CHP’yi bu kafa yönettikçe…

Siz bir de depoyu görün; aman Allah’ım! (Depo fotoğraflarını yayınlamıyorum)

4 Aralık 2019 08:00
A
a
Sütiş Eskişehir

Partilerin il ve ilçe örgütleri-teşkilatları ne yapar?

Parti politikalarını bağlı bulunduğu şehirde yaşayan yurttaşlara anlatır.

Başka?

Yine bulunduğu şehrin sorunlarının çözülebilmesi, daha yaşanır bir şehir yaratılabilmesi için kafa yorar ve yerel yönetimlere katkı sunar.

Daha başka?

Ülkenin ve bağlı bulunduğu şehrin birlik ve bütünlüğünün korunması yönünde gayret gösterir, herhangi provokasyona karşı hakimiyet alanına girenleri uyarır, sakinleştirir.

 

*

 

Bütün bunları niye yazdım?

Anlatayım…

 

*

 

Hani yazımın başında demiştim ya, “siyasi partiler parti politikalarını bağlı bulunduğu şehirde yaşayan yurttaşlara anlatır” diye.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’daydım ve bir kafeteryada, CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan birkaç çalışma geçti elime.

 

  • Bir tanesinin başlığı şu: “Tank ve Palet Fabrikası İhanetinin Hikayesi.” Bunun devamı niteliğinde olan bir broşür daha mevcut: “Hiçbir Devlet 20 Milyar Dolarlık Kendi Tank Palet Fabrikasını Yabancılara Peşkeş Çekmez.”

    chp tank palet

Her ikisini de okudum ve söz konusu fabrikaya ilişkin oldukça önemli bilgiler edindim.

  • Bir diğerinin başlığı ise şöyle: “Krizden Çıkış ve Normalleşme için Acil 5 Temel Çağrı.”

Bu broşürde her CHP’li üyenin örgütlenme çalışması yaparken kullanabileceği etkili beş yaklaşım mevcut.

  •  Çarpıcı bir de kitapçık var; kitapçığın başlığı şu: “Tek Adam Parti Devleti Hevesinin Milletimize Faturası.”

    chp ekonomik kriz

CHP’nin ekonomi politikalarından sorumlu kurulun hazırladığı bu kitapçıkta, AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden bugüne kadar uyguladığı ekonomi politikaları hap şeklinde sunulmuş ve oldukça sade bir biçimde anlatılmış.

 

*

 

Biraz soruşturduktan sonra öğrendim ki, yukarıda okuduğunuz söz konusu çalışmalar CHP Genel Merkezi tarafından il örgütlerine gönderilmiş ve bununla beraber denilmiş ki: İl örgütleri bu çalışmaların içeriklerini yüz yüze anlatacak ve broşürleri bağlı bulunduğu ilde yaşayan yurttaşlara dağıtacak.

 

*

 

Ancak görüyorum ki Eskişehir İl Başkanlığı, Genel Merkez tarafından verilen bu görevi yapmıyor. Eskişehir’de çalışan bir gazeteci olarak söz konusu broşürlerin Ankara’da elime geçmesi hiç normal değil. Kaldı ki şehrimizde, CHP içerisinde politika yapan birçok tanıdığı arayıp durumu anlattığımda da hep aynı cevapla karşılaştım: “Ne broşürü, ne zaman gelmiş, niye bize haber verilmedi, partiye gitsek alabilir miyiz acaba…”

 

*

 

Öyle ki, bahsettiğim bu çalışmalar, CHP’nin son dönemde ürettiği politikanın en önemli maddeleri: Ekonomi ile Tank Palet Fabrikası!

Fakat Eskişehir’deki CHP İl Başkanı işi gücü bırakıp kongrede koltuğu nasıl kaptırmam diye kafa yorduğu için, asıl yapması gereken işleri önemsemiyor.

En azından şu yapılabilirdi: Söz konusu broşürler, delege seçimlerinde oy kullanmaya gelen parti üyelerine dağıtılabilir ve işin ciddiyeti anlatılabilirdi.

Ama nerdeee…

Hep söylüyorum ya; ne memleketini ne de partisini düşünüyor bazıları, varsa yoksa kişisel çıkar.

 

*

 

Tabii durum böyle olunca biraz araştırma yaptım.

CHP’nin İl Başkanlığı binası içerisinde, dağıtılmayan ve farklı konularda olan birçok broşür ve içi dolu broşür kolisi gördüm. (Fotoğrafta görüyorsunuz.)

arif anbar depo

Sadece bu kadarla kalsa iyi…

Siz bir de depoyu görün; aman Allah’ım! (Depo fotoğraflarını yayınlamıyorum)

 

*

 

Şimdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu halihazırda devam eden kongre sürecinin sonunda neyi hedefliyor?

Çalışkan, parti sorumluluğu olan ve dirençli bir örgüt yapısı hedefliyor; yani partiyi iktidara taşıyacak bir örgüt yapısı.

Peki, bu kafayla istenilen amaca ulaşılabilmesi mümkün mü?

Cevabı net: Hayır!

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aliş 5 Aralık 2019 00:29

CHP il yönetimleri bu broşürleri rezil olmayalım diye yayınlamamıştır . Hepsi çamur at izi kalsın broşürü . Zira CHP'nin iki yakasının bir araya gelmediğinden belli değil mi ? Son seçim mi ? Toplumun bilhassa yeni neslin CHP' yi tanıması ve abdes tazelemesi gerekiyordu çünkü zamanı gelmişti.

3 2 Cevap Yaz
OSMAN TAYGUN 4 Aralık 2019 13:52

Tebrik ederim, şahane ve etkili bir yazı olmuş..Kaleminize sağlık

2 6 Cevap Yaz
BEGİNNER 4 Aralık 2019 13:05

BENDE CHP Yİ GERÇEKTEN ELEŞTİRDİNİZ SANDIM AMA YİNE YANILMIŞIM...

10 6 Cevap Yaz
Esasoglan 4 Aralık 2019 11:38

Tank palet fabrikası katarlilara verilmeden önce kullanım hakkı hangi firmadaydi acaba bu firma 8 yıl boyunca ne kadar üretim yaptı chp nin bu kadar tepki vermesinin sebebi bu güzide firmadan alınması mi bu güzide firmamizin israil ile ilişkisi ne düzeydedir bunlari da birilerinin sorması lazım ataturk un partisi daha ilkeli olmalı

9 8 Cevap Yaz
Sadık

Atatürk büyük harfle yazılır önce yazı yazmasını öğren..

2 5
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi