Çifteler'de neler yaşandı? Zehra Konakcı anlatıyor...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çifteler'de neler yaşandı? Zehra Konakcı anlatıyor...
A
a

Eskişehir'de CHP ile MHP arasında sadece 8 oy farkla biten Çifteler İlçesi seçim yarışında yaşananları CHP adayı Zehra Konakcı anlattı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de yerel seçimin en çok konuşulan ilçesi Çifteler oldu. CHP ile MHP arasında sadece 8 oy farkla biten Çifteler İlçesi seçim yarışında yaşananları CHP adayı Zehra Konakcı anlattı.
Bir basın açıklaması yayınlayan Konakcı'nın açıklaması şu şekilde:

Öncelikle, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler  seçimlerinde vatandaşlık görevini yerine getirip, oy kullanan tüm hemşerilerime içtenlikle teşekkür ediyorum.
Belediye Başkanlığı seçiminde kullanılan 456 oy geçersiz sayılmış, MHP adayının 8 oy farkla seçimi kazandığı ilan edilmiştir. Süresi içinde sonuçlara itiraz ettik ve geçersiz oyların yeniden sayılmasını talep ettik. Ancak talebimiz, türlü baskılar sonucu Seçim Kurulu tarafından oy çokluğuyla reddedildi.
Alınan bu kararın hangi şartlar ve koşullar altında alındığını bilmeye hakkınız olduğunu düşünüyorum.
İlçe Seçim kurulu 02/04/2019 tarihinde saat 14:00 da itirazları görüşmek üzere toplanmıştır. Saat 15:00 da yeniden sayım kararı alan ilçe seçim kurulu, almış olduğu kararı tutanağa bağlamadan yemek arası vermiştir. Alınan bu karardan haberdar olan kimi rakip parti temsilcileri ile idari amirler kararı geri aldırma çabaları sonucunda,Seçim Kurulu yaklaşık 11 saat boyunca kararını yazıya dökememiş ve sonunda oy çokluğu ile itirazlarımızı reddetmiştir. Bazı kurul üyeleri, saat 15:00 itibari ile yeniden sayım kararı alınmış olduğunu tutanağa şerh düşmüşlerdir.
Bizzat adliyede bulunduğum bu süreçte, İlçe Seçim Kurulu Başkanı, kurul üyelerini, kendi odasında adeta gözaltında tutarken kuruldan habersiz değiştirdiği kararları İlçe Seçim Kurulu Müdürünün odasında yazmıştır. Maalesef çok büyük bir üzüntüyle bu olanları paylaşmak zorunda kalıyorum. Sadece bu durum bile seçimde şaibe olduğunu göstermektedir.
Geçersizlik sebebiyle iptal edilen oyların neredeyse tamamının Cumhuriyet Halk Partisi’ne ait olduğundan eminiz.
Çünkü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde CHP 450 oy fazla almıştır. Meclis üyeliği seçiminde ise CHP 194 oy fazla almıştır. Normal olan, belediye başkanlığı seçiminde de bizim fazla oy almamız ve seçmenin kararının aynı doğrultuda olmasıdır. Ancak, her nasıl olduysa diğer partiden fazla oy almamız gereken seçimde 8 oy az aldığımız ileri sürülmektedir.
Biz, 31 Mart seçimlerini kazandığımıza inanıyoruz. İlçe Seçim Kurulunun haksız ve hukuka aykırı kararına karşı İl Seçim Kuruluna itirazda bulunduk. Adaletin yerine gelmesi, gerçeğin ortaya somut olarak konması tek temennimizdir.
Süreci sonuna kadar takip edeceğiz ve hakkımızı arayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Bu süreçte göstermiş oldukları hassasiyet, sabır ve emekleri için, değerli partililerimize ve yol arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nurullah 5 Nisan 2019 08:05

demek ki büyükşehir ve meclis üyeliğinde kaydırma yapılmış ilçe seçimlerinde kaydırma yapılmamış. hem büyükşehirde büyükerşene oy veren kişinin ilçede size vermek gibi mecburiyeti yok.

5 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi