Cenaze aracında tecavüz iddiası yalanlandı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cenaze aracında tecavüz iddiası yalanlandı!
A
a

İDDİA: Trafik kazasında hayatını kaybeden Aleyna G. isimli genç kız cenaze arabasında cenaze aracının şoförü tarafından tecavüze uğradı.

Sütiş Eskişehir
İlk olarak Halk Arena isimli haber sitesinde yayınlanan ve sosyal medyada paylaşılan bir iddiaya göre Aleyna G. isimli genç kız İstanbul’da geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti, genç kızın naaşı taşınırken cenaze aracının şoförü Harun Ç.’nin Aleyna’ya tecavüz ettiği ve tecavüz anını videoya çektiği iddia edildi. Haberlerde, Harun Ç.’nin arkadaşının şikayeti üzerine polis tarafından sorgulandığı da belirtildi. Bu haber Siyaset Cafe isimli sitede 20 bine yakın görüntülendi ayrıca farklı Facebook sayfalarında ve Twitter hesaplarında binlerce kez paylaşıldı.

Ancak bu iddia doğru değil. Bu haberin yer aldığı güvenilir bir kaynağa ulaşılamadı.

Haberin ilk yayınladığı haber sitesi halkarena.com haberin sosyal medyada yayılmasının ardından, haber metnine “halkarena.com özel haberidir. Kaynak belirtmeden izinsizce kullanılamaz. Emniyet kayıtları 2017/30159” ifadesini ekledi.

Sitenin künyesinde daha önce yalnızca imtiyaz sahibinin ismi yazarken, iddianın ortaya atılmasından ve sosyal medyada ilgi görmesinden sonra halkarena.com isimli sitenin künyesinin değiştiği ve künyeye bazı eklemelerin yapıldığı fark edildi.

Bu haber sitesinin who.is kaydına bakıldığında sitenin alan adını 5 gün önce aldığı görülüyor.  Henüz 5 gün önce alan adının alındığı söz konusu sitenin böyle bir haberi 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde yayınlaması da kuşkuları arttırdı.

teyit.org’un görüştüğü İstanbul Emniyeti Asayiş ve Gasp Büro Amirlikleri böyle bir olay yaşanıp yaşanmadığını araştırdıklarını belirtti. Ancak kesinlikle polis tarafından sorgulanan böyle birisinin ve böyle bir olayın olmadığı ifade edildi.

Benzer bir haber 2016 yılında yalan çıktı

Nisan 2016’da, “halkmedia.com” isimli site tarafından “Kastamonu’da kan donduran olay” başlığıyla bir haber yapılmıştı. Haberde bir imam hatip öğretim görevlisinin kanserden ölen 19 yaşındaki Z.B’yi defnedilmesinden sonra mezarından çıkartıp dondurucuda cesedi günlerce saklayarak tecavüz ettiği iddia edilmişti. Daha sonra Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı konu hakkında soruşturma başlatmış ve haberin asılsız olduğunu açıklamıştı. Haberde kullanılan fotoğrafın ise 11 Mayıs 2015’te İzmir’de ölen 24 yaşındaki bir diyabet hastasına ait olduğu ortaya çıkmıştı. Bu haberin ortaya atıldığı dönemlerde Ensar Vakfı’na ait erkek öğrenci yurtlarında çocuklara tecavüz edildiği haberleri yoğun olarak gündemdeydi.

Daha önce ortaya atılan haber “halkmedia.com” isimli siteden yayılırken, dün ortaya atılan cenaze şoförünün trafik kazasında ölen kıza tecavüz ettiği iddiasının ise “halkarena.com” isimli siteden yayıldığı dikkat çekiyor. Metin ve kurgudaki benzerlikler, yalan haberin ortaya çıktığı sitelerin isim benzerlikleri ve iddianın çarpıcılığı haberin üzerindeki kuşkuları daha da arttırdı.

2016’daki yalan haberi yapan da aynı kişi

2016 yılında benzer bir yalan haberi ortaya atan halkmedia.com ve Aleyna G. isimli genç kızın tecavüze uğradığı iddiasını ortaya atan halkarena.com’un kurucusunun Kadir Çini isimli birisi olduğu tespit edildi. halkarena.com sitesinin Künye’sinde imtiyaz sahibi olarak Kadir Çini ismi yer almakta. Kadir Çini isimli kişinin LinkedIn hesabına bakıldığında ise Halk Medya LTD. şirketinde Genel Yayın Yönetmeni olduğu ifade ediliyor. Ayrıca özet kısmında www.halkmedia.com ve www.halkmedya.com.tr adresleri yer alıyor.
 
Kaynak : teyit.org
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi