Çilingirden hayati tavsiyeler!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çilingirden hayati tavsiyeler!
A
a

Hırsızlığına karşı kapı ve kilit tercihleri hayati önem taşırken, çilingir Soner Altın, çelik kapı seçiminin araştırılarak yapılması gerektiğini belirtti ve “Her çelik kapı, çelik kapı değildir” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de uzun yıllardır çilingirlik yapan Soner Altın, hırsızlığa karşı ucuz kilit ve kapıların tercih edilmesinin büyük riskleri de beraberinde getirdiğini söyledi. Kapı ve kilit tercihlerinin yanı sıra komşular arasındaki samimiyetsizliğin de hırsızlığa zemin hazırladığını vurgulayan Altın, giriş kapılarının açık bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların, hırsızlarla mücadelede çilingirlerden tavsiyeler alması ve bu yönde tercihler yapması gerektiğini belirten Soner Altın, “Ben çilingir olarak öncelikle zaafın apartman giriş kapılarında olduğunu düşünüyorum. Zaaf, bu kapıların devamlı açık kalması ve bina sakinlerinde duyarlılık olmaması. Her zile basana kapı açılması, gelenin kontrol edilmemesi. İkincisi de çoğu müşterimizin kapısında görüyoruz gittiğimiz işlerde, anahtarı kapının üzerinde bırakıyorlar. Bu bırakılan anahtar, kötü fikirli şahıslar tarafından ele geçiriliyor. Ve bu anahtarın bir kopyası yapılabiliyorsa zaten 30 saniye içinde kopyası yapılıp, tekrar mevcut numune anahtar kapıya takılıyor ve burada hırsızlık olayı profesyonel bir şekilde gözüküyor. Kendi anahtarı varmış gibi eve giriyor hırsız. Bir de duyarsızlık olduğunu görüyorum ben apartman sakinlerinde. Çünkü aynı asansörü paylaşıyoruz, komşumuz 8’nci katta oturuyor, biz 7’nci katta oturuyoruz ve onunla aynı apartmanda oturduğumuzu bilmiyoruz. Şimdi komşuluk ilişkilerine değiniyorum ben burada. Aradaki bu soğukluk sebebiyle kimse birbirini tanımıyor. Aynı apartmanı paylaşıyoruz. Aynı çatının altındayız ama birbirimizi tanımıyoruz” şeklinde konuştu.

“Yedek anahtar üşengeçliği var”
Yedek anahtarların önemine değinen Soner Altın, bu anahtarların da doğru yerlerde muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi. Altın, “Yedek anahtar üşengeçliği de var. Yedek anahtarını koyduğumuz yer de çok önemli emniyet açısından. Yedek anahtar 30 saniyede kopyalanabilen bir anahtar. Kendimizi güvene almak için önce kaliteli bir kilit kullanmamız gerekiyor. Anahtarı kopyalanamayan bir kilit kullanmamız gerekiyor. Ben şunu söylüyorum her zaman, bir kilit evimizdeki huzurdan ve eşyamızdan daha pahalı değildir. Güçlendirilmiş kapı, bir profesyonel çilingirin bile zorlanacağı bir kapıdır. Güçlendirilmiş dediğimiz, kanatlı, tırnaklı kapılar var. Bunları tavsiye ediyoruz. Mevcut kapısını değiştirmek istemiyorsa, biz burada kapı güçlendirmesi de uyguluyoruz. Şuan 150 ile 180 lira arasında değişiyor bunların fiyatları” ifadelerini kullandı.

“Adı çelik kapı olsun diye çelik kapı almayın”
Çelik kapının kaliteli olması gerektiğini vurgulayan Soner Altın, bilinçsizce yapılan alışverişlerin vatandaşları büyük tehlikelerle karşı karşıya bırakabildiğini aktardı. Altın, şunları kaydetti:
“Her çelik kapı, çelik kapı değildir. Adı çelik kapı ama birlik sacı, boya ve astarla kalınlaştırılarak 1 buçuk santimetrelik sac yapıyorlar. Burada ben müşterilerime, adı çelik kapı olsun diye çelik kapı almamalarını tavsiye ediyorum. Biraz daha güvenli olsun. Sac kalınlığı biraz daha farklı olsun. Kalın olsun. Ne kadar pahalı olursa o kadar güvenli olur ama buradaki tercih de iyi firmaların güvenli kilitleri.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi