Çocuklar ülke güzelliklerini ve kültür mirasını keşfediyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çocuklar ülke güzelliklerini  ve kültür mirasını keşfediyor
A
a

Eskişehir Valisi ve Eskişehir2013 TDKB Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Valisi ve Eskişehir2013 TDKB Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri çerçevesinde, “Yunus Emre ve Yazılıkaya’ya” adı altında düzenlenen Kültür Gezisine katılan öğrencilerle Han İlçesi Yazılıkaya Köyü’nde bir araya geldi.

Kültür gezisine katılan Sinan Alaağaç ve Ali Fuat Cebesoy 8. sınıf öğrencileriyle bol bol sohbet eden Vali Tuna, gezi esnasında öğrendikleri izlenimler hakkında öğrencilere çeşitli sorular sordu. Bu esnada öğrencilere yapılan gezinin amacını anlatan Vali Tuna, “Anadolu’muz birçok medeniyetin gelip geçtiği yerdir. Ama biz Türkler olarak bin yıldır Anadolu’dayız. Bin yıldır bu topraklara sahip çıkıyoruz ve bize emanet edilen bu eserleri korumaya çalışıyoruz. Bizim medeniyetimiz çok büyük bir medeniyet, insanlara hep faydalı ve hayırlı işler yapmaya çalışan bir medeniyet,” dedi.
Ecdadımızın insana yönelik her alanda kalıcı eserler yaptığını belirten Vali Tuna, birçok eserin günümüze kadar yaşadığının altını çizdi. Gerçekleştirilen geziyle öğrencilere geçmişe ait olan medeniyetleri öğrettiklerini kaydeden Vali Tuna, “Bizim kültür mirasımıza ait eserlere bakarak, onları korumanın, onlara sahip çıkmanın önemini daha da anlayarak kıyaslama yapmış oluyorsunuz,” dedi. (HM)
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi