CHP'nin 95’inci yıldönümü kutlu olsun

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP'nin 95’inci yıldönümü kutlu olsun
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 95’inci yıldönümünü kutlu olsun

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Cumhuriyetimizin kurucusu olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyet Halk Fırkası olarak kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’inci kuruluş yıl dönümünü yürekten kutluyorum. Demokrasinin vazgeçilmezi olan parlamenter sisteme geçişin ilk adımı Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bu yana her zaman çağdaşlığın ve laikliğin savunucusu olmuştur. Günümüzde Cumhuriyet’in korunmasında ve sürdürülmesinde en büyük görev yine Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün benim iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet’in ve temel ilkelerinin koruyucusu ve savunucusu olarak çağdaşlaşmanın tek adresidir. İlk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun ilkelerine gönül vermiş herkesin partisi olan CHP, insan haklarının, hukuk devletinin, demokrasinin filizlendiği çınar olarak sürdürdüğü yaşamına daha uzun yıllar devam edecektir.  Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 95’inci yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor ve başta İlk Genel Başkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve CHP’de emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partimiz için çalışmalarını sürdüren herkese şükranlarımı sunuyorum.

Çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’inci yıl dönümü kutlu olsun” dedi.


Kazım Kurt:

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’inci kuruluş yıldönümünü ile ilgili mesaj yayınladı. 

Mesajına ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi” sözlerini hatırlatarak başlayan Başkan Kazım Kurt, o zor günlerde filizlenen ağacın bugün 95 yaşında bir çınara döndüğünü kaydetti. CHP'nin Mustafa Kemal ve onun devrimlerine gönül vermiş herkesin partisi olduğunu ifade eden Başkan Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti: 

“Cumhuriyet Halk Partisi, Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti ile Kuvay-ı Milliye'nin devamı olarak Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı yöneten ve Cumhuriyeti kuran partidir. Büyük Önder Atatürk'ün kurucu ve ilk genel başkanı olması onurunu göğsünde bir nişan olarak taşıyan, Türkiye'nin en köklü partisidir. Her zaman çağdaşlığın öncüsü, laik Cumhuriyetin ise güvencesi olmuştur. Düşüncelerini, yüklendiği tarihi misyonu ile geleceğe taşıyan CHP, bugün de Türkiye’nin demokratik yaşam mücadelesinin öncüsüdür. Bu nedenle de bugün yaşadığımız; insan hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğü, demokratikleşme, ekonomik kriz, işsizlik, yolsuzluk ve tek adam yönetimi gibi sorunlarının çözümünde CHP’ye her zamankinden daha çok görev düşmektedir. CHP, tüm bu sorunların çözümünde, halkla birlikte bunları gerçekleştirecek güce sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor, başta kurucu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit olmak üzere önceki CHP Genel Başkanlarını ve partiye emek vermiş tüm isimleri saygı ve rahmetle anıyorum. 95 yıldır cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlık bir Türkiye'nin savunucusu olan CHP'nin kuruluş yıldönümü kutlu olsun.” 


Rabia Akman:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, 95. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 95 yıldır cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlık bir Türkiye'nin savunucusu olan CHP'nin kuruluş yıl dönümü kutlu olsun! Ülkenin ilk siyasi partisi olan gücünü tarihi köklerinden alan "Halk Fırkası", ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyetin teminatı, halkın çağdaş yarınlarının garantisidir. Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu, çağdaşlaşma ve ulusal kalkınmanın temsilidir. Cumhuriyet Halk Partisi bugünün emekçisi, çağdaş yarınların mimarıdır. 95 yıldır cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlık bir Türkiye'nin savunucusu olan CHP'nin kuruluş yıl dönümü kutlu olsun!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi