyol, “Bahsedilen suç çocuğun nitelikli cinsel istismarı TCK ve CMK Hükümleri doğrultusunda katalog suçlardan. Bu şahısların bilgi edindiğimiz kadarıyla 2020 yılından beri devam eden soruşturmada neden hala tutuksuz olarak yargılandıkları, neden hala aramızda dolaştıkları da bir muammadır. Burada kanunların hiçbir kişi, kurum gözetilmeden istisnasız uygulanması gerekmektedir. Dolayısıyla evet sürecin takipçisi olacağız Türkiye Barolar Birliği ve Barolar Çocuk Hakları Komisyonları olarak. Ama ne yazık ki bu münferit bir olay değil. Burada şahıslar yargılanacak ama bunun geri planında çok daha büyük bir mücadele gerekiyor. Tarikatlar ve cemaatler, denetlenmeyen bu yapılar, gençlerimizi yutmaya devam ediyor. Dolayısıyla biz burada gençlerimizin tarikat ve cemaatlere kurban verilmemesi noktasında hassasiyetlerimizi yineliyoruz. Eskişehir Barosu olarak, Barolar Birliği olarak da sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi