Canlı yayında Eskişehir'i de uyardı! Kar yağışı...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Canlı yayında Eskişehir'i de uyardı! Kar yağışı...
A
a

Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in, 1 Mart'tan sonra gelecek soğuk hava dalgasına karşı uyardığı şehirler arasında Eskişehir de yer aldı.

Sütiş Eskişehir

Meteoroloji uzmanlarından ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu uyarıları geldi. Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel Batı Trakya’dan başlayarak ülkemizi etkisi altına alacak soğuk hava dalgasına karşı uyardı. Öztel'in uyardığı şehirler arasında Eskişehir de yer aldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Trakya bölgesi için bu hafta sonu kar yağışı uyarısında bulundu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Muğla, Çorum, Amasya, Samsun, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle hafif yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İstanbul’a gelmesi muhtemel kar yağışıyla ilgili konuşan Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel de Batı Trakya’dan başlayarak ülkemizi etkisi altına alacak soğuk hava dalgasına karşı uyardı: “İstanbul’a 25 Şubat gecesi karla karışık yağmur yağabilir. Ancak maksimumu bu. Sonrasında, 26-27 Şubat tarihleri aralıklı yağmurlu ve soğuk geçecek.”

1 MART’TAN SONRAYA DİKKAT! ESKİŞEHİR'İ DE UYARDI

Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, 1 Mart’ta gelmesi muhtemel ayrı bir soğuk hava dalgası daha olduğunu belirterek “Asıl buna dikkat etmek lazım” dedi. 1 Mart’ta Marmara’da sıcaklığın sıfırın altına düşebileceğini söyleyen Öztel, şöyle devam etti: “Yağış olursa kar olur. Edirne, Bolu, Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Düzce, Kocaeli, İstanbul... Her yerde kar olur. Buna dikkatli bir şekilde bakıyoruz. Tahminler çok hızlı değiştiği için 25 Şubat’ta görülen karla karışık yağmur ne kadar sürecek kestiremiyoruz. Hafta sonu öncül bir soğuk gelecek, asıl soğuklar ise bir sonraki hafta sonu 1-2-3 Mart’ta etkili olacak diyebiliriz. Yani önümüzdeki 2 hafta sonu İstanbul’da, Marmara’da hem soğuk hem de birinde kar yağma ihtimali var. Uzun soluklu 10 gün bizi bekliyor. Ama kesin tahmin için erken.”

Gazete Habertürk'ten Uzay Kesmen'in haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Trakya bölgesi için bu hafta sonu kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, Trakya bölgesinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle pazar günü kar yağışı bekleniyor. Edirne ve Kırklareli’nde beklenen kar yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Tekirdağ’da ise aralıklı yağmur beklenirken, Trakya bölgesinde hava sıcaklığının pazar günü 4-6 derecelere düşeceği değerlendiriliyor.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
At yalani..... 24 Şubat 2018 14:22

14 subat: hava derecesi yukselicek kasip kavurucak 18 subat: saganak yagmur geliyor! 21 subat: dolu ve saganak yagis geliyor....... 24 subat SOGUK HAVA DALGASİ ULKEMİZİ VURUCAK Bu hava durumunu kim belirliyorsa ya kör yada isini iyi yapamiyor yok kar yagicak yok saganak yagis olucak at babam at... Eskisehire yagmur yagiyor 1saat sonra paylasim oluyor ic anadoluya yagis geliyor yazisi paylasiyorlar 1gun sonra hava gunesli :D ben daha ne diyim ulke sahtekarci oldu yalanci doguyor!! @ busra2626_@hotmail.com mail atin cevapliyim.

0 1 Cevap Yaz
BEKİR KOZAN 23 Şubat 2018 13:12

MANŞETTE ŞEHRİN ADI YANLIŞ YAZILMIŞ

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi