CHP’nin motivasyonu o karede saklı!

Küslerle barışıyor, eskileri yeniden sahaya sürüyor, gençlere sorumluluk veriyor. Partili olmayan ama şehirde sevilen insanları partili yaparak yönetim kuruluna sokuyor.

2 Mart 2021 09:04
A
a
Sütiş Eskişehir
Küslerle barışıyor, eskileri yeniden sahaya sürüyor, gençlere sorumluluk veriyor. Partili olmayan ama şehirde sevilen insanları partili yaparak yönetim kuruluna sokuyor.
Liste iş dünyasına, sivil topluma, Eskişehirspor’a göz kırpıyor.
Hedef ise Büyükşehir başta olmak üzere Belediyeleri kazanmak, genel seçimde ise zaten sonucun lehlerine olacaklarından eminler.
Dikkatinizi çekerim, Ak Parti’den bahsediyorum.
30 Mart seçimlerinden bu yana enerjisi düşük, hedefi flu ve il başkanı sürekli değişecek diye kendi içinde paramparça olan teşkilatın bir kongre ile toparlanmak adına önemli bir adım attığı aşikâr.
Milletvekilleri küs dahi olsa teşkilatın bu durumu bertaraf ederek inisiyatifi ele aldığı ve bu durumun partiye ufak bir hareket getirdiği ortada.
Tabi Ak Partinin bu yenilenme ve psikolojik avantaj ile neler yapabileceği, nereye kadar ilerleyebileceği CHP’nin ne yaptığı daha doğrusu ne yapacağı ile de doğrudan ilgili.
Peki, CHP bugünlerde ne yapıyor?
CHP cephesinde şimdilik sessiz ve derinden ilerleyen bir süreç var. Daha erken gibi gözükse dahi kongre süreci için bu kez herkes işi sıkı tutmak istiyor.
Hem Odunpazarı hem de Tepebaşı’nda geçmiş dönemde görev yapmış yöneticilerin sahaya indiğini ve mahalle çalışmalarına başladığını duyuyoruz.
Kırsal ilçelerde de ziyaretlerin çoğaldığı ve birçok kişiden şimdiden sözler alındığı duyumlar arasında.
Ancak tüm bunlar Ak Parti’nin kongre sürecinde aldığı motivasyonun üstünde değil.
AK Parti nasıl aldığı oyların farkında olarak genel seçim cepte hedefimiz Belediyeler diyor ise CHP’de Yerel seçimden ziyade Genel seçimden zaferle çıkmayı kendine hedef koymalı.
Ve en azından yerel yönetimlerde sağlayamadığı bütünlüğü bu konuda sağlayabilmeli.
Ak Parti nasıl URAYSİM konusunda yekvücut bir açıklamaya tüm teşkilatları ve partilileri ile imza atıyor ve CHP’yi suçluyorsa, CHP’de yekvücut cevabını vermeli.
Ak Parti nasıl yeni aktörlerle şehrin farklı dinamiklerine el sallıyor ve bunun için eski İl Başkanı bile kibir yapmayıp yönetici olarak listelere dahil olabiliyorsa CHP’de yeni aktörlerin peşine düşebilmeli.
Kongre yarışı olsun, mahallelerde ilçe ve il başkanlıkları için ters düşülsün bu çok önemli değil. Önemli olan CHP’nin en azından şehrin bütününü ilgilendiren konularda kendi içinde bütünleşebilmesi ve sulh imzalamasıdır.
 Kaldı ki aslında kulağı tersten tutmaya gerek yok. Şehirde öyle ya da böyle, yerel ya da genel CHP’ye oy vermiş olan 300 bin insan var.
Gece gündüz çalışılsa dahi hepsinin takdirini kazanmak, hepsine bir şeyler anlatmak mümkün değil.
Ama gel gör ki bazen tek bir kare bin derde deva olabilir. Ki o karede yan yana verilecek fotoğraf ile kongre yapmaktan çok daha büyük bir kazanım elde edilebilir.
O kareye kimlerin girmesi gerektiğini söylemiyorum bile, çünkü sadece CHP’liler değil o karede olması gerekenleri şehirdeki herkes ezbere biliyor.
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi