Cezanın hayırlı olanı

Eskişehirspor 6 puan ceza almasına karşın, rahatlıkla kümede kalacaktır

27 Haziran 2019 07:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Eski futbolcularımızdan Pinto'nun alacakları sebebiyle kulübümüzün 6 puanlık bir cezaya çarptırıldığını öğrendik. Elbette Eskişehirspor camiası bu duruma üzüldü. Ancak bize hayır gözüken şeylerde şer, şer gözüken şeylerde hayır olabilir. Doğrusunu Allah bilir. Bence bu ceza Eskişehirspor için çok ama çok hayırlı oldu. Neden mi? Milletçe çok duygusal olduğumuzu sıklıkla dile getiririm. Ard arda iki başarısızlık aldığımız zaman morallerimiz çöker ve, "Kesin küme düşeceğiz" diye karamsarlığa kapılırız. Üst üste iki galibiyet aldığımız zaman ise, "Şampiyonluk çok uzak değil" türkülerini çığırmaya başlarız. Bizim için en büyük tehlike, taraftarın şampiyonluğa inanması ve kulüp yönetimi üzerinde "Şampiyon olun" diye baskı kurmasıydı. Bu beklentiler beklentimizi yüksek tutar ve olası mağlubiyetlerde daha çok moralimizin bozulmasına neden olurdu. Öteden beri Eskişehirspor'un süper lige çıkmasının çok zor olduğunu, öncelikle kadromuzu muhafaza etmemiz, akabinde de puan silme cezalarını minimuma indirmemiz gerektiğini söylüyorum. Bu sene hedefimiz kümede kalıp, yeni yönetimin geler getirici projelerini hayata geçirmek için vakit kazanmak olmalı. Burada Sayın Osman Taş'ın, "Biz buraya birkaç aylık plan ile gelmedik. Kısa, orta ve uzun vadeli projelerimiz var. Bazıları uygulanmaya başlandı. Dilencilik yapmayacağız, hep birlikte dürüstçe çalışarak, emek vererek ve sabırla bu işlerin altından kalkacağız" sözlerini hatırlatmak isterim. Eskişehirspor 6 puan ceza almasına karşın, rahatlıkla kümede kalacaktır. Bu konuda en ufak bir şüphem yok. Kıymetli meslektaşım Arif Anbar'ın dediği gibi, "Nazarlıktır o!.."

Metin Güler'i dikkate almak lazım 

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yayınladığı bir basın açıklamasıyla İstanbul Seçimlerini değerlendirdi. Türkiye'nin önünde 4 sene gibi seçimsiz geçecek uzun bir süreç olduğunu ifade eden Güler, bu sürenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Seçimlerin, memleketin asıl meselesi olan ekonomiye yoğunlaşmamızı engellediğini savunan Güler'e kelimesi kelimesine katılıyoruz. Gerçekten de ciddi ekonomik sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılar öncelikle etkilerini Eskişehir gibi sanayileşmiş kentlerde gösteriyor. Nitekim seçim sonuçlarına bakıldığı zaman Bursa hariç sanayileşmiş şehirlerde AK Parti'nin kaybettiğini görüyoruz. Üstelik Bursa gibi sağın kuvvetli olduğu bir bölgede bile AK Parti seçimleri neredeyse kaybediyordu. Eğer ekonomik kriz böyle devam ederse kırsal bölgelerde de ağır etki göstermeye başlar. Bu durumda elbette iktidar partisi kaybeden taraf olur. Ancak aslında sadece AK Parti değil, bütün Türkiye kaybeder. Sayın Metin Güler'in de belirttiği gibi, işimiz kolay değil. Fakat Milletçe ne badireler atlattığımızı da unutmayalım. Bu millet sabırlıdır. Eğer iyi yönetilirse, en büyük zorlukları bile atlatır. Yeter ki bizi yönetenler, Metin Güler gibi ekonominin nabzını tutan kişilerin ikazlarını dikkate alsın... 

Askerlik şimdi 6 aya iner mi? 

Ülkemizde yaşanan her gelişme, uğursuz Balkan Savaşı'nın öncesini hatırlatıyor. Yeni askerlik yasası Meclis'ten geçti. Genelde memlekette hoşuma gitmeyen bir gelişme olduğu zaman, "İnşallah hayırlısı olur" derim. Fakat öylesine saçma sapan bir kanunu Meclisten geçirdik ki, hayırlısının olacağına ilişkin küçük bir temennide bile bulunamıyorum. Türkiye'nin etrafı ateş çemberine dönüşmüş durumda. Suriye'de bir PKKistan devleti kuruluyor. İpini koparan emperyalist ülke, Kıbrıs'a yığınak yapıyor. Şimdi askerliğin 6 aya inmesiyle birlikte Kıbrıs'taki asker sayımız da yarıya düşecek. Savaş kapımızda... Peki biz ne yapıyoruz? 130 bin askerimizi terhis ediyoruz. Bedelli askerliği kalıcı hâle getiriyoruz. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bilek26 27 Haziran 2019 10:03

maraton kombine 226 tamam da tek bilet 30 orantıısz 20 maç desen kupalar dahil 600 yapar. Taraftar -6 ya ses çıkarmasınmış ne yapsın uyusunmu siz uyuyorsunız projeymiş transfer sezanu açıldı 300 tane bile satılmayacak forma projesi bu mudur yani zaman hızlı geçiyor yönetim masaya parayı koyacak ha diyeceksizki senin paran mı koyuyorsun o zmaan başkan olmayacaksın. Geçen sene denizli sürünüyordu nasıl çıktı? Yok hayal kurmayacakmışız evet amatörden üstünün hayalini kurmayalım siz öyle istersiniz. Ortaca icratatta proje falan yok, uyuyormusunuz uyur görünmek mi istiyorsunuz.

0 1 Cevap Yaz
Ahmet KAHRAMAN 27 Haziran 2019 09:56

Hayırlı mı şerli mi sezon sonunda göreceğiz. İnşallah şerli olmaz.

0 1 Cevap Yaz
taraftar 27 Haziran 2019 09:07

Halen insanları gereksiz bir umuda sevkeden yazılar yazıyorsunuz,yok 6 puan lık ceza önemli değilmiş,yok nazarlıkmış,Göztepe maçında aldığımız -3 puan yüzünden süper lige çıkamadığımızı ne çabuk unuttunuz.Kimse kimseyi kandırmasın -6 ile kalmayacak bir -6 daha geldi gelecek,bu yönetim ve hoca ile ligde kalmak imkansız.Fıratcan gibi bir değerimizi Trabzonspor elimizden koparıp alıyor,yetiştirme bedeli olan rakam borca sayılıyor,iyi bir yönetim olsa 2 milyon 800 bin tl lik borcu sildirirdi.borç gırtlağı aşmış,transfer cezası devam ediyor,oyuncular birer birer elimizden gidiyor,-6 ceza gelmiş,bütün gelirler temlikli, maraton tribünü 30 lira diye açıklama yapılıyor.Allah aşkına hadi kulüp yönetmeyi bilmiyorsunuz da ekonomiden de mi haberiniz yok,insanlar evine ekmek götürmekte zorlanıyor,ilk dört hafta sıfır çekeriz 5. hafta biletler 10 liraya düşer.

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi