CHP il ve ilçe başkanlarına fren

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP il ve ilçe başkanlarına fren
A
a

CHP PM toplantısını bugünkü yazısında değerlendiren Hürriyet yazarı Yalçın Bayar şunları söyledi;

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Haber: Arif Anbar


“CHP MYK ve PM toplantısında şu üç kritik karar gündeme alındı.

İl ve ilçe başkanlarına fren. İl ve ilçe başkanlarının milletvekilliği için istifa etmesinin önüne geçilerek, bu kritik seçim sürecinde örgütlerin boş kalmaması sağlanacak.

Belediye başkanlarına izin verilmeyecek. Parti yönetimi, seçimlerde belediye başkanlarına büyük iş düştüğüne inanıyor. Belediye başkanlarının milletvekili adaylığı yasaklanacak.

Adaylarından imzalı taahhütname alınacak. Erken seçim kararı alınmadan önce birçok MYK ve PM üyesi belediye başkanlığını ilan etmişti. Parti yönetimi, milletvekili aday adaylarından yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmayacaklarına ilişkin yazılı taahhütname alma konusunda kararını verecek.

MYK ve PM toplantısında, Cumhurbaşkanı adayı konusunda diğer partilerle yapılan görüşmeler devam ettiği için isim belirlenmesi beklenmiyor. MYK ve PM toplantısında, Cumhurbaşkanı adayının ve milletvekili adaylarının belirlenmesi için Kılıçdaroğlu’na tam yetki verilmesi beklenirken, ön seçim için yapılmayacak.”
 

İlk kez Anadolu duyurmuştu

Dün akşam saatlerinde haberi ilk kez anadolugazetesi.com şöyle duyurmuştu;
 
CHP’nin Parti Meclis Toplantısı bitti. PM’den çıkan karara göre il başkanları milletvekili adayı olamayacak.
 
Bugün Ankara’da gerçekleştirilen CHP PM toplantısında şok bir karar çıktı. Karara göre 24 Haziran’da gerçekleştirilecek erken seçimde il başkanları hiçbir biçimde aday olamayacak.


ADAYLIĞINI MUHTARLARA AÇIKLADI

CHP Genel Merkez kaynaklarından İl Başkanı Sinan Özkar’ın, CHP grup toplantısına katıldığı ve toplantı öncesi Eskişehir’den götürülen muhtarlara milletvekili adayı olacağını söylediği öğrenildi. Hatta Özkar’ın muhtarlara, “Bugün yemekler benden çünkü Eskişehir’den milletvekili adayı olacağım, gerekli yerlerden onay aldım” dediği bilgisine ulaşıldı.


ERKEN DAVRANDI

Ancak Özkar’ın bu çıkışı erken bir çıkış olarak nitelendirildi. Çünkü milletvekilliğine aday olacağını ilk olarak muhtarlara açıklayan Özkar, PM’den çıkan karara göre hiçbir biçimde aday olamayacak.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi