Çağdaş Sanatlarda OOOOPS! vakti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çağdaş Sanatlarda OOOOPS! vakti
A
a

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, Atilla Atar’ı “Taş Kalıptan İmgeler” adlı sergisinin ardından sanat yolcuğuna Mustafa Horasan’ın "OOOOPS!" Horasan adlı sergisi ile devam edecek

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, Atilla Atar’ı “Taş Kalıptan İmgeler” adlı sergisinin ardından sanat yolcuğuna Mustafa Horasan’ın "OOOOPS!" Horasan adlı sergisi ile devam edecek.  16 Mart Cumartesi Günü 18.00’de açılışı yapılacak olan “OOOOPS” Horasan, 22 Nisan 2019 Pazartesi Gününe kadar Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde sanatseverler ile buluşacak.
 
“Oooops”, vurguyla hissettirilen bir duygu hali, karşılığında anlaşılmaktan ziyade bu hale girmeyi salık veren bir durum. “Oooops”, bir nida, istemeden yapılan bir küçük hatanın sonucunda verilen tepki. Serginin adıyla çağrıştırılan ilk his, yerini sergiyi gezdikçe gülümsemenin eşlik ettiği düşünsel bir alana dönüştürecek. Sanatçı sergide, insanoğlunun içine doğduğu, bütününün bir parçası olduğu doğaya yabancılaşması ve içinde yaşaya geldiğimiz beton ormanlarına yapay olarak yerleştirilmiş doğa temsillerinin ruhsuzluğunun da pekiştirdiği rahatsızlığa, yol açtığı özleme haline ve kaybedilmekte olan bütünlüğü hatırlatmaya odaklanıyor. Bu yapay birliktelik ve kopuşa dair kendine özgü bir sorgulama yaparken,  insan ve doğa parçalarını morfolojisi karıştırılmış bir halde bütünleyerek yüzeyin taşıyıcılığına bırakıyor. Bunu bir fantazya ya da grotesk bir durumun peşinde olarak değil, yabancılaşma halini geri çevirme ve onları yeniden bir bütün olarak görme isteğinin motivasyonuyla ortaya koyuyor. Sanatçının son dönemde ortaya koyduğu yapıtlarını içeren "OOOOPS! Sergisi, 22 Nisan Pazartesi Gününe kadar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında Eskişehirli izleyicilerle birlikte olacak.
           
Mustafa Horasan
1986’da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Ana dalı Özgün Baskıresim Bölümünü bitirdi. Yurtiçi ve yurtdışında katıldığı önemli sergileri arasında: 1990 yılında Grand Palais’taki Paristanbul sergisi, 1995 yılında New York’taki Türk Sanatçıları sergisi, 1999 yılında Sharjah Bienali, 2007 yılında İstanbul Modern’de Kesişen Zamanlar sergisi, 2009 yılında; İstanbul Modern’de Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar sergisi, Berlin’de İstanbul Next Wave sergisi kapsamında Martin Gropius Bau, 2010 yılında; Pi Artworks İstanbul’da İçimdeki Şeytanı Öldürürsen Meleği de Öldürürsün, İtalya’da Contemporary Art From Istanbul, Museo Comunale d'Arte Contemporanea, Polignano a Mare, 2011 yılında; İstanbul’da Marrakech Art Fair, Pi Artworks,  Contemporary Istanbul'11, Pi Artworks, 2012 yılında; Beyrut’ta Pi @ Q, Q Contemporary, 2013 yılında Bahreyn’de, Bahrain National Museum’de Istanbul Modern - Bahrain, A Selection of collection of Istanbul Modern, 2014 yılında; New York’ta The Armory Show, Pi Artworks, Londra’da When The Time Comes, Pi Artworks, Hong Kong’da, Yallay Galeri’de Istanbul Art Space: Horasan, 2016 yılında İstanbul’da, Arton Galeri’de Yüz Herşeydir, 2018 yılında Ankara’da, Siyah Beyaz Galeri’de Serseri Örümcek vardır. Yurtiçi ve yurtdışında özel koleksiyon ve müzelerde eserleri bulunan sanatçı, halen İstanbul’da çalışmalarını sürdürmektedir. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi