Büyükşehir tasarrufun önemini gösterdi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, enerji verimliliği ve sürdürülebilir enerji kaynakları konusunda çalışmalarına devam ediyor.

19 Şubat 2019 01:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, enerji verimliliği ve sürdürülebilir enerji kaynakları konusunda çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olan Ayşe Ünlüce, binalarda enerji verimliliğini artırarak, 4 buçuk milyon dolarlık bir tasarruf yaptıklarını açıkladı. Yaklaşık 24 milyon liralık bu tasarrufu gerçekleştirenlerin elleri dert görmesin. O parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır çünkü... Belediyecilik mevcut kaynakları en akılcı şekilde kullanmayı gerektirir. Önümüzdeki süreçte bu konunun önemini daha iyi anlayacağız. Zira belediyelerin masrafı neredeyse ikiye katlanırken, hükümetten aldıkları bütçe yüzde 30 oranında azaltıldı. Allah'a şükür muhteşem bir sarayımız var Ankara'da. Bir ucundan öbür ucuna yürümeye kalksanız, öğlen yemeği için mola vermeniz gerekir. Buna Marmaris'te yazlık saray, Bitlis'te dağ sarayı ve göklerde salınan uçan saray da eklendi. İtibarızım göklerde anlayacağınız. Fakat vatandaşın da sorunları bulunuyor. Belediyeler o sorunların bir kısmını çözmekle mükellefler.  Üstelik tasarruf etmezlerse, akla bile gelmeyen yeni sorunlarla da karşılaşabilirler. Mesela bir zamanlar 
Odunpazarı'nın işçileri maaşlarını bile alamıyordu. Garibanlar maaşlarının yarısını iki ay geç aldıkları zaman birbirlerine sarılıp, göz yaşları içinde hallerine şükrediyordu. Çünkü üç, hattâ dört aylık gecikmelerle maaş aldıkları oluyordu. Allah muhafaza yine o karanlık günlere dönmeyelim. Bunun yolu da har vurup harman savurmamaktan, rantiyecilerin değil, milletin belediyeciliğini yapmaktan geçer.

En güzelini Doğan yaptı 

Volkan Doğan 19.02.2019
Partiler birbiri ardına aday tanıtım toplantıları yapıp, seçim bildirgeleri yayınlıyor. Bu arada rica ediyorum; şu seçim bildirgelerine Allah aşkına manifesto demeyin. Türkçesi varkan, neden gavurcasını kullanıyoruz? Daha mı havalı oluyor manifesto demek? Her neyse... Önce AK Parti, daha sonra CHP ve en sonunda da İYİ Parti düzenledikleri törenlerle adaylarını tanıttı. Maalesef üç gündür hasta döşek yattığım için İYİ Parti'nin tanıtım toplantısına katılamadım. Şu grip virüsü, sağlam bir dayak yemiş gibi yere serdi beni... Açık konuşmak gerekirse, partilerin tanıtım toplantılarına bakarak, seçim sonuçlarına ilişkin kehânetlerde bulunulacağını düşünmüyorum. Bu tip toplantılar, eski zamanlardan kalan seçim çalışmaları. AK Parti'nin aday tanıtım toplantısı kalabalık ve coşkuluydu. CHP'ninki ise biraz daha derli toplu ve coşkuluydu. Fakat buraya bakarak "CHP işi bitirmiş ağbi" diyemem. Siz o tanıtım toplantılarına katılanların sıradan vatandaşlar olduğunu mu zannediyorsunuz? Hepsi partilerin şu yada bu şekilde üyeleri ve delegeleri... Bu toplantılar dostlar alışverişte görsün kabilinden yapılan gövde gösterileridir. 
Üstelik söz konusu gövde gösterileriyle rakip partileri de korkutamazsınız. Sadece kendi kendinize "Çok iyi toplartı yaptık, ama hakikaten süper bir toplantıydı. Şimdi rakiplerimiz düşünsün" der, bir anlamda kendi kendinizi kandırırsınız. Bana kalırsa en akılcı işi Odunpazarı Belediye Başkan adayı Volkan Doğan yaptı. Sayın Doğan – diğer adaylar gibi – 5 yıldızlı bir otel ayarlayıp, oluk oluk para harcayarak seçim bildirgesini açıklayabilirdi. Mavi ve kırmızı lazerler birbirini keserken, dumanların arasından bir mehdi gibi çıkabilirdi. Kafasından aşağı yaldızlı konfetiler atılır, dâvudî sesli bir sunucu, "Geliyoooorrrr!" diye böğürerek kendisini tanıtabilirdi. Fakat bunu yapmak yerine annesinin elini öperek ve aile efradını toplayarak bir toplantı düzenledi. Üstelik harika bir farkındalık yaratmayı da başardı. Muhtemelen ciddi bir tasarruf da yapmıştır. Şimdi o tasarruf ettiği parayla, başka seçim çalışmalarına ağırlık verebilir. Politikacıların yeni, akılcı ve hesaplı çalışmalar yapması gerekiyor. Bunun için de etraflarında profesyonel iletişimcileri çalıştırmaları lazım. Merak etmesinler, o seçim ekibine verecekleri parayı, kat be kat çıkarırlar...

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İhsan 20 Şubat 2019 09:56

Kerem bey algı yaptıkça mevcut yerel yönetime zararınız dokunuyor.

0 0 Cevap Yaz
Aliş 19 Şubat 2019 23:30

Es biraderim çok esiyorsunda ortada bir numara yok. Kimin neyi oy için kullandığını söylüyorsunda , Atatürk 'ü kullananlara hiç lafın yokmu ? Yoksa sendemi sadece oy derdindesin Normalde bu duruma çok bozuluyor olman lazım...

1 1 Cevap Yaz
Aliş 19 Şubat 2019 18:13

Esnaf kardeş volkan doğan seçimi alacak, vallahi içinize bu oturdu. Sakin olun ve sindirirmeye çalışın

4 4 Cevap Yaz
Esnaf 19 Şubat 2019 09:37

Ne kadar inandirici? Devletin isini,taslari ben dosetiyorum diyerek reklam yapmak,kanunun yasalarla mecbur kildigi asfalt paralarini almayip,alinaninda iade edecegini soylemek(. (Hicbir akp li belediye asfalt parasini almamazlik yapmiyor!),luks ve sinirsiz para harcayarak secim islerini yuruturken,mutevazi biriymis gibi annesinin evinden secim bildirgesi yayinlamak ne kadar inandirici?

4 7 Cevap Yaz
Es 19 Şubat 2019 09:07

Oy avciligi icin,maneviyati kullaniyor,ama her gittigi yere bir duzine luks araba ve icinde yuzlerce sassakciyi goturuyor! Bu ne yaman celiski.Ne isen oyle olmalisin.Durustluk ve dogruluk, kisinin once kendinde baslamali .Yaptigi ne kadar inandirici?

4 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi