CHP Milletvekili Erdin Bircan hayatını kaybetti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP Milletvekili Erdin Bircan hayatını kaybetti
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Sütiş Eskişehir
30 Temmuz tarihinde olağanüstü kurultay çalışmaları kapsamında gittiği Iğdır’da beyin kanaması geçiren CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, burada ameliyat edilmiş, ardından Ankara’ya sevk edilmişti. Yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilen Bircan’dan bugün acı haber geldi. Erdin Bircan’ın hayatını kaybettiği belirtildi. 
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan 59 yaşındaydı. 

Bircan'ın oğlu Eren Bircan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "4 aydır süren mücadelede yenik düştük. Onur, gurur ve erdemi bize her gün yaşatan babamız Erdin Bircan'ı kaybettik. Babamızın son yolculuğu büyük sevdası Edirne'de olacaktır." ifadelerini kullandı.

Erdin Bircan kimdir?

Edirne'nin Enez İlçesine bağlı Hasköy'de 1959'da doğan Erdin Bircan, İstanbul Hasköy Lisesinde okuduğu yıllarda gençlik hareketlerine katıldı. Özel sektörde yöneticilik yapan Bircan, sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu. 

Kurucuları arasında yer aldığı Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği'nde (TRYİAD) iki dönem başkan yardımcılığı görevini üstlenen Bircan'ın, Keşan Ticaret Sanayi Odası, İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesiydi.

TBMM'de 25 ve 26. dönemlerde milletvekili olarak görev yapan Bircan, 24 Haziran seçimlerinde de Edirne'den parlamentoya girmeye hak kazandı.

Erdin Bircan evli ve iki çocuk babasıydı.

Yılmaz Büyükerşen'den taziye mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan vefatı üzerine sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayınladı. Büyükerşen yayınladığı taziye mesajında "Edirne Milletvekilimiz Erdin Bircan’ın vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Sayın Bircan’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır, tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum." dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi