Ahmet Ataç 15 02 2024

CHP’liler mahkemeye gitti, kayyum istedi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP’liler mahkemeye gitti, kayyum istedi!
A
a

CHP’de Sinan Özkar ve beraberindeki heyet olağanüstü kongre yapılmasını istemişti. Bu talep üzerine il yönetimi tarafından herhangi bir karar verilmemesi üzerine Rabia Akman ve Butay Erdoğan konuyu mahkemeye taşıdı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Son dakika haberi

Eskişehir CHP’de Sinan Özkar ve beraberindeki heyet olağanüstü kongre yapılmasını istemişti. Bu talep üzerine il yönetimi tarafından herhangi bir karar verilmemesi üzerine Rabia Akman ve Butay Erdoğan konuyu mahkemeye taşıdı.

CHP eski İl Başkanı Sinan Özkar, Erdal Çakıcıer, Yahya Çelik, Esma Altınel ve Muharrem Elibüyük tarafından, tüzük ve yasalar öne sürülerek olağanüstü il kongresinin toplanması istenmişti.

Talebin üzerinden üç hafta geçmesine rağmen, CHP İl Başkanlığı tarafından herhangi bir karar alınmadı. Bu süre içerisinde Gaye Usluer, Atilay Dalgıç, Rahmi Çınar, Sinan Özkar, Yunus Emre Karabulut ve Rabia Akman gibi birçok partili, yasalara ve tüzüğe dayanarak, olağanüstü il kongresinin vakit geçirmeden yapılması gerektiğini savundular.

Seçilmiş il yönetimi görevden alınmadan usule aykırı atandığı öne sürülen il yönetim kurulu, bu açıklamalar karşısında sessiz kalmayı tercih etti. Sonunda, CHP eski İl Başkanı Rabia Akman ve Butay Erdoğan, konuyu Eskişehir Sulh Hukuk Mahkemesi’ne taşıyarak, Olağanüstü İl Kongresi yapılmak üzere il yönetimine kayyum atanmasını istedi. Davacı iki ismin avukatları ise Yunus Emre Karabulut ile Sedat Karataş.

İŞTE O DİLEKÇE
Eskişehir CHP dilekçe - 08.05.2019
 
Kaynak : ARİF ANBAR - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
CHP 9 Mayıs 2019 12:32

İki CHP'li yan yana geldiğinde, düşman aramaya gerek yok. Bir CHP'li başarılı olduğunda ikincisi nasıl olsa çelme takar...

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi