CHP’den eş zamanlı tepki

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP’den eş zamanlı tepki
A
a

CHP 81 ilde eş zamanlı düzenlenen basın açıklamasıyla ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasını protesto eden Filistin halkına yönelik katliama tepki gösterdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP İl Başkanı Rabia Akman, “ABD Büyükelçilik binasının, İsrail devletinin kuruluş yıldönümünde Kudüs’te açılmış olması bir provokasyondur” dedi.

Vilayet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Milletvekili aday adayları Sinan Özkar ve Nuray Akçasoy’un yanı sıra partililer katıldı. Grup adına açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Rabia Akman, Filistin’de yaşananların büyük bir katliam olduğunu belirterek “Bu bir insanlık dramıdır. Binlerce Filistinlinin yaralandığı, 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz” dedi.

BU POLİTİKADAN VAZGEÇSİNLER
Yaşanan dramın sebebinin ABD gibi büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumu olduğunu söyleyen Akman, “İsrail, Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek sorunu çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD Büyükelçilik binasının, İsrail devletinin kuruluş yıldönümünde Kudüs’te açılmış olması bir provokasyondur. ABD’yi bu yanlış politikasını terk etmeye, İsrail’i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ
Açıklamasında hükümeti de eleştiren Akman, “AKP’nin yıllardır uyguladığı politikaların İsrail üzerinde hiçbir caydırıcı etkidi olmamaktadır. Ayrıca iktidar, bir yandan ABD’nin Ortadoğu politikalarını kınarken diğer yandan Suriye’nin ABD tarafından bombalanmasına alkış tutmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi