CHP'liler Eskişehir'de 16 Nisan referandumunu protesto etti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP'liler Eskişehir'de 16 Nisan referandumunu protesto etti
A
a

Eskişehir, Bursa, Kütahya, Yalova, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale CHP il başkanlıklarınca OHAL'in kaldırılması talebiyle basın açıklaması ve oturma eylemi yapıldı.

Sütiş Eskişehir
CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Kent Meydanında milletvekillerinin ve partililerin katılımıyla gerçekleştirdikleri eylemde, OHAL ile kimsenin can ve mal güvenliğinin kalmadığını savundu.

Türkiye'nin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini anımsatan Akkuş, "İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK'la eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasbedilmiştir. Türkiye'yi tek tipe sokmak için sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, meslek oda ve birliklerine yönelik operasyonların ardın ardı arkası kesilmemiştir." ifadesini kullandı.

OHAL'e bir an önce son verilmesi gerektiğini aktaran Akkuş, "Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanımadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Bizler OHAL değil, demokrasi istiyoruz." dedi.

Grup daha sonra oturma eylemi yaptı.


Eskişehir

Eskişehir'de Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen eyleme CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Sinan Özkar ile partililer katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı da olan Göker, yaptığı konuşmada, bir an önce OHAL'in kaldırılması gerektiğini belirterek, Türkiye'yi laik, demokratik, hukukun üstünlüğüne inanan bir cumhuriyete taşımak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Grup, basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.


Kütahya

Kütahya'da Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan bir grup CHP'li, 81 il ile eş zamanlı olarak düzenlenen oturma eylemine destek verdi. 


Eyleme, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoglu, İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ve partililer katıldı.

Kayışoğlu, OHAL'in bir an önce kaldırılması gerektiğini savundu. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.


Yalova

Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen oturma eylemi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, OHAL'in böyle durumlarda gerekli olduğunu anladıklarını belirterek, "Alıştılar buna. Böyle yönetmek istiyorlar. Sonsuza kadar böyle götürmek istiyorlar. O zaman bizim dik durmamız lazım." diye konuştu.

Bu arada İnce, konuşması sırasında ses sisteminde yaşanan aksaklık üzerine, "CHP bir organizasyon yapmışsa mutlaka aksaklık olur zaten. Olmazsa şaşarım. Her yerde yani. Yalova'ya özgü de değil." ifadelerini kullanması gülüşmelere neden oldu.

Belediye Başkanı Vefa Salman ve partililerin de katıldı eylemde grup oturma eylemi yaptı.


Bilecik

Bilecik'te Tevfikbey Caddesi'ndeki kaldırıma oturan parti üyeleri, yaklaşık bir saat eylem yaptı.

Eylem sonrası grup adına açıklama yapan CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, ülkeyi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe "Mühürsüz seçim" olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden 1 yıl geçtiğini belirterek, "Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları, Türkiye'yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL'i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir. Bizim talebimiz kesindir; halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir." iddiasında bulundu.


Balıkesir

Balıkesir'de Alihikmetpaşa Meydanı'nda yapılan eyleme Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Parti Meclis Üyesi ve Denetmen Ayça Taşkent, İl Başkanı Serkan Sarı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ilçe başkanları, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı.

İl Başkanı Serkan Sarı, OHAL'in halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline geldiğini öne sürerek, OHAL rejimine derhal son verilmesini istedi. Sarı, "Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından kalabalık, bir saat süreyle oturma eylemi yaptı.


Çanakkale

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan oturma eylemine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, partililer ve vatandaşlar katıldı.

16 Nisan referandumunun yıl dönümünde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen oturma eylemi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, eyleme katılanlar "OHAL değil demokrasi", "Hak, hukuk, adalet", "Susma haykır, OHAL'e hayır' sloganları attı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda ve 81 ildeki meydanlarda "OHAL değil, demokrasi" dediklerini kaydetti. OHAL kalkmadığı sürece Türkiye'nin rahat bir nefes alamayacağını savunan Erkek, "Demokrasi, hukuk devleti, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik için OHAL derhal kaldırılmak zorundadır. OHAL düzeninde ve OHAL rejiminde yapılacak tüm seçimlerin meşruiyeti her zaman tartışma konusu olacaktır. Türkiye'ye bu kötülüğü yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Türkiye önümüzdeki süreçte 2 d arasında bir seçim yapacak. Demokrasi mi, diktatörlük mü? Hep birlikte bunun kararını vereceğiz. Ama bu memleketin her köşesinde demokrasiye, adalete, huzura, barışa, kardeşliğe, özgürlüğe inanan, milyonlarla birlikte demokrasi mücadelesini yürütüyoruz." dedi.

Grup, açıklamanın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bir saat oturma eylemi yaptı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
tek ayak üstünde yolculuk 16 Nisan 2018 15:16

heeeeeeeeeeyyy hey el alem şehir hastanesinin tramvay uzatma hatlarını bakanlığa yaptırıyor. biz oturuyoruz. ama taramvaylarda bırakın oturmayı tek ayak üzerinde duracak yer yok

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi