Cam Festivali Eskişehir'de büyüleyecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cam Festivali Eskişehir'de büyüleyecek
A
a

“Camın Büyüsü” sloganı ile düzenlenen Odunpazarı Belediyesi Uluslararası Cam Festivali’nin bu yıl 8’incisi düzenleniyor. Festivale, uluslararası arenada isim yapmış 6 cam sanatçısı katılacak.  

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
“Camın Büyüsü” sloganı ile düzenlenen Odunpazarı Belediyesi Uluslararası Cam Festivali’nin bu yıl 8’incisi düzenleniyor. 02-06 Kasım tarihinde yapılacak olan 8’inci Uluslararası Cam Festivali, Kurşunlu Külliyesi içinde yer alan sıcak cam atölyelerinde yapılacak. Festivale, uluslararası arenada isim yapmış 6 cam sanatçısı katılacak. 2’si yerli, 2’si yabancı sanatçının katılımı ile gerçekleştirilecek olan Cam Festivali’nde bu yıl ilk kez şaloma kısmında da 2 sanatçı ağırlanacak. 02 Kasım Çarşamba günü festivalin açılış seremonisi yapılacak ve her gün bir sanatçı çalışma yapacak. Festival, 06 Kasım Pazar Günü Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde açılacak olan sergi ile son bulacak. Workshoplar ise 09.00-18.00 arasında Kurşunlu Külliyesindeki Odunpazarı Belediyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde gerçekleştirilecek. İngiltere’den Bethany Wood, Almanya’dan Viviane Stroede, Türkiye’den Agah Barış Can Aksakal ve Egemen Kemal Vuruşan’ın katıldığı festivalde, Kaan Çil ve Serbay Doru şaloma ile cam şekillendirecek cam sanatçıları olacak.          

 Cam Festivali Eskişehir'de büyüleyecek 19.10.2022
8’inci Uluslararası Cam Festivali, 2 Kasım Çarşamba günü saat 09:00’da Agah Barış Can’ın
konferansı ile başlayacak. 10:00 – 12:30 saatleri arasında Agah Barış Can tarafından yapılacak workshop’un ardından saat 14.00’de festivalin açılış töreni düzenlenecek. Açılış töreninin ardından Can, tekrar workshop gerçekleştirecek. Çalışma yapacakları gün sabah 09.00-09.30 arası konferans verecek olan sanatçılar, konferansın ardından gün boyunca workshop yapacak. 3 Kasım Perşembe günü Bethany Wood (İngiltere), 4 Kasım Cuma günü Egemen Kemal Vuruşan, 5 Kasım Cumartesi ise Viviane Stroede (Almanya) cam sanatı meraklıları ile bir araya gelecek. Ayrıca Şaloma ile Cam Şekillendirme Atölyesi’nde festival süresince workshoplar devam edecek. 2 Kasım Çarşamba (tüm gün) ve 3 Kasım Perşembe (yarım gün)
Kaan Çil, 4 Kasım Cuma (yarım gün) ve 5 Kasım Cumartesi (tüm gün) Serbay Doru şaloma ile cam şekillendirecek.
 
Festival boyunca bilim insanları ve sanatçılar tarafından üretilecek olan cam eserler, 6 Kasım Pazar Günü saat 18:00’de Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilecek olan açılışın ardından sergilenmeye başlayacak.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi