Ahmet Ataç 15 02 2024

Cemre nedir? Cemre ne zaman düşer? İlk cemre nereye düşer?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cemre nedir? Cemre ne zaman düşer? İlk cemre nereye düşer?
A
a

Baharın gelişini müjdeleyen ilk cemrenin ne zaman düştüğü merak ediliyor. Bu yıl ilk cemre 19-20 Şubat arasında havaya düştü. İkinci cemre ise 26-27 Şubat arasında suya düşecek.

Sütiş Eskişehir
Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cümre düşmesi önce havaya düşüyor. Ardından birer hafta arayla suya ve toprağa düşecek.

Böylece ilk önce havaların ısınmasını sağlayacak olan cemre daha sonra toprağı ve suyu da ısıtacak.

Cemrenin ilk düşmesiyle birlikte havaların ısınması beklense de bazen cemrenin düştüğü günlerde hava soğuk da olabilmektedir. 

"Cemre düşmesi", bahar bayramı nevruzun yaklaştığının da bir göstergesi. "Cemre düşmesi" hayvancılıkla uğraşanlar için hayvanlarını otlaklara çıkarabilecekleri zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine yaklaşıldığını ifade ediyor.

Meteorolojik olarak ilk cemre, şubat ayında sıcaklık artışı olarak tanımlanır. Üçüncü cemrenin düşmesinin ardından baharın geldiği kabul edilir.

Baharın geldiğini müjdeleyen ilk cemre 19 Şubat'ta havaya düştü.

İlk cemre düşmesinden bir hafta sonra, 27 Şubat'ta ikinci cemre suya düşecek ve suları ısıtacak. Üçüncü ve son cemre ise 6 Mart'ta toprağa düşecek ve kır çiçeklerinin kendini göstermesiyle bahar başlayacak.

Cemre nedir?

Cemre ismi Arapça kökenlidir. Türk Dil Kurumu'nda cemre, "Şubat ayında birer hafta arayla havada, suda ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişi" olarak ifade edilir.

2020 yılı cemre düşme tarihleri

Cemre havaya, suya ve toprağa olmak züere toplam 3 kere düşecek. İşte tarihleri:

1. Cemre: Havaya 19-20 Şubat 2020
2. Cemre: Suya 26-27 Şubat 2020
3. Cemre: Toprağa 5-6 Mart 2020
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi