Çiftçiye icra şoku

​Telefonların ardı arkası kesilmedi, çiftçiler dert yanmaya devam etti.

15 Şubat 2019 08:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Türkiye’nin en verimli tarım arazilerine sahip. Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınma için birçok yeniliğe imza atıldı. Belediye üreticilerin daha ucuza sebze ve meyve yetiştirebilmesi için fideler dağıtılıyor. Çalışmaları özetle açıklarsak kırsalda üreticilere, dut fidanı, marul fidesi, domates fidesi dağıtıldı. Manda hibeleri de yakın zamanda üreticilerle buluşacak. Ancak kırsalda üreticilerin kalkınması için hayata geçirilen bu projeler devam ederken zor günler yaşayan çiftçiler üzücü bir olayla karşılaştı. Tepebaşı Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı tarafından 30-40 lira yıllık aidatını ödeyemeyen onlarca çiftçiye icra takibi başlatıldı. Geçim derdi hat safhada olan çiftçilere destek olmasıyla bilinen Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın çiftçileri “korumak” yerine, 30 liranın peşine düşüp bir darbe de onların vurması akıl alacak bir iş değil… Olayı ilk duyduğumda, “Yok artık insan kendi üyesine bunu yapar mı?” diye sordum kendime…
Telefonların ardı arkası kesilmedi, çiftçiler dert yanmaya devam etti. Çiftçilerin kimisi aidat borcuyla ilgili olarak hiçbir tebligatın kendilerine ulaşmadığını iddia ederken, kimisi de avukat masraflarının da eklendiğinde yükselen borcu nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Çiftçinin halini anlatmaya gerek yok! Tepebaşı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın en yetkili isminin de çiftçilerin sorunlarını en yakından bilen kişi olduğunu biliyoruz. Her platformda çiftçinin halinin perişan olduğunu anlatıyor ve çözüm istiyor, yetkililerin kapısını aşındırıyor! Hal böyleyken çiftçiye icra takibi başlatmak da neyin nesi? Bu sorunu çözün ki çiftçinin de artık bir nebze de olsa yüzü gülsün… 30-40 lira aidat borcu için çiftçinin huzurunu kaçırmayın! Çiftçiye köstek değil, destek olun!

TRAMVAY DEDİKODULARI

Tramvayda yaşlı insanların birbirileriyle atışması bir başka oluyor. Yan yana oturan iki kişi emekli maaşlarından bahsediyor. Muhabbet döndü dolaştı siyasete kadar ulaştı. Biri diğerine maaşım yetmiyor derken diğeri de muhalefet ediyor: “Bu hükümet size ne yapsa yaranamaz arkadaş. Bayram ikramiyesi bile veriyor daha ne istiyorsun? Başka hangi hükümet verdi?” sorusuna yaşlı adam esprili bir yanıt veriyor: “Bende torun çok bir ikramiye yetmiyor… Hükümet torunlara verilmek üzere de başka bir ödenek ayırsın”

SİYASET GEÇMİŞİNDEKİ EFSANE SÖZLER

Eski Başbakan TANSU ÇİLLER Samsun mitinginde konuşan Tansu Çiller: “Futbol takımınızı Birinci Lig’e çıkarayım mı?” (Samsunspor o yıllarda birinci ligdedir)

9. Cumhurbaşkanı SÜLEYMAN DEMİREL ‘’Türkiye’de petrol vardı da tankere ağzımızı dayayıp biz mi içtik? (Benzin yokluğunu soran gazetecilere verdiği cevap)

CHP Eski Genel Başkanı DENİZ BAYKAL Dönemin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal bir genel seçim öncesi, “Kaybedersem Rodos’a kadar yüzerim” sözlerini söylüyor.

fototo
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Faik Kök 28 Mayıs 2019 13:52

2016 da sattığım yerin bile parasını aldılar tapudan sattığıma dair evrak verdim .... biz bilmeyiz deyip 2017-2018-2019 paralarını bile aldılar hatta avukat parasıda dahil ....

0 0 Cevap Yaz
Kara kedi 15 Şubat 2019 14:55

Kaan gardaş son beş yıldır eskişehirde yapılacak iş kalmadı diye sırt üstü yatıp sonunda proje diye çıka çıka elinde süt bidonuyla karşımıza çıkan hoca ne olduda kırsal diye tutturdu? Şüphesiz süt projesini önemsiyorum , buna ihtiyaçta vardı . Ama sekizyüz bin nüfuslu , sadece başka hiç bir şehire nasip olmayan yıllık yediyüz elli trilyon getirisi olan kalabak suyu karı , belediyeye başka sorumluluklar yüklemez mi? Biz yirmi yılda iki park ortalığı duman etmiş özensiz ve kolaya kaçılarak yapılmış bir metrelik tranvaya, nuh gününden kalma trafik sinyalizasyon sistemine mahkum mu olmalıyız . Tamam yapılanlar güzel ama hayat yeni ihtiyaçlarla bizi zorluyor . Evinde buzdolabı bozulmuş baba , hayır alamam 3-5 ay önce çamaşır makinası aldım diyebilir mi . Biz bu noktaya geldik, hocamız ben eskişehire yapılacak her şeyi yaptım dedi çıktı .

7 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi